Murat Kütük: Silvan belediyecilik görecek

Silvan'a kayyum olarak atanan Murat Kütük, Silvanlılara gerçek anlamda belediyeciliğin nasıl olduğunu göstereceklerini belirtti.

Murat Kütük: Silvan belediyecilik görecek
Murat Kütük: Silvan belediyecilik görecek
GİRİŞ 08.11.2016 08:38 GÜNCELLEME 08.11.2016 08:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'ya yönelik süpürme operasyonları sırasında, örgüte hendek ve barikatlar konusunda destek veren HDPli belediyelere atanan kayyumlar gittikleri il ve ilçeleri gerçek belediyecilikle tanıştırmaya devam ediyor. O kayyum başkanlardan biri olan Diyarbakır Silvan Belediyesi'ne atanan Silvan Kaymakamı Murat Kütük, Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu. Silvanlılar için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyleyen Kütük, "Hendek-barikat olayları sırasında belediye çalışanları ve araçlarıyla birlikte destek verdi. Devletimiz yaşananları gözardı etmedi ve halka hizmet etmemenin bedeli olarak bizi görevlendirdi" dedi.

PARALAR NEREDE?

Göreve geldikten sonra belediyenin faaliyetlerini mercek altına aldıklarını anlatan Kütük, "Belediyenin 36-37 milyon TL borcu, 1 milyon 200 bin TL aylık geliri var. Araç parkımızda sıfır kilometre araç yok, hepsi bozuk. Yalnızca 2 tane kamyon var. Bir otel, düğün salonu, merkez yok. Yollarımızın ilçemizin hali ortada. Belediyenin parasının nereye harcandığını araştırıyoruz" diye konuştu. Belediyenin sahip olduğu ufak tefek dükkanların bile usule uygun olarak kiralanmadığını belirten Kütük, "Dükkanlar için kira ihalesi yapılmamış. 5-6 bin TL'ye kiralanacak yerler 2 bin liraya kiralanmış görünüyor. Ancak onlardan da hiç kira alınmamış" dedi.

Hendek ve barikatlar yüzünden yıkılan yollar ve kaldırımlar yeniden yapılıyor

OPERASYONLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

Silvan'da hendeklerin kazılması ve güvenlik güçlerinin operasyonları sırasında belediyenin bir üs olarak kullanıldığını belirten Kütük, “Belediye araç-gereçlerinin kullanılmasının yanı sıra, şehir içerisinde hendek-barikat kuranlara her türlü destek verildi. Operasyonları sekteye uğratmak adına da her şey yapıldı. Dışarıdan olayları protesto etmek, operasyonları engellemek için gelen kişiler belediyede ağırlandı. Belediye önünde kamp kuruyorlardı. Operasyonları engellemek için yapılan eylemlerde belediye personeli görev alıyordu. Özellikle bu şekilde göreve aldıkları taşeron işçileri kullanıyorlardı. Belediye personeli olan 6-7 kişi olaylara aktif destek verdiği tespit edildiği için tutuklandı. Bazı kişiler de olaylardan sonra itirafçı oldu. Bu beyanlar ve direkt bağlantısı tespit edilen toplam 99 kişi tutuklandı" açıklamalarında bulundu.

TEVECCÜHE LAYIK OLACAĞIZ

Kayyum atamasından sonra hiçbir tepkiyle karşılaşmadığını anlatan Murat Kütük, vatandaşların bu atamanın sebebini çok iyi bildiğini belirtiyor. Yaşananların hukuki bir süreç olduğunu ilçe teşkilatlarına da izah eden Kütük, "Verilen bir karar sonucu burada görevlendirildiğimi, en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağımı ifade ettim" dedi. Halk içinde birebir isteklerini dile getirenlerin olduğunu da anlatan Kütük, "Sokakta karşılaştığımız vatandaşlar memnuniyetlerini ifade ediyor. Ben ve arkadaşlarım da bu teveccühe layık olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

SİLVAN YEŞİLLENECEK

Göreve geldikleri andan itibaren belediyenin mevcut görevlerinin aktif şekilde sürdürülmesiyle işe başladıklarını anlatan Kütük, “Yıllardır çöpü alınmayan sokaklar vardı. O sokaklar için yaya ekipler oluşturduk. Mezarlıklar başta olmak üzere bakım yapılmayan alanların bakımını yaptık. Yollar bakımsızdı, temin ettiğimiz asfalt malzemeleriyle yolların yapımına başladık. Yarım kalan, kazılan yerleri parke taşlarıyla döşedik. Köylere hizmet ulaştırmak için girişimlerimiz olacak. En büyük talep olan yolların asfaltlanması işlemleri süratle bitirilecek. Çevre olarak orman müdürlüğünden ciddi sayıda fidan alacağız. Dikim sezonunda yeterince ağaç dikeceğiz. Mezarlıklar ağaçlanacak” diye açıkladı.

