İBB Meclis toplantısında olaylar çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumlarının ilk günü olaylı başladı.

İBB Meclis toplantısında olaylar çıktı
İBB Meclis toplantısında olaylar çıktı
GİRİŞ 09.03.2015 17:17 GÜNCELLEME 09.03.2015 17:18

Gündeme geçilmeden önce okunan önergelerin ardından Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla söz isteyip kürsüye çıkan AK Partili Kadın Meclis Üyesi Havanur Yürtseven’in konuşma yaptığı sırada, izleyici sıralarında oturan bir gurup aniden çantalarından çıkardıkları ve üzerinde “Kısırkaya Nazi Kampıdır” yazılı pankart açıp, slogan atmaya başlayınca Meclis’de arbede yaşandı.

AK PARTİLİ ÜYELERDEN TEPKİ

Hayvan hakları savunucuları olduklarını söyleyen grubun slogan atmasına ilk tepki Ak Partili Meclis sıralarından geldi. AK Partili Meclis üyeleri, izleyici locasına yönelip “Utanmıyor musunuz Meclis’te bir kadın konuşuyor” diyerek, “Atın şunları dışarı” diye tepki gösterdi. Belediyenin güvenlik birimleri salondaki protestocuları karga tulumba dışarı atarken, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle emekçi kadınları temsil etmek amacıyla başlarına kırmızı bandana takan CHP’li meclis üyeleri de olaya müdahalede bulunundu. CHP’li Esin Hacıalioğlu oturduğu bölümden protestonun yapıldığı bölümde, protestoculara sert tepki gösteren Ak Partili erkek Meclis üyelerine “Ne yapıyorsunuz” diye çıkıştı.

CHP'LİLERDEN KLASİK TAVIR

Ak Partili üyelerin karşılık vermesi üzerine  tartışma büyüyünce araya diğer meclis üyeleri girdi. CHP’li üyeler kadın Meclis üyesiyle tartışan Ak Partili üyelere “Dünya Kadınlar gününde bir kadın meclis üyesine böyle mi davranılır” dedi. O sırada kürsüdeki kadın konuşmacı sözünü kesmek zorunda kaldı. Meclis’e bir süre ara verildi.

GÜVENLİK UYARDI AMA DİNLEMEDİLER

Protestocu grup, İBB güvenlik birimlerince sert müdahalede bulunuldu. Grup, dışarı çıkmak istemeyince güvenlik tarafından dışarı çıkarıldı. Ziyaretçi kartıyla meclise geldikleri belirlenen grubu CHP’liler koruma altına alarak, CHP Gurup odasına aldı.

İsimlerini vermek istemeyen ve ikisi kadın 4 protestocu, Kısıkaya’ya izin vermeyecekleri, Nazi Kampı olacağını ileri sürdükleri Kısırkaya Hayvan Barınağı’na tek bir hayvanın bile konulmaması için mücadele edeceklerini söylediler. 

YORUMLAR 6
  • NAİL 10 yıl önce Şikayet Et
    Onların derdi Boğazın altından geçecek 3 katlı tüp geçit.CHP'lilere acımak da lazım.Şimdi de Çanakkale Boğazına köprü yapacağız diyorlar.Bu Ak Partililer de ayıp ediyorlar.
    Cevapla
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    Beceriksiz CHP herşeye karşı çıkmakla muhalefet yaptığını zannediyor.İflah olmaları(düzelmeleri) mümkün değil.
    Cevapla
  • Ismet 10 yıl önce Şikayet Et
    Haberin icerigini tam okumadim ama isin icinde chp varsa ülkem icin dogru olan sey chpnin karsi ciktigi seydir cünkü chp daha tarihi boyunca bu ülke icin hayirli olan hic bur seyi istemez
    Cevapla
  • mardinli 10 yıl önce Şikayet Et
    chp bu ülkenin resmi kanunları ile korunan hainidir
    Cevapla
  • isim 10 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında kemalist Türkiyeden faşist Almanyaya selam diyerek gazete manşeti atan CHP liler şimdi başkalarını nazi likle suçluyor. Hayvan barınaklarına bende karşıyım ama CHP lilerin yaptıkları sahtekarlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan Erdoğan'a Gazze Kurulu daveti
Devlerin savaşı başladı: 134 milyar dolarlık dava