Hulusi Akar'a özel F-35 mektubu: Haberiniz olsun, ülkeden göndereceğiz

ABD, Türkiye'den gelen ve F-35 eğitimi alan Türk pilotlara ek olarak daha fazla personel kabul etmeme kararı aldı. S-400 sebebiyle Türkiye'yi sürekli tehdit eden ABD'nin bu adımı, F-35'lerde alınan ilk somut yasak oldu. Foreign Policy ise, bu kararın eğitim gören pilotları da kapsadığını, tüm eğitim programlarının 31 Temmuz itibarıyla durdurulacağını ve eğitim gören Türk pilotların ülke dışına çıkarılacağını yazdı.

Hulusi Akar'a özel F-35 mektubu: Haberiniz olsun, ülkeden göndereceğiz
Hulusi Akar'a özel F-35 mektubu: Haberiniz olsun, ülkeden göndereceğiz
GİRİŞ 07.06.2019 16:56 GÜNCELLEME 07.06.2019 16:56
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'tan Phil Stewart'a konuşan ABD'li iki kaynak, Amerika'ya giderek F-35 savaş uçaklarını kullanmak için eğitim alması planlanan Türk personeline eğitim verilmeyeceğini açıkladı. Kaynaklar, şu an Arizona'daki Luke Hava Üssü'nde bulunan Türk personelin F-35 eğitiminden faydalanmaya devam edeceğini, bu kararın gelecek "ek personel" için geçerli olduğunu belirtti.

 

 

"KARAR ALINDI AMA RESMİ OLARAK HENÜZ DUYURULMADI"

Bu gelişmenin henüz resmi olarak duyurulmadığını ama kararın alındığını aktaran ABD'li iki kaynak, "Türkiye planlarını değiştirirse, alınan kararı biz de değiştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

FP: ABD'DE EĞİTİM GÖREN TÜRK PİLOTLAR ÜLKEDEN GÖNDERİLECEK

Foreign Policy dergisi ise, Pentagon'dan iki kaynağa dayandırdığı haberinde, ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan'ın, S-400'lerin satışından vazgeçmeyen Türkiye'ye karşı ciddi adımlar atmayı düşündüğünü, bunları da Türk mevkidaşı Hulusi Akar'la paylaştığını yazdı.

Habere göre Shanahan, 6 Haziran tarihinde Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar'a gönderdiği mektubunda 31 Temmuz'da Türkiye'nin F-35 programındaki yerinin tamamen askıya alınacağını, ABD'nin Arizona eyaletindeki Luke Hava Kuvvetleri Üssü ve Florida eyaletindeki Eglin Hava Kuvvetleri Üssü'nde eğitime katılan 42 Türk pilotun, S-400'lerden vazgeçilmediği takdirde 31 Temmuz'da ülkeyi terk etmek zorunda kalacağını, bir daha hiçbir Türk Hava Kuvvetleri personelinin bu üslere girmesine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Arizona'da TSK'ya bağlı dört pilot, iki eğitmen pilot ve 20 yer hizmet ekibi F-35 eğitimi alıyor.

ERDOĞAN-TRUMP ZİRVESİ ÖNCESİ EL YÜKSELTİYORLAR

ABD ile Türkiye arasında gerilime sebep olan S-400 krizinde Washington yönetimi sürekli olarak Türkiye'yi tehdit ediyor. ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi kapsamında Japonya'nın Osaka şehrinde 28-29 Haziran'da bir araya gelecek. Bu görüşme öncesi alınan bu karar, ABD'nin el yükselttiği yorumlarına sebep oldu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 223
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    yaw gardaşım. amerika ile tüm ilişkileri kesin. ülkemizdeki bütün üslerini kapatın. natodan, ab'den çıkın. gidin rusya çin iran ile ortaklık kurun.
    Cevapla
  • ÖnceVatan 4 yıl önce Şikayet Et
    S500 olsun bizim olsun. Mili savunmaya hizmet etmeyecek silahları almanın bir anlamı yok. Hatta bütün abd yapımı uçakların yerine hepsini su- serisi uçaklarla değiştirelim. bakalım Türkiye ye ki kafa tutabilecek.
    Cevapla
  • Odmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu uçak önemsiz S400 önemli Alalım hemde daha da üretelim
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    s400 ler gelirse bu hantal ağır ve sorunlu uçakların bir anlamı kalmayacak
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    var hızımızla s500 lere rusyayla odaklalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?