Tuzla’da Coca-Cola’nın yerini Osmanlı Şerbeti aldı

İsrail ürünlerinin kullanılmadığı Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde boykota alternatif bir destekle Osmanlı Şerbeti satışına başlandı.

Tuzla’da Coca-Cola’nın yerini Osmanlı Şerbeti aldı
Tuzla’da Coca-Cola’nın yerini Osmanlı Şerbeti aldı
GİRİŞ 22.07.2014 19:20 GÜNCELLEME 23.07.2014 06:10
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İsrail’in yıllardır süregelen zulüm ve baskısına direnen Müslüman Filistin halkının Ramazan ayında yaşadığı dram, duyarlı kesimlerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Mübarek Ramazan ayını İsrail’in hem karadan hem de havadan sürdürdüğü harekatta bombalar ve saldırıların altında geçiren Filistin halkı, sıcak topraklarda gözyaşının hakim olduğu günler yaşıyor. Filistin halkının yaşadığı baskı ve zulüm, saldırıları düzenleyen İsrail’e karşı tepkileri her geçen gün arttırıyor. İsrail’i temsil eden diplomatik alanlarda düzenlenen protestolara, İsrail ürünlerinin alım ve kullanımını boykotlarla devam ediyor. 

"OSMANLI ŞERBETİYLE ÖZÜMÜZÜ YAŞIYORUZ"

İsrail’in yaptıklarına karşılık kararlı tavrını uzun zamandır boykotla sürdüren Tuzla Belediyesi de geleneksel lezzetlere dikkat çekerek tepkisini yansıtıyor. Tuzla Belediyesi, İsrail malı ürünlerin satış ve kullanımını boykot etmeye devam ediyor. İsrail malı ürünleri belediye bağlı tesislerin kapısından içeri sokmayan, İsrail menşeli her türlü ürünü kullanmayan ve satmayan Tuzla Belediyesi, 4 sosyal tesisinde Osmanlı Şerbeti satmaya başladı. 

BAŞKAN YAZICI: ALMIYORUZ-KULLANMIYORUZ-SATMIYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Yıllardır hem belediyemizde hem de tesislerimizde İsrail’in ürettiği yiyecek, içecek, temizlik malzemesi ve her türlü ürünleri almıyoruz, kullanmıyoruz, satmıyoruz. Tesislerimizde geleneksel damak tadımızı yansıtan Osmanlı Şerbeti’ni satmaya başladık. İsrail’in zulmünü kınıyorum ve lanetliyorum.” dedi. 

YORUMLAR 23
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Şuan değil Hiç bir Zaman. Kokokola içmeyerek intikammı alıyoruz boş iş bunlar diyenlere ; Ne yapalım yani Koko kola banyosumu yapalım.???Eleştireceğine kişisel olarak yapılabilecek daha iyi bir fikrin varsa söyle tavsiye et bizde uygulanabilir bir şeyse yapalım hatta sersem sersem konuşucağına öncüsü sen ol buyur hadi meydan senin..! Her şey bir süre sonra unutulur millet yine bir hafta sonra normale döner yahudi mallarını tüketmeye başlar diyenlere ; Evet bu konuda size katılıyorum. Çoğu zaman aynende dediğiniz gibi oluyor. Fakat madem öyle eleştireceğinize biraz daha yapıcı olun yahudi mallarını elinden geldiğince tüketmeyen örnek biri olarak bir süre sonra eskiye dönecek olanlara örnek olun insanara öncülük edin ki onlarda bilinçlensinler. Evet Arkadaşlar Buradan sesleniyorum Herkes hepimiz sadece şimdi değil Hiç bir zaman Koka kola içmeyelim. Kullandığımız diğer ürünlerinde Yahudi malı olduğunu öğrendiklermiz oldukça bunları kullanmayı da terk edelim ve hiç bir zaman kullanmayalım.
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    o şerbeti kimin ürettiğine bakın. coca cola da osmanlı şerbeti üretiyor.
    Cevapla
  • Abdullah Genc 9 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Şerif Yüksel. Bu, saf belli etme meselesidir. Sen kolanı dilediğin gibi iç, senin itikadın sana, benimki bana! Elimden bu geliyorsa, bunu yaparım! Dünya para illetiyle dönüyor. Paralarını kesmek, onlara acı yaşatır mı, yaşatır! Ekonomik ambargo, hafife alınamayacak bir güçtür! Siz ve sizin gibiler dilediği gibi içsin kolasını, herkes kendi safını belli eder!
    Cevapla
  • mehmet şerif yüksel 9 yıl önce Şikayet Et
    iyikide coca cola varmışta israili protesto ediyormuşuz. adamlar ellerini kollarını sallayarak insanları öldürüyor bizde kola içmeyerek intikammı alıyoruz bırakalım bu işleri haaa elimizden başka nemi gelir elimizden hiç bişey gelmez dua edecez kıyamet kopsun
    Cevapla
  • umutoo 9 yıl önce Şikayet Et
    slm. hersey bır haftada düzeleir gene herkes kola içecek gene israil malarını kulanıma başyalacak cönkü uyuyan bir ümmetiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!