Kayyum Murat Kütük'ün ilk icraati haftalarca toplanmayan çöplerin temizlenmesi olmuş.

HAKLARINI ARAYACAKLAR

Silvanlılara gerçek anlamda belediyeciliğin nasıl olduğunu göstereceklerini belirten Kütük, "Hizmet oldukça vatandaş sorgular, daha çok hizmet bekler hale gelecek. Bundan sonra gelen her belediyeye hesabını soracak. Çünkü buradaki gelen ödenekler, paralar tüm Silvan'ın hakkı. Herkesin emeği var burada. O hak talep edilecek” dedi.



Anons bile yapmadılar!

Murat Kütük HDP'li Silvan Belediyesi'nin hendek barikat olaylarına nasıl destek çıktığını şu cümlelerle anlattı: “Şehir içinden geçen bir TIR'ı durdurup molotoflarla yaktılar, itfaiyeye haber verildi. İtfaiye olay yerine gitmedi. Yangını toma söndürmeye çalışırken pusu kurmuşlar. Roket atarak tomada Arif isimli bir polis arkadaşımız şehit ettiler. Örneğin sokağa çıkma yasağının vatandaşlara duyurulması için hoperlörlerden anons yapılması gerekiyor. Belediye hoperlörümüz bozuk anons yapamayız diyor. Yine olaylar sırasında hendek ve barikatlar kaldırıldıktan sonra şehir içindeki su boruları patlıyor, belediye hiçbir şekilde müdahale etmiyor. Asılsız yangın ihbarı veriliyor, olay yerine giden itfaiye aracı yakılarak barikata dönüştürülüyor”

Kültürel erozyon

HDP'li belediyelerin kültürel faaliyet adı altında yaptığı tüm faaliyetlerin gözden geçirildiğini kaydeden Murat Kütük, büyük bir kültürel erozyonun önüne geçtiklerini belirtti. “Belediyede eğitim ve kültür hizmeti adı altında 25 personel çalıştırıldığını tespit ettik” diyen Kütük şöyle devam etti: “Resmiyette bu personellerin ders vermesi, vatandaşları eğitmesi gerekiyordu. Bugüne kadar kime hangi eğitimin verildiğine dair bir rapor istedim. Kullanılan materyaller, kursiyer listesi, verilen eğitimle ilgili hiçbir veri yok. Bu nedenle bu kişilerle yapılan sözleşmeleri feshettik. 1 sosyoloğun 4 bin 300 lira maaş aldığı bu merkezlerde, 25 kişiye bir yılda ödenen toplam maaş ise 1 milyon 150 bin TL+KDV'ye ulaşıyordu. Biz söz konusu tutarı, vatandaşlarımıza hizmet için kullanacağız.”



Özel harekat birimi kuruldu

6 ayrı operasyonun düzenlendiği Silvan'da 4 günü ilçe geneli olmak üzere 20 gün sokağa çıkma yasağı uygulandı. Özellikle olayların yoğun olarak yaşandığı Mescid, Tekel ve Konak Mahalleleri'nde emniyet kuvvetleri artırıldı. PKK'nın karargah olarak kullandığı bina, Polis Özel Harekat tarafından ele geçirildikten hemen sonra, Silvan'da kalıcı Özel Harekat Birimi kuruldu.

Yeni Şafak

YORUMLAR 3
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah terör ve hdp belası bitti artık hiç bu kadar ümitlenmemiştim şimdi orada halk gerçek hizmetin tadına bir vardı mı biz şimdiye kadar kim ve kimlerin peşinden gitmişiz Allahım bizi affet diyecekler..
    Cevapla
  • recep şen 7 yıl önce Şikayet Et
    haber iyi de ders alınmamış anlaşılan uyanın artık taş parke döşemek ne demek asfalt yapın söküp kullansınlar diye tekrar taş parke döö şeeee meeyiiiiin.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    muş belediyesi de mahallelere yeşilliklerle donatılmış cocuk parkı yapsa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den peş peşe uyarı: Kuvvetli olacak!
Ankara'da sıcak gelişme: 3 sivil ile bir komiser daha gözaltına alındı!