NATO Başkanı Stoltenberg'den dikkat çeken Suriye'nin kuzeyi açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın Suriye'nin kuzeydoğusunda olası bir rolüne ilişkin, "NATO'nun Suriye'nin kuzeydoğusunda bir misyon üstlenmesi için talep olmadı" dedi.

NATO Başkanı Stoltenberg'den dikkat çeken Suriye'nin kuzeyi açıklaması
NATO Başkanı Stoltenberg'den dikkat çeken Suriye'nin kuzeyi açıklaması
GİRİŞ 24.10.2019 15:57 GÜNCELLEME 24.10.2019 17:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki gün sürecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ilk gün oturumlarından önce basına açıklamalarda bulunan Stoltenberg, son gelişmeler ışığında Suriye'nin kuzeydoğusunda şiddetin çok önemli ölçüde azalmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

 

Stoltenberg, AA muhabirinin "Suriye'nin kuzeydoğusunda oluşturulacak güvenli bölgede NATO bir rol üstlenmeyi düşünür mü?" sorusuna, "NATO'nun Suriye'nin kuzeydoğusunda bir misyon üstlenmesi için bir talep olmadı" karşılığını verdi.

Stoltenberg, önemli olan hususun Suriye'deki krize siyasi çözüm bulunması olduğunu vurguladı. Halen NATO'nun Suriye'nin kuzeydoğusunda ileride bir rol oynayıp oynamayacağına ilişkin tartışmalara girmenin de mevcut istikrarsızlığı derinleştirebileceğine işaret eden Stoltenberg, ittifakın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen siyasi süreci güçlü bir şekilde desteklediğini kaydetti.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani ön alıyorsun yol gösteriyorsun hadi bakalım gelsin Haçlı ordusu hadi gelin.
    Cevapla
  • Trakyali amica 4 yıl önce Şikayet Et
    Natonun karga lari gecti borun pazari gun aydin suriye natoda degil pkk yi gizlice Nato a aldiysaniz cumhurbaskanimiza arz edin size cevabini verecektir
    Cevapla
  • Şarlatan Fransa 4 yıl önce Şikayet Et
    1966'dan beri Nato'ya ihanet ediyor.. 2011'de 1,2 milyar euro karşılığında Rus donanması için iki askeri Mistral tipi helikopter gemisinin yapımı için anlaşma imzalamıştı. daha sonra, Kırım'ın işgali üzerine Fransa tarafından Rusya'ya satışı iptal edilen gemiler Ağustos 2015'daki sözleşmenin feshi, gözlere pudra düzmece bir stratajem oldugu ortaya çikti..Fransa stratajem üzerinde Mısır "Diktatörü Abdülfettah el-Sisi" ile anlaşti. Gemiler eylül ayında Mısır'a teslim edilmişti..ancak ihaneti desifre eden Nato üyesi 'Polonya : Kahire yönetiminin Fransız yapımı iki askeri Mistral tipi helikopter gemisini (1 Dolara) sembolik bir fiyatla Moskova'ya verildiğini duyurdu. Traitor Fransa
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan cek git.Bela aramiyoruz.
    Cevapla
  • KadıköylüASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizler FETÖcüler le İşbilği Yapın Onlara Sahip Çıkın İade Etmeyin eee Bizden Talep Olmadı. Hainlerle İş tutan Teröristleri Savunan bir Anlayışa sahip olan Sizlere Nasıl Güvenilirki. Ne dedi Cumhurbaşkanımız:- "Kendi Göbeğimizi Kendimiz Keseriz." Umarım Anlamışsınızdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...