Türkiye ile anlaşma sonrası Rusya'dan PKK/YPG'ye bir günde iki uyarı

Kremlin'den yapılan açıklamada, "YPG, Türkiye sınırından çekilmez ise Türk Ordusu tarafından ezilecek" denildi. Açıklamada ayrıca, ABD'nin terör örgütünü Türkiye sınırında tutmaya çalıştığı ve bir çatışma çıkarmak istediği öner sürüldü. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında ise, "Kürtlerin sınır bölgesinden kan dökülmeden çekilmesini umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

GİRİŞ 23.10.2019 17:34 GÜNCELLEME 24.10.2019 08:41
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Rusya arasında yapılan mutabakat sonrası Kremlin'den son dakika açıklaması yapıldı.

 

 

Sözcü Dmitriy Peskov tarafından yapılan açıklamada, "ABD, Kürtlere en yakın müttefik oldu. Ancak yine de onları terk ettiler. Esasen onlara ihanet ettiler ve şimdi Kürtleri sınırda tutmaya ve onları Türklerle savaşmaya zorluyorlar. YPG eğer çekilmezse, Suriye sınır güvenliği ve Rus askeri polisi çekilmek zorunda kalır. Türkiye ve Rusya anlaşması çerçevesinde de, YPG Türk Ordusu tarafından ezilir" denildi.

Anlaşma sonrası bölgede oluşacak tablo (Harita: Suriye Gündemi)

 

 

İKİNCİ AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Kürtlerin sınır bölgesinden kan dökülmeden çekilmesini umuyoruz" denildi.

TÜRKİYE İLE RUSYA ANLAŞTI

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 6 saati aşkın bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşme sonrası iki lider "güvenli bölge" konusunda anlaşmaya vardı.

Bu anlaşma kapsamında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlediği yerler TSK'nın elinde kalacak. Sınırın diğer hattında Türk ve Rus askerleri 10 km derinlikte devriye yapacak. YPG ise 30 km'nin dışına çıkartılacak. Teröristlerin çıkartıldığı bölgeye ise Rusya ve Esad güçleri girecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 61
  • kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    ypg ve pkk nın en büyük destekçisi rusyadır unutmayalım, KALEŞNİKOV rus silahıdır, pkk ilk günden beri kaleşnikov kullanıyor
    Cevapla
  • ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    ey Müslüman kardeşlerim bin yıldır bu topraklarda en azılı düşmanımız RUSYA dır, doğu anadoluda yüzbinlerce insanımız bu rus kafiri yüzünden şehit oldu
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    harita gözükmüyor
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu rusyaya hiç güven olmaz bir anda satarlar birde eger terör çekilmese ve türk askeri girerse onları çikarıp geri rusyaya mi verecek?orasını anlamdım ikide türk askeri ezer deyip gaz veriyorlar lakin sonuç ne....
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Çekilmezlerse paspas yaparız kendileri bilir sonra haberim yok tu demesinler daha aşağıdan çizerizz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı