Yükselen değer: Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin döneminde; sanayisiyle, ekonomisiyle, tarihiyle ve kültürüyle Gazi şehir, ülkenin ve bölgenin yükselen değeri oldu, çok kimlikli şehir kategorisine girdi. Daha yaşanabilir, kadın, çocuk ve engelli dostu olma konusunda şehri markalaştıran Şahin, altyapı belediyeciliğini rafa kaldırdı.

Yükselen değer: Gaziantep
Yükselen değer: Gaziantep
GİRİŞ 04.02.2019 17:34 GÜNCELLEME 04.02.2019 17:34

1,5 MİLYON TURİST AĞIRLADIK

Suriye'deki kaos, istikrarsızlık, gözyaşı ve savaşın Gaziantep'i de etkilediği kritik bir dönemde, şehir içine kapanmadı, bu kadar olumsuzluğa rağmen son iki yılda 150 fabrika kuruldu. Başkan Fatma Şahin’in önderliğindeki kentte başlatılan “Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” ve “Uzaklarda Arama” kampanyalarıyla iç turizm patladı, 1,5 milyon turisti ağırlayan şehir, üzerindeki karar bulutları dağıttı.   Yöneticilerin cesareti, halkın feraseti ve sağduyusu sayesinde sürekli pozitif gündem oluşturuldu, ekonomisi ve kalkınması için kenetlenen kent, geleceğe hızla koşmayı başardı. 

UNESCO APOLETLİ ŞEHİR

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 116 şehir arasında yer almayı başararak adını tüm Dünya’ya duyuran Gaziantep, ülkenin dört bir yanından katılımın gerçekleştiği “Gastroantep” adıyla gastronomi festivaline imza attı, binlerce ziyaretçinin unutamayacağı bir gastronomi deneyimi yaşattı.

Artık şehirlerin yarıştığı bir dönemde, hem şehir ekonomisini yüksek teknolojiye geçirme, hem de kültür ve sanat hayatını yükselen bir değer haline getirmek için çalışmalar başlatan Şahin, birçok yeni projeleri hayata geçirecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı