Açık açık duyurdular! 'Patriot'tan başarılı oldu'

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, 22 Ağustos'ta başkent Tahran'da Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katıldığı törenle tanıtılan hava savunma sistemi Baver 373'ün, Patriot PAC-3 sisteminden daha yüksek kabilliyette ve birçok konuda daha başarılı olduğunu savundu.

Açık açık duyurdular! 'Patriot'tan başarılı oldu'
Açık açık duyurdular! 'Patriot'tan başarılı oldu'
GİRİŞ 26.08.2019 00:01 GÜNCELLEME 26.08.2019 00:18
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, yerli üretimleri uzun menzilli hava savunma sistemi Baver 373'ün, ABD yapımı Patriot PAC-3'ten başarılı olduğunu ileri sürdü.

 

 

İran yerel medyasına göre, Tahran'daki savunma sanayisi fuarını ziyaret eden Bakıri, İran'ın yerli üretimi Baver 373 hava savunma sisteminin, ABD yapımı Patriot PAC-3 sisteminden daha yüksek kabilliyette ve birçok konuda daha başarılı olduğunu iddia etti. 

22 AĞUSTOS'TA TANITILMIŞTI

 

 

İran'ın Baver (İnanç) 373 adı verilen yerli üretim uzun menzilli hava savunma sistemi, 22 Ağustos'ta başkent Tahran'da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katıldığı törenle tanıtılmıştı.

Ruhani, törende yaptığı konuşmada, Baver 373 hava savunma sisteminin S-300'den daha güçlü ve S-400'e çok yakın seviyede olduğunu belirtmişti.

İranlı yetkililer, Baver 373'ün, 200 kilometre uzaklıktaki ve 27 kilometre irtifadaki hedefleri imha edebildiğini belirtmişti. Dikey fırlatıcılarla ve "Miraç 4" adı verilen aynı anda 6 hedefe kilitlenebilen çok yönlü bir radar ile donatılmış Baver 373'ün, yine yerli üretim "Seyyad 4" füzelerinin de aralarında bulunduğu çeşitli tipte karadan havaya füzeleri fırlatabildiği ifade edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • Sezer 4 yıl önce Şikayet Et
    İran yapar.
    Cevapla
  • Hasancan 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın ürettik diye ortaya koyduğu bir çok şey makettir. İran'cılar delil göstersinler. İran bu zamana dek Müslüman Irak hariç kiminle savaşmış? Pkk ile bile savaşmıyorlar.
    Cevapla
  • Sadrettin yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    palavra olduğunu sanmıyorum; velevki olsun savaş bir hiledir korkutmaktır.Dünyaya bunu teşhir etmek bile yeterlidir.Ortak paydada buluşulsa daha iyi olur.Burada işe mezheple bakılmaz.Kafa tutan irana neden saldıramıyorlar??? Iranin politikaları göz ardı edilemez.Fakat Suriyede sürdurdükleri politika tamamen yanlıştır.
    Cevapla
  • Zimbaci Haydo 4 yıl önce Şikayet Et
    Birileri Türkiye otomobil yapacaktı ne oldu diyor ama otomobil firmaları füze ve uçak yapmakta mahir bunu bilmiyor biz otomobil yapsak buna lisans almak zor oluyor veya zaman alır ve kalıplar bilgi birikim problem olur Türkiye var olan bir firmayı ayağa kaldıracak sessiz sedasız işi bitirecek sabredin diyorum şuanda üretilmekte suv modeli bir araç
    Cevapla
  • Zimbaci Haydo 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada iki çeşit devlet vardır birisi yapar yapmadık der diğeri yapar yaninana 100 kat palavra katar Türkiye her alanda irandan daha üstün teknolojiye ulaşılabilirlik konusunda ve morderlik olarak vee aynı zamanda samimiyet olarak yaptilarmi bunu zaman gösterecek elbette hayırlı olsun diyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız