ABD'den İdlib açıklaması: Türkiye'ye silah vermeye hazırız! Patriot sorusuna çarpıcı cevap

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Türkiye'ye İdlib için mühimmat ve insani yardım vermeye hazırız" derken, Amerika'nın Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise, "Patriot konusunu S-400 ekseninde değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve James Jeffrey, incelemelerin ardından kısa bir basın toplantısı da düzenledi.

ABD'den İdlib açıklaması: Türkiye'ye silah vermeye hazırız! Patriot sorusuna çarpıcı cevap
ABD'den İdlib açıklaması: Türkiye'ye silah vermeye hazırız! Patriot sorusuna çarpıcı cevap
GİRİŞ 03.03.2020 17:59 GÜNCELLEME 04.03.2020 09:14
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'deki saldırılardan kaçanlara yapılan uluslararası yardımlarla ilgili bilgi almak üzere öğlen saatlerinde Hatay'a gelmişti. Amerikalı yetkililer, BM tarafından Suriyelilere gönderilen yardımları incelemişti.

 

İngiliz haber ajansı Reuters'ın geçtiği habere göre Jeffrey, "Türkiye bir NATO müttefiki, ordunun büyük kısmı Amerikan ekipmanı kullanıyor. Ekipmanın hazır ve kullanılabilir olduğundan emin olacağız. Türkiye'ye mühimmat ve insani yardım vermeye hazırız. Göçmenlerin İdlib'de kalması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise Türkiye'nin Patriot talebini incelediklerini belirterek, "Patriot konusunu S-400 ekseninde değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

James Jeffrey ve Kelly Craft incelemelerin ardından Hatay'da kısa bir basın toplantısı düzenledi.

Jeffrey'in konuşmasından satır başları;

Birincisi; Türkiye ve Suriye Milli Ordusu burada bir insani bir felaketi engellemeye çalışıyorlar. İkincisi; Türk askeri barışçıl bir çözüm için mücadele ediyor.

Türkiye NATO'dan ve ABD'den yardım istedi. Türkiye, ABD'nin en büyük savunma müşterilerinden biridir. Trump da destek vermişti buna.

Craft'ın konuşmasından satır başları;

Burada gördüklerimiz 108 milyon doların çok ötesinde. BM'de söyleyeceğiz "artık yeter." Esad rejiminin çok uzun süredir devam eden saldırıları var. Esad rejimi artık varlığını sürdüremez. Rus yönetimine bir ateşkes üzerinde anlaşmalarını söyledik.

Güvenlik Konseyine gittiğimde sınırların açık tutulması gerektiğini söyleyeceğim. İnsani yardımın Suriyelilere ulaşması gerekiyor. Bir an önce diyaloga başlanması gerekiyor. Mevcut 2 sınır kapısı sürekli açık tutulmalı. 3. sınır kapısının da açılması gerekebilir.

YORUMLAR 136
  • MEHMET AY 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce Çin ile görüşmeleri yapılan füze alma işi hemen yapılmalı.
    Cevapla
  • Muhittin 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce düşmanımız YPG ye binlerce tır silahı neden verdiklerini açıklasınlar.
    Cevapla
  • Vanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Bunlar bir çakallık peşindeler.Göz göre göre yalan söylüyorlar.
    Cevapla
  • ensonhis 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakın inanmayın.Onlar İsrail'in isteklerinden başka bir şey yapmazlar.Acep ne planlıyordur Büyük Şeytan?
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bombooş laflar her zamanki gibi , kendi teknolojimizi ,silahımızı,ilacımızı vs. her şeyiyle kendimiz yapmamız gerek.Her yanımız düşman, fırsatçı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'