Seyyide dergisinin 36. sayısı çıktı

Tüm kadrosu hanımlardan oluşan ilk dergi olan Seyyide, 36. sayısıyla yayın hayatında altıncı yılını doldurdu.

Seyyide dergisinin 36. sayısı çıktı
Seyyide dergisinin 36. sayısı çıktı
GİRİŞ 16.12.2014 15:05 GÜNCELLEME 16.12.2014 15:36

Yayın Yönetmenliğini Sare Tamgüney Ziyansız’ın yaptığı Seyyide dergisinin bu sayısının kapak konusu “Gönül Erlerinden Bir Er Sultan’ul Arifin İhsan Tamgüney Sultan Baba (k.s.)”. Adalet Atmaca’ya ait kapak başlığıyla Seyyide bu sayısında Sultan Baba İhsan Tamgüney Hocaefendi'yi rahmet ve minnetle yad ediyor.

Derginin sayfaları açmaya başladığımızda;  Kübra Yalabık “Ümmü Sinân (r.a.)” , Kadriye Aktuğ “Bilâl-i Habeşî (r.a.)” ile okuyucuyu Asr-ı Saadet’e götürüyor. Betül Özgür “Emanetlere Sahip Çıkma Vakti”ne, Büşra Nur Baykal “Süt Akrabalığı”na bu sayıda da devam ediyor. Bizlere bardakta sunulan mısırın ne olduğunu Nejla Baş; modern çağın hastalığı olan obeziteye karşı Efendimiz’in (S.A.V.) tavsiyeleriyle nasıl savaşacağımızı da Fatma Özgüç Çömlek aktarıyor. “Vertigo Diye Bir Hastalık” Ayla Abak’ın kaleminden okura ulaşıyor. 

Yaklaşan yılbaşı sebebiyle  Fatma Toksoy araştırma köşesinde Noel Baba’nın şapkasını düşürürken, Mesnevi’den köşesinde de “Acı Karpuzu Bal Gibi Yemek”ten bahsediyor. Kalbî Kalemzen tam 22 sayıdır İmâm-ı Âzam Ebû Hanîfe Hazretleri’ni özenle sunuyor. Merve Dadanlar Tıbb-ı Nebevi’de  “Ayva”nın önemini, Arzu Sarıtaş bir nebze tefekkür için “Akrep”leri anlatıyor. Emine Başol, kul ile Rabbi arasında sır olan “ihlâs”a dikkat çekerken, Kadriye Aktuğ “Bağ Gülü Müsün Dağ Gülü Mü?”diye sorarak bizleri iç muhasebeye davet ediyor. Melek H.Yazıcı’nın kaleme aldığı ihtida yazı dizisi bu sayıda “Kelcey”in hikâyesiyle sürüyor. Esra Nur Tellioğlu Gençal, “Bir Ara Beni De Sever Misin Anneciğim?”diyen çocuklara kulak vermemiz gerektiğini vurguluyor. Bu sayının söyleşisini ise Emel İştar mantıcı hanımlarla yapıyor. 

Türkan Bayrakçı’nın “Muharreme And Olsun”, Ferda Ersoy’un “Sultanım” adlı şiirleri sayfaları süslerken; Kadriye Bayraktar kanaatin öneminden, Nevin Meriç “Haya, Edeb ve Günümüz Gençliği”nden bahsediyor. Genç Kalemler’den Hilal Gülgönül “Gün Doğarken Karanlığı Boğar”diyor. Çocuklar Kadriye Bayraktar’ın “Çölde Açan Gül” hikâyesini okuduktan sonra Aslıhan Toksoy’un faaliyet bahçesinde “abdest kartları”nı yapıyor. Fatma Toksoy’un hazırladığı bulmaca-öğrenmece ile öğrenirken Güzin Osmancık’ın “Ayva Tatlısı” ile ağzımız tatlanıyor.

GENÇ SEYYİDE BİR YAŞINDA

Seyyide’nin, 6.sayısıyla ilk yılını tamamlayan gencecik eki Genç Seyyide Zuhal Pazar’ın hazırladığı haberlerle başlıyor. Ünzile Sarı yılbaşına ithafen “Sarhoşum, Al Beni Servisi”ni kaleme alıyor. Emel İştar CV hazırlamaktan, Kübra Nur Bayramoğlu Peygamberimiz (S.A.V.)’den bahsediyor. Fatma Toksoy “Biri Sarıklı Biri Kukuletalı” başlıklı yazısıyla Noel Baba ve Nasreddin Hoca’yı kıyaslıyor. Hale Erol’un “Kurtlar ve Kuzular”ı ile Cahide Sultan’ın Osmanlı Türkçesi ile yazılmış “Yılbaşında Azrail De Tatil Yapar Mı?” başlıklı yazılarının da yer aldığı dopdolu ek Ayla Abak’ın öğrencileriyle konuşmaları ve ödüllü test ile bitiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü