Dışişleri Bakanlığı'ndan ses kaydı açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan ses kaydı ile ilgili açıklama...

Dışişleri Bakanlığı'ndan ses kaydı açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan ses kaydı açıklaması
GİRİŞ 27.03.2014 17:05 GÜNCELLEME 27.03.2014 19:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesine yönelik saldırıyı değerlendirmek üzere yaptıkları görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili resmi açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"SES KAYITLARI TAHRİF EDİLEREK YAYINLANDI"

"Genel olarak Suriye'deki çatışmaların ülkemiz için yarattığı risk ve tehditlerin değerlendirilmesi, bu tehditler karşısında alınabilecek tedbirlerin görüşülmesi, bu bağlamda da, Suriye içinde yer alan vatan toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik tehditlerin ele alınması amacıyla,  ulusal güvenliğimizle ilgili konularda birinci derecede yetkili olan devlet görevlilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen bir kriz yönetimi toplantısının ses kayıtlarının, bugün (27 Mart) internet üzerinden sosyal medya aracılığıyla bazı bölümleri tahrif edilerek yayınlandığı görülmüştür.

"BUNLAR DEVLETİN ASLİ GÖREVİDİR"

Bir takım terör unsurlarının tehdidi altındaki bir vatan toprağını gerektiğinde savunmak amacıyla ilgili kurumlar arasında değerlendirmeler yapılması devletin asli görevleri arasında olan doğal bir uygulamadır. Sözkonusu  toplantıda,  Türkiye'nin, herhangi bir saldırı karşısında Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu savunma yönündeki iradesinin tam olduğu ve  Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun ve orada görevli personelimizin korunmasını ve emniyetini teminen, ihtiyaç duyulduğunda gereken adımların kararlılıkla atılacağı teyit edilmiştir.

BU CASUSLUK FAALİYETİDİR VE AĞIR BİR SUÇTUR

Dışişleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda gerçekleştirilen çok gizli mahiyetteki böyle  bir   toplantının  izlenerek görüşmelerin kamuoyuna servis edilmesi Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti  ve son derece ağır bir suçtur. Bu olay,  ülkemizin karşı karşıya bulunduğu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu  gözler önüne sermektedir. Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır.

HAİNCE SALDIRI MUTLAKA AKAMETE UĞRATILACAK

Devletimizin ve milletimizin  güvenliğine yönelik bu saldırının faillerinin en kısa zamanda tesbit edilerek  ortaya çıkartılmaları ve adalete teslim edilerek yasalar çerçevesinde hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmaları sağlanacak; Türkiye Cumhuriyetini hedef alan bu haince saldırı mutlaka akamete uğratılacaktır."

DAVUTOĞLU KONUŞTU

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, her türlü tedbir alınmak suretiyle bu saldırıyı yapanların en şiddetli biçimde cezalandırılacağını bildirdi.

YORUMLAR 11
  • cabir seyyidoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede. idam olsaydı bu hainler bu kadar rahat davranamazdı bu kadar cinayetler işlenmezdi...yakalayın sadece bu hainlere özel bir idam yasası hazrlayın ve asın bunları...alemi cihana ibret olsun...bu ülkeyi sokakta bulmadık milyonlarca şahit verildi.....
    Cevapla
  • AHMET TURGUT 10 yıl önce Şikayet Et
    Haini. içinizde arayın bulacaksınız... size hile taktiği verenler hileyi en iyi yapanlardır..
    Cevapla
  • Birol yy 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur birazcik düsünelim.. Arkadaslar gün senin adamin benim adamim ,senin partin benim partim den cikti artik ,su anda türkiye büyük bir cikmaza sokulmak isteniliyor, ülkemizi sanal alemde ses kayitlariyla diz cöktürülüp savasa sokulmak isteniliyor, ben sidettle kiniyorum bu vatana ihanet degilde nedir ayrica ben ses kaydinin tümünü dinledim ve türkiye cumhuriyeti vatandasi olarak hic bir ak niyet duyamadim , yapilmasi gereken varsayimlari tabiiki istisare edecekler onlar devleti yönetiyor,, Ayrica icimizde bir birini sonunakadar elestirelim,tartisalim hatta saygi duymazsakta ,tahammül edelim ama ülkemizi felakete getirmek isteyen SEREFSIZLERE Firsat vermeyelim... Baska türkiye yok...
    Cevapla
  • salih ay 10 yıl önce Şikayet Et
    vatanim benim . kim bu cennet vatana ve azizi milletimize ihanet ediyorsa onu ALLAH a havale ediyorum. bu hainlikleri yapanlarindan bir an önce bulunmasini arzu ediyorum. kimse benim aziz milletimi ve vatanimi uluslar arasi platformda kücük düsüremez. bulunsun ve cezasi verilsin. hainligin cezasi idam olmali.....
    Cevapla
  • pirana61 10 yıl önce Şikayet Et
    SIKIN KAFALARINA GİTSİN ÜLKEYE İHANETİN BEDELİ BUDUR. idam edeceksin kardeşim idam ülkeye ihanetin bedeli idamdır bu kadar basit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu