E Okul giriş 2. sınav sonuçları açıklandı! VBS not ve devamsızlık durumu sorgulama

E-Okul'da öğrencilerin son durumu VBS giriş üzerinden belli olurken, velilerin ve öğrencilerin en çok merak ettiği: Karne notu hesaplama, devamsızlık ve 2.sınav sonuçları internetten nasıl öğrenilebilmektedir? Öğrencilerin okul durumlarını takip edebilmeyi sağlayan e-Okul sisteminden karne notu hesaplama işlemini yapabilirsiniz.

E Okul giriş 2. sınav sonuçları açıklandı! VBS not ve devamsızlık durumu sorgulama
E Okul giriş 2. sınav sonuçları açıklandı! VBS not ve devamsızlık durumu sorgulama
GİRİŞ 13.01.2020 11:34 GÜNCELLEME 13.01.2020 11:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

e-Okul öğrenci giriş sayfasından birinci dönem ikinci sınav sonuçları öğrenme sayfası Milli Eğitim Bakanlığının resmi sayfasında aktif bir şekilde çalışıyor. e-Okul VBS giriş üzerinden ebeveynler öğrencisinin son durumunu yakından takip edebiliyor. Sınavların tamamlanmasının ardında karne notlarına yakın bir süre de tasarımı yenilen MEB'in resmi sitesinden takip edilebilecek.

 

E-OKUL- VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİYLE NOTLAR NASIL TAKİP EDİLİR?

Öğrenciler ve velilerin okul ile ilgili birçok işlemlerini yapabildiği ve çoğu bilgileri öğrenebildiği e-Okul sistemine eokulyd.meb.gov.tr internet adresi üzerinden giriş yapın. İlgili ekranda sol tarafda "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi" sağ tarafta ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer alıyor. Sınav sonuçları ve devamsızlık bilgisi gibi birçok işlemi görüntüleyebilmek için "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altında istenilen bilgileri girin.

SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

DEVAMSIZLIK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ NASIL HESAPLANIR?

Bir dersin not ortalamasını hesaplamak için o dersten kaç sınava girildiyse her bir sınav sonucunu toplayıp girdiği sınav sayısına bölmesi gerekir. Çıkan sonuç ders ortalamasıdır. Dönem sonu ortalamasını hesaplaması için ise aldığı her bir dersin ortalamasını toplayarak dönem içindeki toplam ders sayısına bölmelidir. Bu sonuç öğrencinin dönem sonundaki ortalamasıdır. 

KİMLER BAŞARI BELGESİ ALABİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı ödül ve disiplin yönetmeliği öğrencinin not ortalamasıyla birlikte dönem içindeki performansına bağlı olarak verilen başarı belgeleridir. Eylül ayından bu yana okula giden öğrenciler, dönem sonunun yaklaşmasıyla karne heyecanı sardı. Belge alıp alamayacağını merak eden öğrenciler, dönem içindeki notlarının ortalamalarını hesaplamaya başladı. Peki hangi puanla hangi belge alınabilecek, belge almak için puan yeterli olacak mı?

KARNE PUANLARI VE DERECELERİ

Öğrencinin dönem içinde aldığı puanlara göre değerlendirilmesi şöyledir:

0-49.99 Puan aralığındaki öğrenci sınıfı geçemez
50.59.99 Puan aralığı geçer
60-69.99 Puan aralığı orta
70.84.99 Puan aralığı iyi
85-100 Puan aralığı pekiyi

BAŞARI BELGESİ İÇİN KAÇ PUAN GEREKİYOR?

Teşekkür Belgesi: Öğrencinin dönem içinden aldığı derslerin not ortalaması 70 puanın üzerinde olup davranış devamsızlık durumunu da disiplin kurulunun istediği düzeyde ise teşekkür Belgesi almaya hak kazanacaktır.

Takdir Belgesi: Öğrencinin dönem içindeki derslerinin not ortalaması 84.99 üzerinde olup öğretmenlerinin değerlendirdiği davranış puanı ve özürsüz devamsızlığı 5 günün altında ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır.

Üstün Başarı Belgesi: Eğer öğrenci 3 eğitim dönemi üst üste Takdir Belgesi almış ise Üstün Başarı Belgesi almaya hak kazanır.

Onur Belgesi: Öğrencinin puanlarına bakılmaksızın dönem içindeki davranışları değerlendirerek alınan belgedir. Türkçeyi düzgün konuşup üslubuna dikkat etmesi, üslubuna özen göstermesi, görgü kurallarına uyması ve devamsızlık yapmış olmaması yönetmelik tarafından öğrenciden beklenen davranışlardır. 

Öğretmenler, öğrencilerinin okula saatinde gelip derslerine katılmasını, konuşma tarzını, arkadaşları arasındaki sosyal ilişkilerini, küçüklerine ve büyüklerine olan saygılı tutumunu da göz önünde bulundurarak dönem sonundaki notlarını değerlendirir. 

DEVAMSIZLIK BAŞARI BELGESİ ALMAYA ENGEL OLUYOR MU?

Öğrencinin belge alabilmesi için sadece puanların yüksek olması yeterli değildir. Eğer öğrencinin özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçirmişse puanları yüksek olsa dahi belge alma hakkını kaybedecektir. Öğrencinin özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olmak üzere toplam devamsızlığı 30 günün üzerinde olursa notlarının durumu ne olursa olsun sınıfını geçemeyecek. 

YORUMLAR 4
  • Atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    sözlu notlarI
    Cevapla
  • Medine. alkan 4 yıl önce Şikayet Et
    YorumunuzDersler
    Cevapla
  • yağmur 4 yıl önce Şikayet Et
    çok kötü
    Cevapla
  • Hatun yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bencede çok kötü katılıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı