Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek

Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden 3’üncü Yargı Paketi’nde ilkokul ve orta öğretim öğrencilerine de dava açma imkanı verildi.

Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek
Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek
GİRİŞ 26.05.2012 09:15 GÜNCELLEME 26.05.2012 10:29
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Nevin Bilgin'in haberi

Komisyon, paketin idari yargıyla ilgili 32 maddesini kabul etti. Düzenlemeyle Danıştay üyeliklerine atanma konusunda düzenlemeler getirilirken, aynı sebepten ikinci kez yürütmenin durdurulması istenmeyecek.

Tasarıya göre, idare ve vergi mahkemelerinin, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin sınıf geçmelerine ve not tespitine ilişkin işlemlerinin yanısıra; kayıt, nakil, ilişik kesme ve disiplin cezalarına ilişkin işlemlerle yükseköğretim öğrencilerinin sınıf geçme ve notlarının tespitine ilişkin işlemlere de bölge idare mahkemesinde itiraz edilebilecek.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 22
  • mtcakir 11 yıl önce Şikayet Et
    bu paketin amacı. diplomalı cahiller yetiştirip, türkiye'nin okumuşluk seviyesini arttırmak. bütün öğrencilerim, sözlüleriniz şimdiden 100..!
    Cevapla
  • mete bilge 11 yıl önce Şikayet Et
    aman yeter ki çalışmasınlar. notunu beğenmiyormuş da adava açacakmış. tembelliği teşfik yasası deseler daha doğru olur. hem mahkemelerin o kadar yükü var diyorlar bir de bu saçmalığı çıkarıyorlar..
    Cevapla
  • Erkan Kanca 11 yıl önce Şikayet Et
    herkes hakkını aramalı. bence güzel bir karar olabilir. ama mahkeme tarafındaki adaleti temin etmek de adalet istemek kadar önemli. parası olanın notu yükselir. parası olmayanın notu düşerse bu da mantıklı olmaz. şu an türkiyede hakimlerin verdiği kararlar adalet noktasında tartışılırken eğitim sistemimiz kör topal ilerlerken öğrencilere verilen bu hak yanlış kullanılır diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • tolga ceyhan 11 yıl önce Şikayet Et
    okumuşmu ne okumuş 12 yıl boşa gitmiş olacak. zorunlu eğitim okusunda okumasanda sende 12 yılın zorla alınacak okumak istemesende 12 yıl boyunca okula gidip gelmek zorundasın sınıfta kalmak diye bişeyde olmuyor sadece okula gitmek yetiyoröğrenci öğretmeni düşük not verdi idye dava edecek oda güzel mahkemelerin işi azdı ya iş çıkaralım öğretmen kızdı biraz disiplinli olsa dayakçı oluyordu onuda bitirdik bugün meslek liselerinde öğrenci öğretmeninden sigara istiyorsa bu çocuklarınmı yoksa öğretmenin her hareketini kısıtlayan eğitim uygulamasınınmı gençiliğin önüne koyduğumuz bir gelecek varki tv kanallarında magazin programlarında gayet güzel yol gösteriyoruz. bu yol nasılmı cinsellik ön planda agresif isyankar para herşeyin önünde kişilik, namus, gurur, sevgi, saygı, hepsi parayla alınabilir satılabilir bir gelecek meb bakanı sayın bakan bırakın teröre destek verenleri sisz bakanlığınızın işlerini yerine getirin
    Cevapla
  • Teamo 11 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan bunak ünivsste hocları!!!. adamlar okumaya mecalleri kalmamış... onları emekli etmek lazım. bizim bır hoca 70 yaşında okulda öldü. konusamıyrduk bıle ne dedgımızı anlamıyrdu ermenıler taaruza geçdi fılan sanıyrdu bazen... bunları unılerden atmak lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor