Güneşi Gördüm 1 milyon 100 bini aştı
Geçen hafta seyirciyle buluşan, Mahsun Kırmızıgül’ün Güneydoğu sorununu ele aldığı filmi “Güneşi Gördüm”, ilk haftasında box office listesinde en çok izlenen film oldu.

Kırmızıgül’ün 6 milyon dolar bütçeli filmi birinci haftasında, 1 milyon 101 bin 986 kişi tarafından izlendi ve 8 milyon 405 bin 952 TL hasılat elde etti.
Şahan Gökbakar’ın “Recep İvedik 2” filmi, 4 milyon 243 bin 538 seyirci rakamına ulaştı.
“Recep İvedik 2” filminin, serinin ilk filmi Recep İvedik’in 4 milyon 301 bin seyircilik rekorunu geçmesi için 58 bin seyirciye daha ulaşması gerekiyor. Filmin, ilk filmin rekorunu kıramamasının nedeni olarak piyasada en çok korsanı olan film olması gösteriliyor.
Kırmızıgül ise filmin korsanının piyasaya çıkmasına engel olmak amacıyla 120 dakikalık filmin her kopyası için, sadece laboratuvar ortamında bulunabilen 6 özel kodlama sistemi kullanılmasını sağladı. Vizyondaki diğer yerli filmlerden Murat Aslan’ın “Umut” filmi 173 bin 903, Ümit Ünal’ın “Gölgesizler” filmi 37 bin 733 seyirci tarafından izlendi.