ABD'ye büyük tehdit: Vururuz

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, ABD'nin bölgeye savaş gemisi göndermesini "psikolojik savaş" şeklinde değerlendirdi. İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD'yi Basra Körfezi'ndeki savaş gemisini vurmakla tehdit etti.

ABD'ye büyük tehdit: Vururuz
ABD'ye büyük tehdit: Vururuz
GİRİŞ 12.05.2019 14:08 GÜNCELLEME 12.05.2019 14:08
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Fars Haber Ajansına göre, İran Meclisindeki kapalı oturumda bölgedeki son gelişmelerle ilgili milletvekillerine hitap eden Selami, "ABD'nin bölge sularına savaş gemisi göndermesi psikolojik savaştan başka bir şey değildir." dedi.

 

ABD'nin bu yolla halka ve bazı komutanlara "savaş çıkacak korkusu" vermeyi amaçladığını dile getiren Selami, "ABD'nin İran'a saldırması mümkün değil. ABD'nin İran'a yönelik bir savaş başlatmaya gücü yok ve buna cesaret edemez çünkü bir taraftan İran savunma güçlerinden ve diğer taraftan uçak gemilerinin zarar görmesinden çekiniyor. ABD, böyle bir riski almıyor." ifadelerini kullandı. 

ABD'YE TEHDİT: VURURUZ

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD'yi Basra Körfezi'ndeki savaş gemisini vurmakla tehdit etti.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nda (ISNA) yer alan habere göre, Hacızade, "40-50 civarında savaş uçağı ile 6 bin personeli olan savaş gemisi önceleri bizim için bir tehditti, bugün ise hedef durumunda" dedi. 

ABD uçak gemisinin Basra Körfezi'ndeki konumunun İran unsurlarına yakınlığına işaret eden Hacızade, "Amerikalıların durumu dişlerimiz arasındaki et gibi. Eğer hareket ederlerse başlarına ineriz. Daha önce bunlar bizim için tehditti şimdi ise bir fırsat" ifadelerini kullandı. 

Washington yönetiminin savaş söyleminden kaçınmasıyla ilgili Hacızade, bunun sebebinin körfezdeki ABD askeri unsurlarının savunma açıklarının bulunmasından kaynaklandığını söyledi.

Hacızade, "Bize yakın yerdeler. 300 kilometre uzaklıktaki tekneyi vurma kapasitesine sahip füzelere sahibiz. Bu füzelerin menzili son çalışmalarla 700 kilometreye çıktı" diye konuştu. 

NELER YAŞANMIŞTI?

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de 7 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, uçak gemisinin geçen ay bölgeye doğru hareket ettiğini ve "B Takımı" olarak adlandırdığı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'in ise bunu "İran tehdidine karşı sert bir uyarı" olarak göstermeye çalıştığını ifade etmişti.

 

Bolton, 6 Mayıs'ta, İran'a mesaj vermek üzere "USS Abraham Lincoln" uçak gemisi taarruz grubu ile bir bombardıman görev gücünü Orta Doğu'ya sevk ettiklerini duyurmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendi nukleer silah uretiyor İrani sucluyor ondan sonra nukleer silah uretecek diye
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İran yıllardır asıyo kesiyo hep danışıklı dövüş oyunları
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    İranı çerez gibi yerler! Tecrübeli askeri nerde şia fitnesi katliamları tecrübe sayıyorlar puhaa!
    Cevapla
  • iranı seviyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    İran Türktür ,55 milyon Türkün vatanıdır ,bizden daha öz Türkçe konuşurlar ,iran bizi sever bizde iranı severiz
    Cevapla
  • İsimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd hedef şaşırtıyor İran bahane maksat Türkiye'ye saldırmak biz s-400'leri almadan bir maraz çıkmasa bari.
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer abd iran arasında bir çatışma çıkarsa, sonun başlangıcı olur. Abd yok olur, tüm dünya abd ye diş biliyor, herkes aynı anda abd yi vuracaktır, İsrail hariç. Abd İran’a saldırmayı göze alamaz, sonu olacağını bilir
    Cevapla
  • Cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail eger İrana saldirsa İRAN misilleme yapacaktir ABD de mecburen İRAN a tum gucu ile İRAN asaldiracaktir. Nitekim gonderdigi taarruz ucaklari ,bombardiman ucaklari bunun gostergesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı