Köşeye sıkışan PKK/YPG'den Türkiye ve ABD açıklaması

Terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı SDG'den yapılan son dakika açıklamasında, ABD'nin kendilerine verdiği sözü tutmadığı ve Türkiye'nin operasyonuna karşı koyacakları belirtildi. Örgüt açıklamasında ayrıca, ABD birliklerinin sınırdan çekildiğini aktardı.

GİRİŞ 07.10.2019 13:01 GÜNCELLEME 07.10.2019 13:45
Bu Habere 259 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu telefon görüşmesinin ayrıntılarını ise Beyaz Saray açıkladı. Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonun konuşulduğu aktarılan açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak. Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak" denildi.

 

 

ÖRGÜTTEN AÇIKLAMA

 

 

Bu gelişmenin ardından ardından Terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı SDG'den son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada, ABD'nin kendilerine verdiği sözü tutmadığı, Türkiye'nin operasyonuna karşı koyacakları ve ABD birliklerinin sınırdan çekildiği duyuruldu.

SDG'DEN YENİ AÇIKLAMA

Örgütün sözcüsü, ABD'nin verdiği kararı sürpriz olarak niteledi ve Washington yönetiminin kendilerini sırtından bıçakladığını söyledi.

TÜRK YETKİLİ: TÜRKİYE OPERASYON İÇİN ABD'NİN ÇEKİLMESİNİ BEKLEYECEK 

İngiliz haber ajansı Reuters, üst düzey Türk yetkilinin de harekat için Türkiye'nin ABD'nin bölgeden çekilmesini bekleyeceğini duyurdu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 259
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Silahlık Kuvvetlerimizin ve Milletimizin Allah Yar ve Yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    unutmayin ki seytan kandirdigini zoru gördumu kacar terk eder turk askerini görunce abd kaciyor bence sizde seytan gibi uyanik olun kacin bak akildaneniz kaciyor apdallar kirisi kirin yoksa gubre olacaksiniz
    Cevapla
  • ADEM 3 ay önce Şikayet Et
    tövbe de hainden gübre olmaz
    Cevapla
  • Alpago 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayın bız turkuz vefalı turkuz bekbek katılı degılız bızım gıttıgımız yere barıs ve duzen gırer bız atalarımızdan boyle gorduk zulum bıze gore degıl barıs ıcın savasan buyuk turkuz bız .
    Cevapla
  • Veselam 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP kim buna bakın teröre yardım ve yataklık yapanlar kaos yapanlar ülkemize kastları var temizlik başlasın bunu da recep Tayip erdoğan yapar ALLAH yar ve yardımcıları olsun ya ALLAH ya bismillah
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd almanya fransa askerleri pkk ypg pjak tak a destegi sürdürecektir pkk kiligina girip türkiyeli askerlerle savasacaktir onun icin acimayin yakalananlara iskence yapin her seyi ögrenin seferberlik ilan edin ki birdaha türkiye ye karsi hasmane tutumda bulunamasinlar onlara cehennemi yasatmak boynumuzun borcudur Allah var gam yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...