Türklere 'Vize' müjdesi

Uzmanlık alanı AB'nin genişleme politikası olan Berlin merkezli düşünce kuruluşunun 'Vize düğümünü çözmek' başlıklı raporunda, Türkiye'nin katılım müzakerelerinde yaşadıkları nedeniyle AB'ye güvenmediği için geri kabul anlaşmasını imzalamadığı kaydedildi.

Türklere 'Vize' müjdesi
Türklere 'Vize' müjdesi
GİRİŞ 22.05.2013 12:24 GÜNCELLEME 22.05.2013 12:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rapora göre,vize muafiyeti sürecinde AB'nin yaklaşımı şu şekilde algılanıyor:

'Vize muafiyeti yol haritasındaki 70 şartımızı yerin getirin, sınır kontrolleri için daha çok harcama yapın ve sınırlarınızı AB'ye düzensiz göçe kapatmamıza yardımcı olun. Geri kabul anlaşmasını imzalayıp uygulayarak, Türkiye üzerinden AB'ye giren on binlerce düzensiz göçmeni geri alın. Herkese Türkiye'ye iltica hakkı tanıyın ve onlara iyi davranarak AB'ye gitmemelerini sağlayın. Bunların hepsini yaptığınızda AB üyeleri Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanımak için oylama yapabilir. Bu oylamanın ne zaman olacağını ya da kabul edilip edilmeyeceğini maalesef size söyleyemeyiz. Bu arada bizim iyi niyetimize güvenin.'

EN GEÇ 2015

Raporda, vize muafiyeti sürecinde "Gordion düğümünü" kesmek için Türkiye'ye bazı tavsiyelere yer verildi.
Raporda Ankara'nın AB'ye, vize diyaloğu sürecinde Türk vatandaşlarının seyahatlerinde sürekli bir iyileşme görmek istediğini vurgulaması gerektiği belirtildi.

Raporda Türkiye'ye, vize muafiyeti için gerçekçi bir tarih ilan etmesi tavsiye edilerek en geç 2015 sonunda vizesiz seyahatin başlaması gerektiği vurgulandı ve AB'nin bu tarihe kadar adım atmaması halinde geri kabul anlaşmasının geçersiz ilan edilmesi istendi.

YORUMLAR 13
  • CanerTekin 10 yıl önce Şikayet Et
    vize almak zaten basit bir şey. ancak paranız varsa ;) gezi ve eğitim amaçlı rahatlık ile alınabiliyor.de gittiğinize de deymiyor be.insanın kendi memleketi gibisi var mı?taşı toprağı altın memleketimizin gerek yok.
    Cevapla
  • Emin sert 10 yıl önce Şikayet Et
    Alın vizenizi. Sunu yapın bunu yapın oylama yapalım belki olur tavrı bırakın su mikropları önümüze bakalım
    Cevapla
  • sezai A.H. 10 yıl önce Şikayet Et
    İstemez, kalsın.... İstemiyoruz sizin Vizenizi, vermeyin. Sanki oralara gidip de ne olacaksa. Pörsümüş Avrupa'nız da sizin olsun...
    Cevapla
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    Karşılarında çocuk vardı.... Yıllarca bizim duygularımızla oynadınığınız yetmedimi? Çöküş halindesiniz, halen taviz koparma peşindesiniz. Ben cahil kafamla avrupa birliğine girmek istemiyorum. Giren yanıyor, çıkmak istiyor. Hükümet refarandum yapsın. AB ye girmek isteyenlerin oranında büyük düşüş olduğunu düşüyorum. Biz girmeyeceğiz, siz yalvaracaksınız o zaman.... İnşaallah Rabbim gösterir o günleri.
    Cevapla
  • Libertas Infinitus 10 yıl önce Şikayet Et
    Ersin Candan ve ömer bağcı. Sayın Candan, yorumunuzu çok beğendim. Avrupa'nın ne kadar bize ters gelen yanı varsa emeklilik yaşı vb. alıyorlar, ne kadar hayatımızı kolaylaştıracak sosyal refah devleti uygulamaları gibi uygulamalar varsa onları da elleriyle itiyorlar. Sayın bağcı, size de sormak isterim. Avrupa'dan daha iyi olmak derken neyi kastediyorsunuz? Bulgaristan ile mi kıyas ettiniz Türkiye'yi yoksa Almanya veya Hollanda ile mi? :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!