"Soros Avrupa'ya mülteci doldurdu"

Macaristan Başbakanı Orban, ''Soros'un ağı siyasi parti gibi çalışıyor. Müslümanların yerleştirilmesine karşı çıkan hükümetleri düşürmek ve onları zayıflatmak istiyorlar.'' dedi.

"Soros Avrupa'ya mülteci doldurdu"
"Soros Avrupa'ya mülteci doldurdu"
GİRİŞ 01.12.2017 16:55 GÜNCELLEME 01.12.2017 16:55

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macar asıllı milyarder George Soros'un, Müslüman sığınmacı istemeyen hükümetleri düşürmek istediğini söyledi.

Orban, Macaristan devlet radyosundan yayınlanan konuşmasında, sığınmacı krizi ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

Soros'un, sığınmacıların Avrupa'ya yerleştirilmesinin başlatılması konusundaki düşüncelerini Avrupa Parlamentosuna (AP) kabul ettirdiğini belirten Orban, bu kapsamda Soros'un AB üyelerini baskı altına aldığını öne sürdü.

Macaristan'da gelecek yıl düzenlenecek parlamento seçimlerine Soros'un müdahale edeceğini iddia eden Orban, ''Soros'un ağı, siyasi parti gibi çalışıyor. Müslümanların yerleştirilmesine karşı çıkan hükümetleri düşürmek ve onları zayıflatmak istiyorlar.'' diye konuştu.

Soros'un, Macaristan'a sığınmacıların girişini engellemek için sınırlarına çekilen jiletli tel örgüleri yıkmak istediğini ve farklı kültürlerden insanların Macaristan'a gelebilmesine yardımcı olduğunu ifade eden Orban, kendilerinin ise farklı bir gelecek düşüncesi olduğunu söyledi.

Sığınmacı karşıtı tutumuyla bilinen Macaristan hükümeti, Soros'u, finanse ettiği sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yıllık 1 milyon sığınmacıyı Avrupa'ya taşımakla suçluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!