Türkiye'den anlaşma sonrası çok sert açıklama: Kraldan çok kralcı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu AA Editör Masası'nda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un tutumunu çok sert eleştirdi. Çavuşoğlu Macron için, "Kraldan çok kralcılık yapıyorlar" dedi.

GİRİŞ 23.10.2019 11:27 GÜNCELLEME 23.10.2019 14:50
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Türkiye'nin ABD ve Rusya'yla Suriye konusunda vardığı mutabakatların siyasi başarı olarak tarihe geçtiğini söyleyen Çavuşoğlu, Batı ülkelerinin özellikle de Macron'un tutumunu eleştirdi.

Çavuşoğlu, "Fransa'nın burada PKK devleti kurmak için çok çaba sarf ettiğini biliyoruz. Harekatımızla hayal kırıklığı yaşadıklarını biliyoruz. Büyük bir hayal kırıklığı oldu. Kara propaganda yaptılar. (Fransa Cumhurbaşkanı) Macron teröristlerin önde gelenlerini sarayında ağırladı. Bunlar bize demokrasi medya özgürlüğü dersi veriyorlar. Kraldan çok kralcılık yaptılar. Amerika ile mutabakata vardık bunlar ortada kaldı. Bizimle görüşmek için yarışıyorlar. (İngiltere Başbakanı) Boris Johnson'ı ayrı tutmak isterim. İngiltere yönetimi dengeli tutum sergiledi" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile anlaşma sonrası Rusya'dan beklenen çıkış: Sizi ezecekler

 

TÜRKİYE İLE RUSYA ANLAŞTI

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 6 saati aşkın bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşme sonrası iki lider "güvenli bölge" konusunda anlaşmaya vardı.

Bu anlaşma kapsamında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlediği yerler TSK'nın elinde kalacak. Sınırın diğer hattında Türk ve Rus askerleri 10 km derinlikte devriye yapacak. YPG ise 30 km'nin dışına çıkartılacak. Teröristlerin çıkartıldığı bölgeye ise Rusya ve Esad güçleri girecek.

YORUMLAR 21
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Osmanlıya çok çamur atmıştı?Ama böyle Osmanlı tokadı yememişti inşaAllah..
    Cevapla
  • Canım Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Önceden Ortadoğu'da kendiler söz sahibiydi. Canım Türkiye sayesinde itibar kaybı yaşıyorlar. Sıkıntılar onda kaynaklanıyor. Alışacaklar.
    Cevapla
  • Hobarey 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransanın bölünüp Ermeni ve pkk itlerine iki ayrı devlet verilmeli küçük bir parçada fransaya kalmalı. Demokrasinin gereği bu, endişe ile izliyoruz demokratik çözüm için arabuluculuk teklifimiz açık ! Hahahaa
    Cevapla
  • sussam olmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir dünya düşünün ülkeleri yönetenler kuklalar olsun... Carlo Collodi (pinokyonun yazarı) bile daha iyi bir senaryo yazamazdı...
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    hırlayan avrupaya pkk ya kucak açan hırlayan ülkelere 10 kg kemik gönderin ikram olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'