NATO'dan 'Türkiye' açıklaması: Olağanüstü...

NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Rose Gottemoeller, düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin Türkiye ile ilgili sorduğu tuzak soruya düşmedi.

GİRİŞ 09.03.2018 15:33 GÜNCELLEME 09.03.2018 15:46
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Gottemoeller'in basın toplantısında bir gazetecinin Türkiye ile ilgili, ''Türkiye'nin NATO içerisinden en zayıf halka olmaya başladığını düşünmüyor musunuz? Bu durum Avrupa ve ABD açısından farklılık yaratan bir faktör olabilir mi?'' şeklindeki sorusuna gazetecinin beklemediği bir cevapla karşılık verdi. 

 

 

İşte NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Rose Gottemoeller'i Türkiye ile ilgili açıklamaları; 

''TÜRKİYE OLAĞANÜSTÜ BİR ROL ÜSTLENMEKTE''

Samimi olarak cevabım hayır. Türkiye Türkiye ittifak içerisinde olağanüstü bir rol oynamaya devam ediyor. Afganistan'da Türkiye hem merkezde hem de cephede olmuştur. Türkiye bizim için NATO üyesi olduğu 1952 yılından beri çok değerli bir müttefikimizdir. Olağanüstü bir rol üstlenmektedir. 

Türkiye ile ilgili olarak değinmek istediğim çok ciddi meseleler var. Türkiye'ye bir resmi ziyaret için geldiğimde, Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili beni aldı ve Zeytin Dalı Harekatı'nın Afrin'de başladığını söyledi. Ben başladığını biliyordum. 

''TÜRKİYE HİÇ BİR ÜLKENİN ETMEDİĞİ KADAR BU ALANDA MÜCADELE VERİYOR''

Türkiye'deyken önemli görüşmelerde bulunduk. Türkiye meşru güvenlik endişelerine sahiptir. Terörizm ile mücadele ediliyor, hepimiz ediyoruz. Fakat Türkiye hiç bir müttefik ülkenin etmediği kadar bu alanda mücadele veriyor. Aynı zamanda mülteci krizi ile de karşı karşıya kalıyor. Bu tavrını da makul olarak değerlendiriyoruz. 

Ayrıca bu konuda şunu hatırlamalı ki, orantılılık, sivillerin hedef alınmaması konusu ve kapsamı belirli olması gerekiyor. 

''TÜRKİYE NATO'DA SORUN ÇÖZÜCÜ KONUMDA''

Türkiye'nin ittifak içerisinde olması önemlidir. Bu mesajlar net bir şekilde dile getirilmeli. Çünkü Türkiye NATO'da sorun çözücü bir konumda olması nedeniyle ittifakın ayrılmaz bir parçasıdır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 77
  • usta 6 yıl önce Şikayet Et
    dış güçler bize karşı daha dozu yüksek saldırılarda bulunacak belki ama bu nato üyeliğinin tek işe yarar tarafı bu zırh işte yoksa bizim natoya falan ihtiyacımız yok onların bize ihtiyacı var
    Cevapla
  • emrh 6 yıl önce Şikayet Et
    cigerniz beş para etmez
    Cevapla
  • Nato' cuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok yalakasın nato
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    evet TÜRKIYE bulundugu her otam a sadik bir ülke lakin birde NATO nun diger ülkeleri nin ülkemize karsi besledigi TERÖR ü ele alip bunun nato müttefikligine yakismadini söyleye bilseniz ya!! yada neden bir türk gazeteci böyle bir soruyu sorma cesareti göstermiyor acaba
    Cevapla
  • Ender Sunan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim NATO ya ihtiyacımız Yok..NATO hiçbir değer katmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini