PKK'lı değilsen dükkan açamazsın

Başkan Öztürk, “İşe PKK’lılar alınmış, maaşlardan örgüte kesinti yapılmış, ihaleler onlara verilmiş” diye konuştu.

PKK'lı değilsen dükkan açamazsın
PKK'lı değilsen dükkan açamazsın
GİRİŞ 07.03.2017 08:24 GÜNCELLEME 07.03.2017 10:28
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Van’da İçişleri Bakanlığı’nca DBP’li İpekyolu Belediyesi’ne Kayyum olarak atanan Kaymakam Cemil Öztürk, belediye kaynaklarının nasıl kanlı terör örgütüne aktarıldığını değerlendirdikleri yöntemleri Star Ankara Haber Müdürü Lütfi Kaplan’a anlattı. 

TERÖRİSTE ‘DEĞER’

İpekyolu Belediyesi’nin, Van merkezinde 291 bin nüfusu olan, Büyükşehir Yasası ile 2014 yılında kurulmuş bir belediye olduğuna işaret eden Öztürk, “ Belediye personel istihdamında merkezi yerleştirme hiç tercih edilmemiş, bunun yerine ‘sözde değer ailesi’ denilen sistemle sözleşmeli ve taşeron istihdam yöntemine başvurulmuş (sözde ‘değer ailesi’: PKK terör örgütü kapsamında hapis veya ölü bulunan aileler)” diye konuştu.

MAAŞLARI ÖRGÜTE

Öztürk, örgütün önemli para kaynaklarından birini de bu yolla işe alınan personelin maaşlarından örgüte aktarılan paraların oluşturduğuna dikkat çekerek, “Yine personel maaşları yüksek tutularak, personelden maaşlarının bir kısmı terör örgütüne aktarıldığı değerlendirilmektedir” dedi. 

Yapılan ihalelerin de, örgüte para aktarma kaynaklarından bir başka önemli kalemi oluşturduğunu belirten Kayyum Cemil Öztürk, “Yapılan ihaleleri kendilerine yakın şirketlere vererek az kırım yapıp, buradan da örgüte para transferi yapılmış. İmar gibi rantın olduğu alanlarda, kişilerden gayrı resmi para alınıp örgüt amaçlarında kullanılmış” diye konuştu.

HİZMETLER MİLİTANA 

DBP’li İpekyolu Belediyesi’nin hizmetlerinin örgüt yandaşlarına götürme noktasında da taraflı bir belediyecilik yaptığına dikkat çeken Öztürk, “Okullar dahil olmak üzere, özellikle kamu kurumlarına belediye hizmetleri hiç götürülmemiş. Çöp hizmetleri ve yol alt yapı hizmetleri tamamen ideolojik amaç doğrultusunda verilmiş” dedi.

PKK’lı değilsen ruhsat yok

Özellikle ruhsatlandırma işlerinde de DBP’li belediyenin devlet aleyhine işler yaptığına işaret eden Öztürk, “Ruhsatlandırma işleri, devletimizin yanında olanların aleyhine kullanılmış, zorluklar çıkarılmıştır. Belediyecilik, ilçenin tamamı yerine örgütün emelleri doğrultusunda yapılmış. Hizmetlerin yapılmasında muhtar, Meclis üyesi vb. kişiler yerine sözde KCK mahalle temsilcilerinin vasıtası ile belirlenmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 18
  • VATAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende kürdüm benım sorunum vaarmış gıbı cıkıp benım fıkırlerımı terör eylemlerıyle savunanlar bu ulke yı babalarının çıflıgı gıbı olmuş artık Devlet kendı vatandaşi nı korumalı bu terörist lerı ya asın yada ömür boyu ıcerı atacaksın Aslında bunlar HEP CAHİLLERI KANDIRIYOR garıbanları sıllah zoruyla tehdit korkuyla devlet önlemlerı özelıkle doguda artırmalı yanı devlet her yer de olması gerek bunların hedefı cocuklarımız ögrencıler garıban cocukları gerekırse ordakı ögrencıleri Istanbul ANKARA da okutmaak gerek bakın en buyuk sorun kentleşme yok ücer dörtder Evler var bunları hepsını yıkacan kentleşme olacak asayış olacak bunlar olsun terör kalmaz cocuklarımız şehıt olmaz
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET ne olursa olsun kim ne derse desin tüm hdp elindeki BLDY lere el koymali incele yapip devletin verdigi harcamalari nasil degerlendirdigini mercek altina almali haka hizmet yerine pkk hizmetin tespit edildigi hep soysuz tutuklanmali bldy calisanlari isten alinip yeniden adaletli olarak millete is vermeli
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    o halde sormak lazim o bldy yönetimi ne oldu en üst ten tutun claisan en alt personele kadar alinmadiysa DEVLETTE cok ayip etmis hatta densizlik etmis
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    liberallikten özgürlükçülerden iğreniyorum. kendi elimizle kendi vatanımızı bölemeyiz.
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    senelerce hep kendi ayağımıza sıkmışız yuh yani demokrasi diye diye oldu bunlar bu ne menem şeyse vatan gidiyordu elden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistinli kız dünyaya Türkçe seslendi: Hiçbir yere gitmedik, vatanımızı satmayacağız
ESK'dan et fiyatlarını düşüren hamle