Paris'te mizah dergisine saldırı: 12 ölü

Paris'te bir mizah dergisinin binasına silahlı saldırı düzenlendi, saldırıda 12 kişi öldü, 4 kişi ağır yaralandı.

GİRİŞ 07.01.2015 14:07 GÜNCELLEME 07.01.2015 15:21
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2'si polis olmak üzere 12 kişi öldü, 4 kişi ağır yaralandı. Savcılar 12 kişi öldürüldüğünü doğruladı.

DÜNYACA ÜNLÜ 2 KARİKATÜRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıda öldürülenler arasında dünyaca ünlü iki karikatürist de yer alıyor.

KAR MASKELİ 3 KİŞİ KAÇTI

Saldırıyı gerçekleştiren kalaşnikoflu 3 kişi araçla kaçarken, bir kişi de çatışmada yaralandı.

Paris'teki saldırının nedeni bu karikatür mü?Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo saldırısından önce Bağdadi karikatürü paylaşmıştı. Saldırının sebebi o karikatür mü?

HZ MUHAMMED'İN KARİKATÜRLERİNİ YAYINLAYAN DERGİ

Charlie Hebdo dergisi Hz Muhammed'in karikatürlerini yayınlamış, hayatını çizgi roman haline getirmişti.. Dergi bu sebeple büyük tepki toplamıştı.

Paris'in göbeğinde silahlı çatışma anlarıParis'te mizah dergisine saldıran kar maskeli terörisler kaçarken polisle çatışmaya girdi. Çatışma anları kameralara böyle yansıdı.

KABİNEYE ACİL ÇAĞRI!

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise kabineyi acil toplantıya çağırdı.

HOLLANDE: FRANSA ŞOKE OLMUŞ DURUMDA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, silahlı saldırıda 12 kişinin öldüğünü açıkladı. Olay yerinde yaptığı açıklamada; ''Bu bir terör saldırısıdır'' diyen Hollande şu açıklamalarda bulundu:

''Fransa bu olayla şoke olmuş durumda''. Teröristler bu dergiye karşı saldırı gerçekleştirmiştir. Daha önce de bir takım saldırılara maruz kaldı. Koruma altındaydı. ama bu korumanın artırılması gerekiyor.

BU BİR TERÖR SALDIRISIDIR

''Bu bir terör saldırısıdır. Bu ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Sert bir biçimde duracağız. Ulusal bütünlüğümüzü koruyacağız. Kararlı biçimde davranacağız önümüzdeki günlerde. İlerleyen saatlerde Fransız halkına da sesleneceğim.

CAMERON'DAN KINAMA

İngiltere Başbakanı David Cameron da saldırıyı "korkunç" olarak niteledi. Cameron, "Terörle mücadelede Fransız halkının yanındayız" dedi.

İŞTE SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER:

İşte saldırı anı

 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 144
  • akgonullu 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek islam bu değil!
    Cevapla
  • murad 9 yıl önce Şikayet Et
    koskoca fransız 3 kişiyle başa çıkamadı öyle mi? müslümanlara karşı yapılan bu oyun gayet açık değil mi
    Cevapla
  • özktürk 9 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimize hakaret edeni öldürdün tamamda dışarda ki polisin ne suçu var yaralı zaten bırak çek git niye öldürüyorsun suçsuz insanları islama en büyük tuzak
    Cevapla
  • Espx 9 yıl önce Şikayet Et
    bu dergi daha öncelerdede islama müslümanlara ve peygamberımıze defalarca kez hakaret kufur ve aşağılama gibi eylemlerde bulunmuş buna karsılık o kadar tepkı verılmıs protestolar düzenlenmiş ve buna rağmen dergı tarafından müslümanlara aşagılama kufur ve hakaret eylemlerınde bulunmaya devam edmısler açık bır sekılde islam düşmanlıgı net bır sekılde bellı olmakla bırlıkde bence güzel bır ders nıtelıgınde karsılık verılmıs umarım türkıyedekı ve dunyadakı yayın organları kullanılarak islama hakret etmekden aşagılamkdan vazgecerler ve ifade özgurluğu adı altın yaptıkları pıslıklerı kapatmaya calısmakdan vazgecıp ne kadar bir durumla karsı karsıya olduklarının farkına varırlar
    Cevapla
  • ercan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu saldırıların islamiyetle ve müslümanlıkla hiçbir alakası yok. sadece müslümanlara zarar veriyor. burada ölenlere acımamak islamiyeti zerre kadar bilmemek demektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi