Saldırı sonrası Rusya'dan ilk açıklama!

Rusya, İdlib'e saldırının bir ardından açıklama yaptı. Kremlin'den yapılan açıklamada, "İdlib teröristlerin yuvası" ifadeleri kullanılırken, bölgedeki son durumun Tahran'da yapılacak olan üçlü Suriye zirvesinde ele alınacağı belirtildi. Rusya, ABD Başkanı Trump'ın İdlib'e yönelik açıklamalarını da eleştirdi.

Saldırı sonrası Rusya'dan ilk açıklama!
Saldırı sonrası Rusya'dan ilk açıklama!
GİRİŞ 04.09.2018 13:04 GÜNCELLEME 04.09.2018 17:27
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Rusya'ya ait savaş uçaklarının ve Esed rejiminin İdlib'e saldırısının ardından Kremlin'den son dakika bir açıklama yapıldı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, "İdlib'deki son durum Tahran Zirvesi'nde ele alınacak. Trump'ın uyarıları sorunun çözümü için yardımcı değil. İdlib'deki teröristler Rus üsleri için tehdit" denildi. Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın uyarılarının probleme kapsamlı bir yaklaşım sunmadığı belirtildi.

 

 

Rus savaş uçakları İdlib'i vurdu!

TRUMP'IN TWİTTER AÇIKLAMASINDAN SAATLER SONRA SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Bunun dışında ABD Başkanı Donald Trump’ın dün geceki sosyal medya paylaşımı da dikkat çekiciydi. Trump daha önce hakaret ettiği Beşar Esed’den "Suriye Devlet Başkanı" diye bahsetti.

ABD Başkanı Rusya ve İran’ı uyardı, "İdlib’te saldırılara müsaade etmeyin" dedi.

Bu açıklamadan saatler sonra Rusya İdlib'i vurdu.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Cisir Eş Şuğur ilçesine gerçekleştirilen saldırılarda 5'i çocuk 9 sivil, Keferyedin köyünde ise bir sivil hayatını kaybetti, diğer bölgelerde ise 20 sivil yaralandı.

SİVİL KATLİAMDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Bölgede silahlı muhaliflerin yanı sıra, 4 milyona yakın sivil bulunuyor. Birleşmiş Milletler (BM) İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunmuştu.

Rus savaş uçakları tarafından başlatılan ve Esed'in karadan desteklediği saldırı ile bölgede katliam yapılmasından endişe ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 73
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye araplar teröristler Mülteciler yıllardır ugrastigimiz enerjimizi harcadığımız konulara bak
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    sınırların etrafin temiz olacakki sende turkiye icinde mutlu olacaksin ...bencil olma merhametli ol
    Cevapla
  • KIRŞEHİR 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Milletimiz. Rus ve Amerika Ülkemiz üzerine OYUN Kuruyorlar 4 Milyon Mültecinin üzerine bir 4 Milyon daha göndermenin hesabı içindeler. Devletimiz Acilen BM'yi toplayıp Suriye içinde tampon bölge kurdurmalı. Daha önceki hataya düşmemeli.Hatta Ülkemizdeki Suriyelileri de bu tampon bölgeye sevk etmeli.Finansmanınıda BM Karşılamalı.l
    Cevapla
  • Din Kardesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis hepsini Kirsehre yerlestirsin
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd sen nezamandan beri suriyeleri müslüman ları düşünüyon iki yüzlü sahtekar. Bu savaşın uzamasının tek sebebi abd israildir. Bilinçli olarak önce hizbullahın sonra iran in sonra rusya nın önünü açan sonra deaşı peydah eden sonra pkk ypgyi semizlendiren. Bolgeyi bilincli olarak kan gölüne cevirip savaşı uzatan. Bolgeye yerlesip vadedilmiş topraklara zemin hazirlayan. Şimdiki amaç iblipteki müslümanları rusyaya irana esata katlettirip iki tarafada maksimom zarar verdirip bölgeyi boşaltmak. Bu aradada barışçı gozu
    Cevapla
  • Kurtka 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman idlip halkı Türkiye ye bağlanmak istiyoruz dedi Hemen idlip terör yuvası ilan edildi!.
    Cevapla
  • Atom 5 yıl önce Şikayet Et
    herkes bir yeri vuruyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...