Rus savaş uçakları İdlib'i vurdu!

Reuters haber ajansı, Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib'e hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Esed güçlerinin de destek verdiği saldırıda, İdlib'in batısındaki Cisr eş Şuğur bölgesinde yer alan terör örgütü Heyet Tahrir Şam'ın hedef alındığı belirtildi.

GİRİŞ 04.09.2018 11:39 GÜNCELLEME 04.09.2018 17:26
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'ın, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberine göre, Rus savaş uçakları Suriye'de muhaliflerin kontrol ettiği son kent olan İdlib'e hava saldırı düzenledi.

Haberde ayrıca, Rusya'ya ait savaş uçaklarının, 22 gün aradan sonra İdlib'i vurduğu belirtildi.

 

 

ŞU ANA KADAR 20 SALDIRI DÜZENLENDİ

Rusya'nın hava saldırısında, İdlib'in batısındaki Cisr Eş-Şuğur Bisenkul, Gani, İnneb, Sırmaniyye ve Hama'nın kuzeyindeki Zeyzun bölgelerinin vurulduğu aktarılırken, Hımeymim askeri üssünden kalkan 3 Rus savaş uçağının şu ana kadar 20 saldırı düzenlediği bildirildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Cisir Eş Şuğur ilçesinde 5'i çocuk 9 sivil, Keferyedin köyünde bir sivil hayatını kaybetti, diğer bölgelerde ise 20 sivil yaralandı.

Kulakları sağır eden sesler Türkiye'den de duyuldu.

Saldırı sonrası Kremlin'den İdlib açıklaması!

İDLİB'İN BATISI VURULDU, ESED GÜÇLERİ DESTEK VERDİ

Esed bağlı güçlerle eş zamanlı düzenlenen saldırıya, rejim ordusunun 4’üncü Zırhlı Tümeni top atışlarıyla destek verdi. Hama’nın Jurin ilçesine konuşlanmış 4’üncü Zırhlı Tümen ayrıca gerilimi azaltma bölgesinin sınırındaki, El Ghab Vadisindeki Karkur ve Kastun tepelerini bombaladı.

4 MİLYONA YAKIN SURİYELİ SINIRDA

İdlib konusunun, 7 Eylül'de Tahran'da gerçekleştirilecek üçlü zirvede (Türkiye-Rusya-İran) masaya yatırılması bekleniyor. 

Bölgede silahlı muhaliflerin yanı sıra, 4 milyona yakın sivil bulunuyor. Birleşmiş Milletler (BM) İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunmuştu.

Rus savaş uçakları tarafından başlatılan ve Esed'in karadan topçu atışları ile desteklediği saldırı ile bölgede katliam yapılmasından endişe ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 169
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben rusuda amerikayıda bilmem bildiğim bir şey var oda bu müslümanların durumunun çok zor olduğu Allah doğrusunu bilir ama ben yakında bi ilahi bi hadiseler olacağını düşünüyorum ortalık çok kötü Türkiye bu olaylardan çok zarar görür Türkiye giderse bütün orta doğu biter ve sonra kıyamet. Doğrusunu Allah cc bilir.
    Cevapla
  • Muhammed Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi Rusya ile Amerika rasında zerre kadar fark yok aynı kafir
    Cevapla
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya tümden müdahale edelim yada sınırlarımızı kapatalım çıkalım madem bizi dinlemiyorlar sonlarını kendileri düşünsün biz değil
    Cevapla
  • Salih Doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu gelişmelerin hepsi israil in ekmeğine yağ sürüyor...Yahudi malı asla alınmamalı
    Cevapla
  • ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    astana sureci bitmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!