Türkiye'den Yemen operasyonuna destek

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Husilere yönelik askeri operasyonu desteklediklerini açıkladı.

Türkiye'den Yemen operasyonuna destek
Türkiye'den Yemen operasyonuna destek
GİRİŞ 26.03.2015 12:43 GÜNCELLEME 26.03.2015 12:55
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

HUSİLERE KINAMA

 

Sana'dan ve Hükümet kurumlarından çekilmeyen Husi Hareketi milislerinin tek taraflı eylemlerini sürdürmesini ve meşru Cumhurbaşkanı Hadi'nin sığındığı ve geçici başkent ilan ettiği Aden'i ele geçirmek üzere askeri harekat başlatmasını şiddetle kınıyoruz.

‎Bu durumun, Yemen halkının karşı karşıya olduğu vahim insani ve ekonomik sorunları derinleştireceği, terörist örgütlere istismar edebilecekleri bir zemin yarattığı ve uluslararası  barış, istikrar ve güvenliğe ciddi bir tehdit teşkil ettiği açıktır.

''OPERASYONU DESTEKLİYORUZ''

Seçimle işbaşına gelmiş meşru Cumhurbaşkanı Hadi'nin talebi üzerine, Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkelerinden oluşan bir koalisyon gücü tarafından Husilere karşı başlatılan ve ülkemize Suudi Arabistan tarafından önceden bilgisi verilen  askeri harekatı destekliyor; bu harekatın ülkede ortaya çıkan iç savaş ve kaos tehlikesinin önlenmesine  ve meşru devlet otoritesinin ihya edilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz.  Husi hareketini ve dış destekçilerini Yemen'de ve bölgede barış ve güvenliği tehdit eden davranışlarından vazgeçmeye ‎çağırıyoruz.

YORUMLAR 44
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD uaşğı Suudi arabistanı destekleyen türkiye gerçek yüzünü oraya koymuştur.
    Cevapla
  • serkan hamsici 9 yıl önce Şikayet Et
    bu araplar önce başlaında ki kralları devirsinler sonra demokrasiden bahsetsinler ülkenin tamamı krallara krallarında tamamı amerikaya ait. yemende ki halka ansızın yapılan operasyon yanlıştır. buna destek olmak ise mezhepçiliktir. allah sonumuzu hayır getire
    Cevapla
  • bozok 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeyi hiç bişeye dahil bile etmiyolar hatta teklif bile yok.. nedir bu yalnızlık bunun neresi değerli
    Cevapla
  • kürt oglu 9 yıl önce Şikayet Et
    alla sii lere yardim etsin ve kuvetversin !!!
    Cevapla
  • Kara murat kardeş şia misin ? 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey müslümanlar hiristiyanları ve yehudileri dost edinmeyin derken amerika hiristiyanda rusya hiristiyan değil mi ? Siz iranla rusyanın bölgedeki sünni katliamına razisiniz ama sünniler biraz hareket edince hemen saçmalamaya başlıyorsunuz ???? Halbuki kuranda hucurat süresinde derki iki müslümagrup birbirine düşerse aralarını adaletle ayrın eğer biri diğerine saldırırsa saldıran asıl yerine dönene kadar onlarla savaşın ! Söz tamam vessalam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt