Ömer Şişmanoğlu'nun şaşırtan hikayesi

Beşiktaş'ın Eskişehirspor'u deplasmanda yendiği maçta siyah-beyazlı takımın galibiyet golünü atan Ömer Şişmanoğlu'nun ilginç bir hikayesi var...

GİRİŞ 07.10.2013 11:03 GÜNCELLEME 07.10.2013 17:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Eskişehirspor karşısında ilk kez Beşiktaş formasını giyen ve attığı golle takımını galibiyete taşıyan Ömer Şişmanoğlu'nun son derece ilginç bir hikayesi var...

9 Haziran 2013'de daha Ömer Beşiktaş'a gelmeden, babası Kanal Avrupa'da katıldığı bir programda bu hikayeyi şöyle anlatıyor: "Ömer sokakta futbol oynuyordu. Bir tanıdığımız, 'Futbolu yanlış öğrenmesin bir takıma verin' dedi. Ben de oğluma söyledim, kabul etti. Gittik bir takıma yazdırdık. Bir adam topu attı, bir elinde bira, diğer eli sakat (Antrenör). Sahadaki herkes topa koşturdu."

HOCANIZ DEĞİL, HASAN ABİNİZİM
"Bizimkisi olduğu yerde kaldı. Bir anda top dönüp Ömer'e geldi. Topu aldı, kendi kalesine vurdu ve gol oldu. O sevinirken 'Tribünler ne yaptın sen' diye bağırıyordu. İşte oğlum futbola böyle başladı. Ömer'in antrenörü beğenmedim. Kurslara gittim, antrenör oldum ve çocuğumu kendim çalıştırdım. Sonra Vatangücü'nden teklif geldi. Dört antrenörle birlikte yaklaşık 120 çocuğu çalıştırdık. Orada inanç ve sevgi vardı, başarılı olduk. O günleri unutamıyoruz. Bana 'Hoca' diyorlardı. Ben onlara 'Hocanız değil, ben sizin Hasan abinizim' dedim. Her zaman onların Hasan abisi olarak kaldım. Şimdi bile o günleri sık sık yad ediyoruz. "

MİLLET SAĞLAM'I ÇOK SEVDİ VE DUA ETTİ
"Benim baba olarak en büyük eksiğim şu; Oğlumu daha çok dine yönlendirebilseydim, ona sarılmasını sağlayabilseydim diye düşünüyorum. O zaman daha büyük takımlarda oynayabilirdi (Program sırasında Ömer Şişmanoğlu MP Antalyaspor forması giyiyordu). Mesela İngiltere'de oynayabilirdi. Avrupa'dan da teklifler almıştı. Çok şükür Milli Takım'a kadar da yükseldi. İnanç çok önemli... Süper Lig'de gol atanlara, şampiyon olanlara bakın. Teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'a bakın. Nasıl Bursaspor'la şampiyon oldu? Bütün millet onu çok sevdi ve onun için dua ettiler. Karşılığında Bursaspor şampiyonluğa ulaştı. Eğer insanda inanç olursa, yapamayacağı şey yoktur."

(sabah)

YORUMLAR 10
  • öğretmenim 10 yıl önce Şikayet Et
    İSLAMA HİZMET. Her insanın dini yaşama derecesi farklıdır. Kişinin dine bağlılığı ve imanı ne kadar kuvvetli olursa o derecede Allah'a yaklaşır. Bizler elimizden geldiği kadar islamı yaşamalı ve davetimizi yapmalıyız, kimseyi küçümsememeli, başkalarını eleştirmek yerine, biz ne yapabilirize bakmalıyız. Rabbim bizleri salih kullarından eylesin, imanımızı kamil etsin, dünya hayatına aldanıp da ahireti zayi olanlardan etmesin. Amin
    Cevapla
  • hasan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    bülent uygunda senin gibi düşünüyordu. bülent uygun futtbolla dini karıştırınca 2.sene sivas spor kümeye düşmekten zor kurtuldu.dediğin gibi olsaydı müslüman ülkeleri futbol olsun diğer branşlarda hep önde olurlardı.dünyaya baktığınızda müslüman ülke takımları veya müslüman sporcular başarıda hep gerideler hatta yok denecek kadar azlar.
    Cevapla
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    Futbol Mümine ne kazandırmış?. Maalesef bende futbol ile büyüdüm.Oğlumada oynatıyorum.Ama ailelerin üç kuruşluk rızıklarını iddiaya digitürke biletlere para verip sende bu paradan helal gibi kazanıp birde dindarları Müslüman duruşunla teşvik ediyorsan yanlış yapıyorsun.Nefsimize ağır gelebilir bu sözler ama tv programları bu tür şeyler milletin boş boş vaktini geçirmesine ibadetlerden uzaklaşmasına sebeptir.Herkes vaktimiz yok diye ağlaşır ama tv ye futbola kaç saat ayırır.Peki 5 vakit namazını edasıyla kılabiliyormusun? hiç nafile ibadetin varmı? Allah için hergün tespih çekebiliyormusun? o futbol meraklı oğluna ilim yolunda doyurdunmu? Sokaktan çok kişi toplandı? futbolcu olunca adam olunmuyor.
    Cevapla
  • Bumin Kağan 10 yıl önce Şikayet Et
    komik. adam bombos kaleye gol atti yahu , attirana bak o golun %99 `u fernandezin yani izleyenler bilir
    Cevapla
  • Muhammet YILDIRIM 10 yıl önce Şikayet Et
    o kadar da değil baba!!!. ya bu kadar büyütmeyelim ömerin attığı gol kadar defansın büyük hatası var resmen boşta bırakmışlar çocuğu.sanki dersin süper gol attı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle