Alman bakanın yüzüne söyledi! Türkiye'ye sürpriz destek

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Alman meslektaşı Heiko Maas ile gerçekleştirdiği basın toplantısında "Lütfen Türkiye hakkında konuşurken onun bir NATO üyesi olduğunu unutmayalım. Sizin farklı çabalar içinde olduğunuzu anlıyorum ama Türkiye bir NATO üyesi. Türkiye NATO'nun ikinci büyük askeri gücü ve NATO'da müttefikimiz. Savunma sanayisinde Türkiye ile iş birliği yapmamız çok doğal" dedi.

Alman bakanın yüzüne söyledi! Türkiye'ye sürpriz destek
Alman bakanın yüzüne söyledi! Türkiye'ye sürpriz destek
GİRİŞ 05.11.2019 13:11 GÜNCELLEME 05.11.2019 13:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ve resmi ziyaret kapsamında başkent Budapeşte’de bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Szijjarto, Türkiye ile Macaristan’ın savunma sanayi alanındaki iş birliğine yönelik soruya, "Lütfen Türkiye hakkında konuşurken onun bir NATO üyesi olduğunu unutmayalım. Sizin farklı çabalar içinde olduğunuzu anlıyorum ama Türkiye bir NATO üyesi. Türkiye NATO’nun ikinci büyük askeri gücü. Türkiye NATO’da müttefikimiz. Savunma sanayisinde Türkiye ile iş birliği yapmamız çok doğal. Tabii ki bu iş birliğini gelecekte de devam ettireceğiz" cevabını verdi.

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili de duruşlarının net olduğunu söyleyen Szijjarto, bunda herhangi bir ülkenin tavrından etkilenmediklerine vurgu yaptı.

 

Szijjarto, "Biz dış politika hakkında duruş belirttiğimiz zaman başkasının duruşuna bakmadan bunu açıklıyoruz. Türklerin Suriye’deki faaliyetleri konusundaki duruşumuzda ne Almanya ne de başka bir ülkenin etkisi var. Bu noktada Macarların çıkarını gözettik. ‘Başkan Erdoğan, ülkesinde yaşayan 4 milyon göçmen için Avrupa kapılarını açsın mı, açmasın mı’ diye sorduk ve cevabımız ‘hayır açmasın’ şeklinde oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Macaristan’ın göçle ilgili duruşunun belli olduğunu ve ülkesinin yasa dışı göçmen istemediğini açık bir şekilde belirttiğini vurgulayan Szijjarto, Avrupa Birliği (AB) üyeleri arasında göçmenlerin dağıtımını öngören hiç bir anlaşmayı da kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

"TÜRKİYE’DEN NATO ÜLKESİ GİBİ DAVRANMASINI BEKLİYORUZ"

Almanya Dışişleri Bakanı Maas da Almanya’nın Türkiye’ye silah satışına ilişkin, "Türkiye önemli bir NATO ülkesi ve öyle de kalmalı. Ama aynı zamanda kendisinden NATO üyesi gibi davranmasını da bekliyoruz. Silah ihracatı konusunda ise statükonun üzerinde bazı adımlar atarak 2018’de silah ihracatını durdurduk" değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütü DAEŞ'e katılmış Alman vatandaşlarının geri alınması hakkında da Maas, "Yakalanan DAEŞ'lilerin sınır dışı edilmesi hakkında Türkiye’den gelen kesin bir bilgi yok. Öncelikle hangi ülke vatandaşı oldukları belirlenmeli. Eğer bu kişiler Alman vatandaşı ise ve geri gelmek istiyorlarsa o zaman geri kabul edilmeli ve yargılanmalı" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya emperyalist bir ülkedir. Hitlerin de Almanya dan çıkması bir tesadüf değildi. Bugünkü Almanya yine aynı akla hizmet ediyor. Demokrasi de almanların elinde her art niyete kullandıkları bir araçtır. Dolayısıyla sahtedir. Onun için Almanlara güvenilmez.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    batılıları test etmenin kolay bir yolu var... öncelikle idam cezasını getireceksin ve yakalanan deaşlıları idam cezasına çarptıracaksın. ister türk ister alman ister arap ister fransız... bakalım vatandaşlarının idam edilmesine razı olacaklar mı yoksa iadelerini isteyecekler mi? her iki durumda da deaşlı katillerden kurtuluruz... yoksa ihale yine bize kalacak... oyunu onların kuralları ile oynamayı öğrenmemiz gerekiyor.
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Macarların Türk soyundan olduğunu unutmayalım Aslan amcaoğlu
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    ona kalsa bulgarlar bolgar türküdür ve slavlaşmışlardır... finlandiyalıların da kökenleri türktür ama ne kadar türklükleri kalmış tartışılamaz bile çünkü hiç kalmamış... hem kemal kılıçdaroğlu ve bir çok chpkk'lı da güya türk ve türkiye vatandaşı ama ihanetleri ortada... bana amcaoğlu değil, kardeşim lazım... azerbaycan gibi... pakistan gibi...
    Cevapla
  • 67li 4 yıl önce Şikayet Et
    atillanın torunu olduğu belli ediyor
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz kendi gücümüzle paramızla aklımızla insan gücüyle Allahın izniyle işimizi silahımı zıda Allahın izmiyle yaparız. İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı