Yunanistan'da göçmenlere saldırı

Başkent Atina'nın merkezinde bir Irak vatandaşı kimliği belirlenemeyen kişilerce düzenlenen bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Yunanistan'da göçmenlere saldırı
Yunanistan'da göçmenlere saldırı
GİRİŞ 12.08.2012 18:06 GÜNCELLEME 12.08.2012 18:06

Sabaha karşı Anaksagora Caddesi'nde saldırıya uğrayan göçmenin, kaldırıldığı Evangelismos Hastanesi'nde hayatını kaybettiği bildirildi.

Yunan polisi, saldırganların yakalanması için soruşturma başlattı.

Yapılan araştırmada saldırganların 5 kişi olduğu, söz konusu olaydan önce yine şehir merkezinde Romanya ve Fas vatandaşı 2 göçmene daha saldırdıkları fakat göçmenlerin kurtulmayı başarabildikleri belirlendi.

Vatandaşı Koruma Bakanı Nikolaos Dendias, olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, ''Devlet suç işleyenlere karşı acımasız davranacak. Polisten saldırganların yakalanması ve adalet karşısına çıkarılmaları için  başlattıkları soruşturmayı hızlandırmalarını istedim'' ifadelerini kullandı.

Yabancı düşmanlığı ve ırkçı saldırıların arttığı ülkede cuma gecesi de Pire kentinde teravih namazı kılan Müslümanlara saldırı düzenlenmişti.

Altın Şafak üyesi olduğu belirtilen bir grup, Pire'nin Etolikou Caddesi'nde bulunan mescitte teravih namazının kılındığı sırada gaz bombası atmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!