Sur'da basın toplantısı ve yürüyüş yasaklandı

Diyarbakır Valiliği, Sur'da basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinlikleri yasakladı.

Sur'da basın toplantısı ve yürüyüş yasaklandı
Sur'da basın toplantısı ve yürüyüş yasaklandı
GİRİŞ 31.12.2015 11:04 GÜNCELLEME 31.12.2015 19:46
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Valiliğinden, vatandaşların zarar görmemesi amacıyla Sur ilçesinin tamamında, yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinliklerin yürütülen çalışmalar süresince yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçedeki 15 mahalleden Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesinde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokak aralarında oluşturulan barikatların kaldırılması, hendeklerin kaldırılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları sırasında sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 11 Aralık'ta saat 16.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatıldı.

Gazi Caddesinde dün sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, 6 mahallede başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu çalışmalar esnasında meydana gelebilecek olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlarımızın zarar görmemesi amacıyla Sur ilçesinin tamamında, yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinlikler, Anayasanın 34. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve 11/C maddeleri gereğince yürütülen çalışmalar süresince yasaklanmıştır" denildi.

YORUMLAR 36
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    yukarda o partiyi testekliyenleri boyle yapsinlar diyor bunun gibi dusunen alcaklar var oldugu surece turk kurt her zaman bu acilari cekecektir
    Cevapla
  • Mete TÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle gösteri yapmaya çalışan terör yandaşları için; polise vur emri verilsin.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD ülkesindeki yasalar bizde de olsun yeter artık bir polis istadiği gibi bir insanı öldürebiliyor ama bizde bir vatan haini ni bile öldüremiyor bu nasıl bir çelişki idam gelmeli bir an önce
    Cevapla
  • Sereflikochisar.06 8 yıl önce Şikayet Et
    idam! idam
    Cevapla
  • gebertsinler 8 yıl önce Şikayet Et
    ister terörist ister onu destekleyen ondan farkı olmayan siyasi uzantıları olsun, orada gösteri yapmaya kalktığı anda gebertilsinler hi acımam. hepsi hain , alçak. gebertin hainleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor