Önce Rusya, şimdi de İran! ABD'ye Türkiye tepkisi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Rusya Federal Meclisi'nin alt meclisi Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına tepki geldi.

Önce Rusya, şimdi de İran! ABD'ye Türkiye tepkisi
Önce Rusya, şimdi de İran! ABD'ye Türkiye tepkisi
GİRİŞ 02.08.2018 16:04 GÜNCELLEME 02.08.2018 16:04
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Rusya Federal Meclisi'nin alt meclisi olan Duma'da Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, ABD’nin kendi çıkarlarına uygun davranmayan her ülkeye karşı yaptırım uygulamaya hazır olduğunu söyledi.

ABD’nin Türk Bakanlara yaptırım uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Çepa, "Rusya’da şöyle bir söz var, ordu ve deniz filosundan daha iyi müttefik yok. Amerika’nın ise ABD dolarından daha iyi müttefiği yok. Avrupa güçlü olunca, onlar Avrupa Birliği’ne karşı oluyorlar. Çin güçleniyor, Çin düşman oluyor. Türkiye ABD’nin istediği gibi davranmayınca hemen yaptırımlar ve ticari savaşlar uygulamaya başlıyorlar. ABD’nin çıkarlarına uymayan şeyler olunca, onlar hemen buna karşı belirli eylemler uyguluyorlar" dedi.

 

 

İRAN'DAN SERT TEPKİ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin Türk Bakanlara yaptırım uygulama kararına ilişkin, "ABD'nin Türk Bakanlara yaptırım uygulama kararı bu ülkenin yaptırım uygulamaya sınırsız bir bağımlılığı olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Twitter hesabından yayınladığı yazılı açıklamada, "ABD’nin, ülkenin müttefiki olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlarına yasa dışı yaptırım uygulaması ABD’nin baskı ve şantajı politikacılık yerine takip ettiğini göstermesi dışında ABD’nin yaptırım uygulamaya olan bağımlılığının sınırsız olduğunu gösteriyor" dedi. 

ABD, Papaz Brunson davası nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yaptırım uygulama kararı aldığını açıklamıştı.

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 55
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    şu anda biz dahil bu üç ülke hedef tahtasında yine birşeyler yeni planlar var. fakat bu ülkelerin de planları var. Trump o çok güvendiğin silah, para ağalarına söyle elleri boş dönecek. o bize doğrulttuğunuz para ve silah gücünü belinden kıracak bu ülkeler. zaten karşılıklı yerli para kullanma uygulamaları da başlatıldı. bundan sonra Çin bu işe el atarsa ABD tümden çökebilir. fakat Çin in önemli miktarda birikmiş doları var, bu işe bir el atıp bu sürekli karşılıksız para basan bu küresel çetenin elini boşa çıkarmak gerekiyor. hadlerini fazla aştılar
    Cevapla
  • seyirci 5 yıl önce Şikayet Et
    kademeli olarak doları yasaklayalım
    Cevapla
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ticarette doları terkedip altın vs. Geçilsin o zaman abd bumm.
    Cevapla
  • Ahmet kuruoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Doları sabitleyelim yoksa gidişat kötü
    Cevapla
  • cem cem 5 yıl önce Şikayet Et
    sen iranı görmedin galiba,onlar da doları sabitledi ve iran parası yere çakıldı.
    Cevapla
  • Samed 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD SAPITTI ARTIK YETER DÜNYAYA ve Müslümanlara ettiniz zulüm. Insallah birgün onlarin yok Oluslarini görürüm. gercek Dost dediginde kötü günde belli olur, Her basimiz SIKISTIGINDA IRAN VE RUSYA Bize Laf atmaya calissanlara Laf Atiyor. Yasasin Müslümanlar. Kahrolsun amerika, Almiyalim bunlarin mallarini, o mallara Müslümanlari Katlediyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor