'Orta Doğu'da barış için İran'da rejim değişmeli'

Eski Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Orta Doğu’daki sorunların barışla çözülmesinin, İran’daki rejimin değişmesine bağlı olduğunu söyledi.

'Orta Doğu'da barış için İran'da rejim değişmeli'
'Orta Doğu'da barış için İran'da rejim değişmeli'
GİRİŞ 15.01.2020 02:02 GÜNCELLEME 15.01.2020 02:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eski Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Orta Doğu’daki sorunların barışla çözülmesinin, İran’daki rejimin değişmesine bağlı olduğunu ifade etti.

 

 

Yeni Delhi'deki küresel zorluklarla ilgili uluslararası bir konferansta konuşan Harper, İran'ın kasıtlı olarak sivil bir uçağı düşüreceğine inanmadığını ancak bunun olabileceğini bildiği halde, normal sivil hava trafiğine izin verdiğini kaydetti. Harper, "Bu size rejimin doğası ve öncelikleri hakkında bir şeyler söylüyor." dedi.

 "İRAN'DA BİR DEĞİŞİKLİK GÖRMEMİZ GEREK"

Stephen Joseph Harper, şunları kaydetti:

 

 

"Orta Doğu'da barışı göreceksek İran'da bir değişiklik görmemiz gerek. Bölgede giderek artan sayıda devlet görüyorum. Sünni Arap monarşilerinde, giderek daha fazla birlikte çalışma, ortak bir gelecek ve ortak çıkarlar için birliktelikler var. Ancak sadece tek bir devlet, dini fanatizme, Yahudi karşıtlığına ve bölgesel emperyalizme dayanıyor. Ukrayna uçağının düşürülmesinin ardından İran'daki protestoların ülkeyi daha iyi bir yörüngeye oturtabileceğini umuyorum. Bence bu Orta Doğu'daki sorunların çözümü için temel oluşturabilir. Bunları kesinlikle öyle bir gecede bulup söylemiyorum, ancak İran’ın doğasında bir değişiklik olmadan Orta Doğu'nun kargaşadan kurtulamayacağını düşünüyorum. Orta Doğu'da barışın sağlanması için İran'da rejim değişmeli.’’   

Muhafazakar Parti Lideri olarak 2006-2015 yılları arasında Kanada’nın 22. başbakanı olarak görev yapan Stephen Joseph Harper, Justin Trudeau’nun liderliğindeki Liberal Parti’nin 2015 seçimlerinde tek başına iktidara gelmesinin ardından parti liderliğinden istifa edip siyasetten ayrılmıştı. 

YORUMLAR 6
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük İsrail için sıra İran'a geldi. Ortadoğu da İran'ın önünü kim açtı. onu da söyleseydi biz zahmet bunlar böyledir İran'ı Ortadoğu da kullandılar şimdi de çöpe atmak istiyorlar.
    Cevapla
  • Yalaka! 4 yıl önce Şikayet Et
    Emir nereden?
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    Irakta değişti de ne oldu?
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalinis, Abd askeri üsüleri oradan cekilmeli. Sorun ABD, iran hükümeti degil.
    Cevapla
  • A KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayır önce siz defolup gidecek,ve israile sınırsız desteği sonlandıracaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar