IŞİD militanı ABD'li gazetecinin kafasını kesti

ABD'nin saldırılarının artmasının ardından IŞİD terör örgütü tarafından ABD'li gazeteciler ile ülkeye mesaj gönderildi.

GİRİŞ 20.08.2014 09:54 GÜNCELLEME 24.08.2014 19:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Amerikan istihbarat camiasının, IŞİD terör örgütü tarafından Amerikalı bir gazetecinin kafası kesilerek öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videonun gerçek olup olmadığını belirlemek için çalıştığını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı açıklamada, Amerikalı gazeteci James Foley'nin IŞİD tarafından öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videoyu gördüklerini kaydetti.

HAYDEN: ABD DEHŞETE DÜŞECEKTİR

İstihbarat camiasının, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalıştığını belirten Hayden, ''Eğer doğruysa, ABD bu vahşet karşısında dehşete düşecektir" ifadesini kullandı.

James Foley, Suriye'de, merkezi Boston'da bulunan web sitesi GlobalPost için çalışırken Kasım 2012'de kaybolmuştu. Serbest haberci olarak çalışan Sotloff'tan da Ağustos 2013'ten beri haber alınamıyordu.

''BENİM GERÇEK KATİLLERİM...''

Amerikan medyasındaki haberlere göre, internet ortamında yayınlanan videoda, James Foley'nin, Amerikan hükümetini "benim gerçek katillerim" olarak tanımladığı bir açıklama okumasının ardından kafası kesilerek öldürülmesi gösteriliyor.

BAŞKA BİR GAZETECİ İLE DE AYRI BİR MESAJ

Adının Steven Joel Sotloff olduğu belirtilen ve Foley gibi Suriye'deki iç savaşı takip ederken kayıplara karışan diğer bir rehine gazeteci daha sonra videoda görünüyor. Foley'yi öldüren ve sesi İngiliz aksanına benzeyen bir kişi, Sotloff'u tanıtıyor ve "Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki kararına bağlı" diyor.

Videoda ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın 7 Ağustos'ta orduya IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleme yetkisi verdiği açıklamasından bir bölüm de yer alıyor

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • oku yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    baştan sona düzmece:). işid militanı ingilizceyi anadili gibi konuşuyor:) ya artık bu ayakları sadece aptallar ve amerikalılar yiyor! geçin bu ayakları...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    A-Türkiye enerji sorunun çözmek ve bölgeye inmek için harekete geçtiğinde bir anda IŞİD ortaya çıktı! ASALA yerini nasıl bir günde PKK'ya bıraktıysa, "PAT!" diye nur topu gibi bir IŞİD'imiz oldu!. A-IŞİD artık tabelasında birden fazla ismin yazdığı bir örgüttü! Bölgede ayrımcılığa karşı SÜNNİ bir başkaldırı olsa da özellikle İRAN, IRAK, İSRAİL, SUUDİ ARABİSTAN ve SURİYE tarafından kullanılan bir örgüt haline dönüştü! Maliki'yi bırakıp KÜRTLER'e yönelmesi SÜNNİ kartını tanımadığının açık göstergesiydi! Casus oyunlarının açık alanıydı! Afganistan'daki EL-KAİDE liderlerini koruyup operasyonun içine salan İran'dı! Ebu Garip ve Sednaya cezaevlerini açıp militanları örgüte kazandıran ise Irak ve Suriye idi! Örgütün ŞİİLER'e geçtiğini gören SUUD ve İSRAİL de hemen devreye girip her türlü girişimi yaptı! Şimdi artık onların da etkili bir kanadı vardı örgütte! Ve bu örgüt MALİKİ'yle olan hesaplaşmasını bırakıp Türkiye'ye yanaşan Kürtler'i hedefe koydu! Binbir problem iç içeydi artık! Türkiye'nin ENERJİ kartını elinden almak için İsrail de, İran da, Irak da, Suriye de, Suudi Arabistan da karşısındaydı!
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    B-Türkiye enerji sorunun çözmek ve bölgeye inmek için harekete geçtiğinde bir anda IŞİD ortaya çıktı! ASALA yerini nasıl bir günde PKK'ya bıraktıysa, "PAT!" diye nur topu gibi bir IŞİD'imiz oldu!. B-Şiiler "Sünni'ler gelmesin" diye, Sünniler ise "En büyük oyuncu Ankara olmasın" diye karşıydı! İttifak böylesine iç içeydi! 49 rehinemiz de İSRAİL-SUUD işbirliği tarafından yönetilen kanadın elindeydi! Türkiye'nin önünü kesmek için açık denizlerde yol alan KÜRT PETROLÜ bir türlü alıcı bulamıyordu! Türkiye'nin oyun kurucu olması hemen hemen herkesi rahatsız ediyordu! Paralel de, üçgen de, kare de rahatsızdı! Kimseden yardım alacak durumda değildik! Bölgedeki tarihimize ve kardeşliklerimize sahip çıkarak bu engeli aşacaktık! Ülkeyi böyle büyütecektik! Her ne kadar içimizdeki bir AZINLIK böyle düşünmese de başka çıkışımız yoktu! 70 milyar doları petrol ve gaza vererek gidemezdik! Kürtler de satamadıkları petrolle bir adım ileri yol alamazdı! Türk-Kürt kardeşliği vurulmak isteniyordu! Bu yüzden bu örgüt sınıra dayandı! Amaç Erbil- Musul-Ceyhan arasındaki hattı koparmaktı! İçerideki operasyon başarısız olunca dışarıdan gelmeyi deniyorlar!
    Cevapla
  • ERDAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Araştırma yapıyormuş. Adam belli, orada görev yapan gazetelere sorarsın, 5 dk sürer. İnsanları amma da salak yerine koyuyorsun ABD. Konunun gerçek olduğunu araştırmaktan ziyade "nasıl saldırıcam" diye plan yapıyorum desene.
    Cevapla
  • Selim Can 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Değil. Çok belli gerçek olmadığı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı