Obama, Ukrayna'ya askeri yardımı onayladı

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ukrayna'ya ölümcül olmayan ek askeri yardımları onayladığını bildirdi.

Obama, Ukrayna'ya askeri yardımı onayladı
Obama, Ukrayna'ya askeri yardımı onayladı
GİRİŞ 17.04.2014 19:55 GÜNCELLEME 17.04.2014 19:55

Hagel, Polonya Savunma Bakanı Tomasz Siemoniak ile ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da görüştü. İki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Hagel, Ukrayna meselesine çözüm bulmak için bugün Cenevre'de yürütülen süreci desteklediklerini belirterek, Rusya'nın doğu Ukrayna'daki "istikrarı bozucu" eylemlerine yönelik "derin kaygı" duymaya da devam ettiklerini bildirdi.

"Tansiyonu azaltmaya odaklanıyoruz ve bunun olması için de Rusya'nın adımlar atması gerekli" diyen Hagel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD, Ukrayna ile birlikte durmaya devam ediyor. Bu sabah Ukrayna Savunma Bakanı'nı aradım ve kendisine ABD Başkanı Barack Obama'nın, sağlık, refah ve diğer konularla ilgili ölümcül olmayan ek askeri yardımları onayladığını aktardım. Bu yardımlar, Ukrayna askeri güçleri için tıbbi yardımlar, miğfer, serme yataklar, su arıtma üniteleri ile Ukrayna sınır muhafızları için çadırlar, küçük güçlü jeneratörler gibi malzemeleri de kapsıyor".

Hagel, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik ek destekleri de gözden geçirmeye devam ettiğini kaydetti.

Polonya Savunma Bakanı Siemoniak ile "Rusya'nın saldırganlığının ardından NATO müttefikliğinin güçlendirilmesine yönelik kararlılıklarının yenilenmesinde" mutabık kaldıklarını dile getiren Hagel, müttefiklere saldırıyla ilgili NATO'nun 5. maddesine yönelik bağlılıklarını tekrarladı.

Rus savaş uçağının Karadeniz'de ABD gemisini taciz etmesiyle ilgili soru üzerine Hagel, bakanlığın konuyu Rus ordusu yetkilileriyle görüştüğünü hatırlattı.

Hagel, bu tip konuları ele almak için birçok araçları bulunduğunu belirterek, "Gemimiz uluslararası sulardaydı, Karadeniz'de. Ülkelerin kendilerini savunma hakkı vardır ve biz bu hakkı çok ciddiye alıyoruz ve her zaman da alacağız" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı