Eyüpsultan Belediyesi'nden yenilenebilir enerji hamlesi

Eyüpsultan Belediyesi tarafından kurulan Güneş Enerjisi Santrali ile belediyenin tüm kurumlarının elektrik ihtiyacı karşılanacak. Tesis, İstanbul’da kurulan en büyük Güneş Enerjisi Santrali’nden biri olacak.

Eyüpsultan Belediyesi'nden yenilenebilir enerji hamlesi
Eyüpsultan Belediyesi'nden yenilenebilir enerji hamlesi
GİRİŞ 30.01.2024 11:50 GÜNCELLEME 30.01.2024 11:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Eyüpsultan Belediyesi'nde Başkan Deniz Köken’in göreve başladıktan sonra 58 ayda bölgeye kazandırdığı 90 eser, 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor.

Sanattan spora, tarımdan eğitime kadar farklı alanlarda yer alan eserlerin arasında, tüm Türkiye’nin dikkatini çekecek eserler de bulunuyor. Matematik Evi, Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eyüpsultan Gençlik Kampı, Galeri Eyüpsultan, Çiftalan Plajı gibi eserlerin yanı sıra; İstanbul’un en büyüklerinden biri olacak olan Güneş Enerjisi Santrali de yer alıyor.

BELEDİYENİN ELEKTRİĞİNİN TAMAMI GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİNDEN

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Ağaçlı Mahallesi’nde kurulan Güneş Enerjisi Santrali ile belediyenin tüm kurumlarının elektrik ihtiyacı karşılanacak. 4700 KWE gücünde yapılan Güneş Enerjisi Santrali ile yıllık 6.594 MWH yani 2.198 hanenin tüketimine denk üretim sağlanırken, engellenecek CO₂ salımı ise 4.274 ton... Bu da yaklaşık 10.400 ağacın 1 yılda engelleyeceği CO₂ salımına denk geliyor.

İstanbul’da kurulan en büyük Güneş Enerjisi Santrali’nden biri olacak olan merkez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sayın Abdullah Tancan ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'in katılımlarıyla açılıyor.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • bülent duman 2 ay önce Şikayet Et
    allah razı olsun nankörler görmez.
    Cevapla
  • German 50 2 ay önce Şikayet Et
    Iyide Orman,yok edilmiş
    Cevapla
  • Mesut 2 ay önce Şikayet Et
    Orası kırsal bölge kumluk bomboş bir arazi her hafta ordayım
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ne biliyon orda orman olduğunu ordamı yaşadın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...