Fidel Castro'dan Ferhan Şensoy'a harçlık

Ferhan Şensoy'un ilginç sırrını tiyatrocu İlkay Saran canlı yayında şöyle açıkladı:

Fidel Castro'dan Ferhan Şensoy'a harçlık
Fidel Castro'dan Ferhan Şensoy'a harçlık
GİRİŞ 06.03.2009 16:47 GÜNCELLEME 06.03.2009 16:47

Ferhan ile 'Şans Kapıyı Kırınca' filmini çekmek üzere Küba'ya gittik. Bir gün sette çalışırken Fidel Castro tarafından görevlendirilen bir adam bize zarflar getirdi. Zarflarda yönetmen Ferhan Şensoy için 20, oyuncular için 10, teknik ekip için de 5'er dolar vardı.

Ferhan Şensoy parayı kabul etmeyip gönderdi. Tabii biz de geri verdik. Ancak para, şöyle bir notla sete geri gönderildi: 'Topraklarımda çalışan hiçbir işçinin emeği karşılıksız kalamaz. Ülkemde çekim yaptığınız için teşekkür ederim. Fidel Castro'... Fidel Castro'nun bu notundan çok etkilenen Ferhan Şensoy ve bizler parayı kabul ettik. Sonra da paranın hepsini toplayıp Küba'daki bir tiyatroya bağışlamıştık.

(patronlar dünyası)

 

YORUMLAR 3
  • selim 17 yıl önce Şikayet Et
    10 dolar. Castro ne demiş; topraklarımızda çalışan hiçbir işçinin emeği para etmez etsede anca 10 dolar eder demiş. sosyalizm fakirlikte eşitlik ve mülkiyet iptalidir.herşey devletin ama oda hepisi hepisi 10 dolar verebiliyor.
    Cevapla
  • Osman UĞUZ 17 yıl önce Şikayet Et
    Çelişki. Castro'ya sormazlar mı:"sosyalist ideolojiye kapitalist sembol yakıştı mı ?" Bari kendi paranla ödeseydin ! Nerede kaldı sosyalizm ? Atsaydın üç beş peso daha makbule geçerdi.
    Cevapla
  • hilmi sarp 17 yıl önce Şikayet Et
    biz de olsa. adamlardaki nezakete bakın , bizde olsa ne filmi , hadi gidin la burdan derler , bir de senin paranı alırlar vermek ne ki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye rakiplerini geride bıraktı! IISS'den dikkat çeken rapor: Üretim hızını arttırdı
Trump’ın “Barış” Tiyatrosu ve Sumud’un İradesi