Türkiye ile Rusya arasındaki kritik görüşme! İlk açıklama Akar'dan

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın davetlisi olarak bugün Ankara'ya geldi. Şoygu'yu törenle Akar karşılandı. Resmi törenin ardından ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin basına açık kısmında ilk açıklama Hulusi Akar'dan geldi.

GİRİŞ 11.02.2019 17:31 GÜNCELLEME 11.02.2019 17:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın davetlisi olarak bugün Ankara'ya geldi. Şoygu'yu törenle Akar karşılandı. Resmi törenin ardından ikili görüşme gerçekleştirdi.

 

 

AKAR VE ŞOYGU'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Görüşmenin basına açık kısmında ilk açıklama Hulusi Akar'dan geldi. Akar, "Hem bölgedeki barış ve istikrarın temin ve idamesi, ateşkesin sağlanması hem de ülkelerimizin hak ve menfaatlerinin korunup kollanması, güvenliğin sağlanması için Rusya ile her seviyede çeşitli temaslarımız olmakta. Bugün yapacağımız görüşmeler de bir anlamda 14 Şubat’ta Soçi'de yapılacak başkanlar arası çalışmanın da bir ön çalışması olacaktır. Yaptığımız bu çalışmaların çok değerli olduğuna inanıyorum. Bölgenin barış ve istikrarına önemli katkılar sağlayacağını değerlendiriyorum. Bunun daha da ötesinde dünya barışına da gerçekten katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise yaptığı konuşmada, gösterdiği ev sahipliğinden dolayı "değerli dostum" dediği Akar'a teşekkür etti.

Şoygu, "Önemli konuları, özellikle Suriye bağlamındaki konuları burada görüşebileceğimize inanıyorum. Soçi'de devlet başkanlarımızın bir araya geleceği, görüşeceği konuların ön çalışmalarını burada tamamlayacağımıza inanıyorum. Uzmanlarımız 31 Ocak- 2 Şubat tarihlerinde Moskova'da ciddi bir çalışma gerçekleştirdi ve kilit konulardaki hususlarda mutabakat sağlamayı başardılar. Özellikle İdlib ve Fırat'ın doğusuyla ilgili konuların üzerinde çalışma yaptılar. Bugün burada yapacağımız çalışma kapsamında ana hatlarıyla başlıca konular üzerinde mutabakata varacağımızı umuyorum" diye konuştu.

GÖRÜŞME DAHA SONRA BASINA KAPATILDI

Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden görüşmeye MİT Başkanı Hakan Fidan da katıldı.

SURİYE, İDLİB VE SAHADAKİ DURUM KONUŞULACAK

Görüşmede, Soçi'de yapılacak üçlü zirve öncesinde Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra İdlib başta olmak üzere bölgedeki son durumun ve sahadaki gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    İkisi de asker ikisi de Türk.. Rabbim bu yanyana duruşu en hayırlı sonuçlara erdirsin
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ruslara,onlarin bize herzaman dann çok ihtiyaci var çünkü almanyanin,amerikalilarin büyük topraklarina,agizlarinin salyasi akmaktadir.
    Cevapla
  • cüneyt 5 yıl önce Şikayet Et
    paşam sen çok yaşa
    Cevapla
  • kılınc 5 yıl önce Şikayet Et
    hulisi paşada vatan sevgisi var vatan sevgiside imandandır-onda siyaset sevgisi yok-rabbim onu korusun
    Cevapla
  • kılınc 5 yıl önce Şikayet Et
    huliside parti sevdası yok -vatan sevdası var iman sevdası var bu yüzden ona sevgi var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar