New York polisinin Müslümanlarla derdi ne?

New York'ta yaşayan Müslümanlara yönelik polis fişlemeleri haberleriyle 2012 yılında Pulitzer ödülü kazanan gazeteciler Matt Apuzzo ile Adam Goldman, polisin camileri terör merkezleri olarak göstermeye çalıştığını savundu.

New York polisinin Müslümanlarla derdi ne?
New York polisinin Müslümanlarla derdi ne?
GİRİŞ 01.11.2013 14:30 GÜNCELLEME 01.11.2013 14:30

Associated Press (AP) haber ajansı için çalışan Apuzzo ve Goldman, “Düşman İçimizde'' adlı kitaplarının tanıtımı için Fordham Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi'ne bağlı ‘Ulusal Güvenlik Merkezi'nde konuştu. New York Polis Departmanı'nın (NYPD) 11 Eylül terör saldırılarından sonra New York'ta yaşayan Müslümanları takip etmeye başladığını anlatan gazeteciler, New York polisinin camileri gözetim altına alarak buraya gelen herkesi fişlemekle kalmadığını, bu kişilerin araç plakalarının dahi kayda alındığını dile getirdi.

Gazeteciler, NYPD'nin cami çevrelerindeki Müslüman işyerlerini de gözetlediğini belirterek, “Buraya gelip ABD'nin Irak'ta, Afganistan'da sürdürdüğü savaşları dahi eleştirenleri fişleyerek, haklarında dosyalar oluşturuldu.” dedi. Gazetecilerden Apuzzo, NYPD'nin fişlemeleri sadece halktan değil, Beyaz Saray'dan bile sakladığını iddia etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...