Beyaz Saray'dan PYD açıklaması!

Beyaz Saray Sözcüsü, ABD'nin terör örgütü PYD'ye silah verme kararıyla ilgili açıklama yaptı. Sözcü, 'güvenlik riskleri konusunda Türkiye'ye güvence veriyoruz' dedi.

Beyaz Saray'dan PYD açıklaması!
Beyaz Saray'dan PYD açıklaması!
GİRİŞ 09.05.2017 21:32 GÜNCELLEME 09.05.2017 22:23
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer basın toplantısında, DAEŞ'e karşı Rakka'da büyük bir zafer kazanmayı temin edecek şekilde hamlelerini belirlediklerini söyledi.

Terör örgütü YPG'nin silahlandırılmasıyla ilgili Türkiye'nin tepkileri hakkında açıklama yapan Spicer, "Koalisyon ortağımız Türkiye'nin güvenlik kaygılarının fazlasıyla farkındayız. Türkiye hükümetinim ve halkının, daha fazla güvenlik riski oluşmasını önlemeye ve NATO müttefikimizi korumaya ABD'nin kararlı olduğundan emin olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

"TÜRK YETKİLİLERE TEMİNAT VERİYORUZ"

Spicer ayrıca, Türkiye'nin daha fazla güvenlik riski yaşamasını önlemek için çalışacakları konusunda Türk yetkililere teminat verdiklerini ekledi.

YPG'lilerin Suriye Demokrat Güçleri aracılığıyla 'sınırlı bir miktarda silah ve mühimmat elde ettiğini' savunan Spicer, yeni politikalarıyla Rakka'da kıstırılan DAEŞ'li teröristlere karşı savaşmak için yeterli silahı sağlayacaklarını belirtti.

ABD'den PYD kararı!

YORUMLAR 214
  • vatan bekçisi 6 yıl önce Şikayet Et
    bişey daha tramp yeni geldiğinde beyaz saray civarında bir bomba paniği yaşanmıştı ogünde yazmıştım pentegon başkana ayar veriyor diye.onun için amerika başkanları kukladır asıl ülkeyi kardinaller yünetiyor.
    Cevapla
  • vatan bekçisi 6 yıl önce Şikayet Et
    bu saaten sonra size göveneceğimizmi zanediyorsunuz vah zavallılar siz yüneteceğiniz ülkenizde bir pentagon var kardinallerin merkezi nezaman orayı kontrol altına aldınız o zaman bizde düşünürüz güven konusunu.
    Cevapla
  • orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD kuzey ırak içinde geçmiş yıllarda çekiç güç olarak gelip güneydoğumuza çöreklendi. onları ülkeden çıkarıncaya kadar bu millet neler çekti. şimdi o zamanlar yapamadığını pyd terör örgütü ile yapmaya çalışıyor. işid bahane siyonislerin vadedilmiş topraklarını terör örgütü üzerinden israile bağışlanması için şahane...
    Cevapla
  • Fanatik 6 yıl önce Şikayet Et
    Obama. Çok yanılttı. Tramp yönetimi ne şans vermek lazım. Beraat geçiniz mübarek olsun. Müslüman âlemi .
    Cevapla
  • Vampirin teminatı 6 yıl önce Şikayet Et
    Amacına ulaşmak için her türlü vahşeti sahneye koyar sonra da pişkin bir özürle veya bir anıta çiçek bırakarak konuyu kapatırsınız olur biter, bu zihniyete sahip olanlarınıza lanet olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!