BM’den Fatma Şahin’e New York daveti

BM Genel Sekreteri Antonio Guiterres, Fatma Şahin’i oluşturduğu Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’na üye olarak atadı.

BM’den Fatma Şahin’e New York daveti
BM’den Fatma Şahin’e New York daveti
GİRİŞ 30.09.2023 16:20 GÜNCELLEME 30.09.2023 16:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Kararı da bir mektupla kendisine iletti. Şahin, 6 Ekim’de New York’ta yapılacak toplantıya davet edilirken, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu ile ilgili karar metni ve mektupta şu ifadeler yer aldı:

GÜVENEBİLECEĞİME İNANIYORUM

“Ortak Gündemimiz konulu rapor tavsiyesi doğrultusunda, sizi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’na üye olarak atamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Danışma Grubu, yerel ve bölgesel yönetimlerin hükümetler arası ve ulusal planlama süreçlerine katılımını ivedi olarak güçlendirmede önemli bir role sahiptir. Bir Danışma Grubu üyesi olarak, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SKH) ulaşma çabalarını yerelleştirmek ve paralel kılmak için çok düzeyli yönetişim alanındaki bilgi ve uzmanlığınıza güvenebileceğime inanıyorum.

KÜRESEL HEDEFLER İÇİN ÖNEMLİ ROL

Yerel ve bölgesel yönetimlerin SKH’lere ulaşmada ulusal hükümetlerle uyum içindeki önemli rolü göz önüne alındığında, Danışma Grubu’nun yerel ve bölgesel yönetimlerin katılımı ve eylemleriyle ilgili konularda tavsiyelerde bulunacağını, koordinasyonu ve işbirliğini geliştireceğini, küresel hedeflerimize ulaşmak için gereken rota düzeltmelerini destekleyeceğini umuyorum. Ayrıca, yerel ve bölgesel yönetimlerin ulusal önceliklerin ve hedeflerin uygulanmasında tutarlı bir şekilde oynaması gereken kilit rolün tanınmasını ve küresel süreçlere yapabilecekleri katkıyı artıran bir söyleme katkıda bulunmak için Danışma Grubu’na da bakacağım.

2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’ni ve Yeni Kent Gündemi’ni geliştirmek için Danışma Grubu üyelerinizle birlikte çalışmaları üstlenmenizi sabırsızlıkla bekliyorum. Sizi bir kez daha Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’na çağırıyor, 2030 ve sonrası yolculuğumuzda önder olmaya devam edeceğinize güveniyorum.”

İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • veteriner 6 ay önce Şikayet Et
    Organize işler bunlar.
    Cevapla
  • Tıkınma ödülü 6 ay önce Şikayet Et
    Binlerce müslümanın cesetleri üzerinde yaptığı tıkınma festivalinin meyvesi olmalı.
    Cevapla
  • ertan 6 ay önce Şikayet Et
    Benim tahminim Murat Kurum'u istanbula aday gösterecekler gibi. Alternatifi M. Tevfik Göksu yada Güngören Belediye başkanını aday gösterebilirler.
    Cevapla
  • ASLI 6 ay önce Şikayet Et
    Kademci ve feminist diye kızılan mv lerinin hepsi reisin onayı ile hareket ediyor reise kızmıyorsak bu kadınlara da kızamayız benim sol kökenli akpartili arkadaşlarım var bizim duymak istemediğimiz şeyler onların hoşuna gidiyor zaten eleştirdiklerimiz uygulanmıyor bırakın diğer kesimdende oy almaya çalışsınlar imamoğlu olmayan metroya açılış yapıyor ama bu kadınlar kadar linçlenmiyor
    Cevapla
  • ... 6 ay önce Şikayet Et
    en büyük korkum bu kadının İBB'den aday gösterilmesi
    Cevapla
  • Limuzin Ciguli 6 ay önce Şikayet Et
    İyi olur, Antep kurtulur. Böyle bir çözüm Kayseri için de iyi olur, Kayserimiz Ciguliden, pardon Limuzinden kurtulur.
    Cevapla
  • Mete 6 ay önce Şikayet Et
    Adam İstanbul'da yaşıyorsa nasıl başkasının işi oluyor?
    Cevapla
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    sen kendi isine bak zibidi!!! baskalarinin isine burnunu sokma!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?