2019 KYK burs ve krediler hangi gün verilecek? Kredi Yurtlar Kurumu banka işlemleri...

KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman hesaplarda olacak? Kredi Yurtlar Kurumu (Yurtkur) üzerinden sonuçları öğrenen ve başvurusu olumlu sonuçlanan üniversite öğrencileri 2019 - 2020 KYK bursların ne zaman yatacağını merak ediyor. Kurum ise taahhütname ve banka işlemleri konusunda bilgilendirme yapıyor.

2019 KYK burs ve krediler hangi gün verilecek? Kredi Yurtlar Kurumu banka işlemleri...
2019 KYK burs ve krediler hangi gün verilecek? Kredi Yurtlar Kurumu banka işlemleri...
GİRİŞ 19.11.2019 10:55 GÜNCELLEME 19.11.2019 12:44

Kredi Yurtlar Kurumu KYK burs ve kredi ödemelerine dair tarih vermedi. Ekim ayı dahil olmak üzere 2 aylık ödeme yapacak kurum Kasım ayı içerisinde burs ve kredileri yatırmayı planlıyor. E- Devlet üzerinden KYK taahhütname onayı yapamayan öğrenciler hem burstan hemden krediden yararlanamıyor.

KYK BURSLAR NE ZAMAN HESAPLARDA OLACAK?

KYK burs ücretleri, ilk defa burs kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle Kasım ayında ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında maaşlar yatırılacaktır.   

- TC Kimlik Numarası 0 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 6’sı itibariyle

TC Kimlik Numarası 2 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 7’si itibariyle

TC Kimlik Numarası 4 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 8’i itibariyle

TC Kimlik Numarası 6 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 9’u itibariyle

TC Kimlik Numarası 8 İle Bitenler için Ödeme Tarihi Ayın 10’u itibariyle

KYK BURSLARI HANGİ HESABA YATACAK?

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine verilen burs ve kredi ödemeleri Ziraat Bankası Genç Bank Kart ile yapılmaktadır. 

Öğrenciler Bankkart Genç’in şifresini ATM, intenet şubesi veya mobil uygulamadan alabilecek. Bunun yanı sıra SIFRE yazıp aralarında boşluk bırakarak kartınızın son 6 hanesini, anne kızlık soyadınızın son 2 harfi veya Doğum yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu, bilgileriniz 4757’e kısa mesaj göndererek şifre alabilirsiniz.

 

2019-2020 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020 KYK burs ücretlerini açıkladı. Buna göre kredi ve burs alan üniversite öğrencileri için lisans bursu 500 TL'den 550 TL'ye , yüksek lisans bursu 1000 TL'den 1100 TL'ye doktora burs 1500 TL'den 1650 TL'ye yükseldi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...