Zemzem suyu kristallerinin sırrı çözüldü

Zemzem suyunun bu özelliği ilk defa keşfedildi. Ezan okunduğunda berraklaşan su, çan sesi geldiğinde kararıyor.

GİRİŞ 02.01.2013 14:11 GÜNCELLEME 03.01.2013 13:14
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Alman ve Japon bilim adamları zemzem suyunu sırrını açıkladı. "Kutsal Su Zemzem /Zübeyde Su Yolu" belgeseline konuşan Japon ve Alman bilim adamları zemzemle ilgili hayrete düşüren açıklamalarda bulundu. Zemzem ezan okunduğunda berraklaşıyor, çan çaldığında ise kararıyor.

Türkiye Gazetesi'nden Hayrettin Turan, kaleme aldığı yazı dizisinde TRT'nin çektiği belgesele konuk olan bilim adamlarının zemzem suyu hakkında yaptığı açıklamaları anlattı. Uzun yıllardır zemzem suyu ve kristalleri üzerinde araştırma yürüten bilim adamları kaynağın sırlarını çözdü. Ren Nehri'nin suyundan içen kişinin enerjisinin azaldığını belirleyen Alman bilim adamı  Dr. Knut Pfeiffer , sular üzerine araştırma yaparken bir şekilde bir miktar zemzem bulur ve içer, 35 dakika sonra da rahatladığını hisseder.

Zemzem bir kova suyu temizliyor

Araştırmasını derinleştiren Alman bilim adamı  Dr. Pfeiffer, şaşırtıcı bir gerçekle karşılaşır. Zemzemin mayalama özelliği bulunduğunu, bir bardağının bir kova şebeke suyunu temizlediğini, bu özelliğiyle bile enerji ve şifa kaynağı olduğunu tespit eder. Dr. Pfeiffer, "Su her şart atlında değişmiyor ama değiştiriyor. Çok acayip bir deney yaptım. Bir damla zemzem suyuna yüz damla normal su karıştırdım. Sonuçta gördüm ki suyun hepsi zemzeme dönüşmüş. Sonra bir damla zemzeme bin damla normal su karıştırdım. Ve yine gördüm ki hepsi zemzeme dönüşmüş. Bunun sebebi nedir, neden? Zemzem'de öyle bir enerji var ki başkasını değiştirir ama kendi değişmez." diyor.

Ezan sesiyle parlıyor, çan sesiyle kararıyor

Zemzem kristallerini mikroskop ortamında inceleyen Japon bilim adamı Dr. Masura Emot , suyun moleküler (kristal) düzeninin değişen frekanslara göre farklılaştığını görür. Zemzem kristallerinin çan sesinde karardığını Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını fark eder. İncelemede her bir kristalin, Kâbe-i muazzamaya benzeyen bir doku oluşturduğu, zemzemin çan sesinde kristallerinin karardığını, Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını ve netleştiği tespit edildi.

Zemzem üzerine kaleme aldığı kitabı Japonya'da en çok satanlar arasına giren Dr. Emoto'ya göre zemzem, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından yeryüzündeki bütün sulardan farklı. Dr. Emoto, "Zemzem, çevresinde cereyan eden bütün değişimleri hafızasına alıyor. Yapısı çok farklı. Bu, onu dünyadaki diğer elementlerin efendisi yapıyor. Müslümanların niçin hastaları tedavi etmek ümediyle Kur'an-ı Kerim'den sûreler okunup, suya üflediğini daha iyi anlıyorum" ifadesini kullanıyor.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 54
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilimsel olarak Emoto farketmiştir. Öncesinde farklı şekillerde kendi tarihimizde kullanıldığını göreceksiniz. Detaylı araştırın çok başka ilimler bulursunuz. Sorgulayın neden diye sormazsanız cevap alamazsınız. Zahmet etmeden netice alamazsınız. Düzen bu şekilde işliyor. Bunu bile sorgulayın düşünün ki şu koca kainat insan beynine sığabiliyor. Neden ?
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    On yargılı yaklaşma inanmiyorsan sorgula ve araştır. İnan bana bambaşka bir nimet. Ayrıca zemzem suyunu içerken inanarak ve niyet ederek iç inşallah vücudumda olan şey sanada olur inşallah anlarsin inanarak ve niyet ederek "saçma sapan şeylere niyetlenme" ben şifa niyetine içmiştim dene bir kere ne kaybedersin
    Cevapla
  • Bahar S. Çakıroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Haberdeki İlginç Noktalar. Son zamanlarda internette sıklıkla, inanç tüccarlarının pohpohlamaktan pek hoşlandıkları sahte bir haber dolaşıyor: "Alman ve Japon bilim insanları, zemzem suyunun mucizevi olduğunu ispatlamış" güya. Elbette ki bu iddia, komik bir saçmalıktan ve boş bir hayalden fazlası değil. Zira haberdeki dayanakların ve şahısların hiçbiri bilimsel temellere dayanmamakta. İzah edelim: Öncelikle, "zemzem suyu"ndan başlayalım. Ekim 2005 yılında İngiliz Besin Standartları Ajansı'nın yaptığı araştırmaya göre Suudi Arabistan'dan kaçak olarak çıkarılan zemzem suyunda, Dünya Sağlık Örgütü'nün 2011 yılında da tekrardan yayınladığı bildiriye göre, son derece zehirli olan arsenik elementinin tehlike limiti olarak kabul edilen 0.01mg/L (10 mikrogram/litre) değerinden tam 3 kat aresenik bulunuyordu.
    Cevapla
  • kudret 6 yıl önce Şikayet Et
    bahsettiğin konu doğru yarım biliyorsun . başka zemzem suyu bulmak için yeni kuyu açıyorlar. o dediğin su o kuyunun suyu yani zemzem değil zemzemin kaynağı bilinmiyor, yakınında çıkardıkları su zemzem değil üstelikde içilmez zehirli çiikiyor.zemzem Allahın mucizesi.hazreti hacer annemize ve ismaile hediyesidir.
    Cevapla
  • Kagan 8 yıl önce Şikayet Et
    Habereki dayanaklarin ve sahislarin hicbirinin bilimsel temelere dayanmadigini neye dayanarak yazdiniz bilmiyorm, ama keske önce bir arastirma yapsaydiniz. Elinizin altindaki interneti sadece negatif yorumlar yazmak icin kullanmayin bence! Haberde adi gecen Alman doktor gercektir ve Zemzem konsunda arastirmasi, reportajlari ve videolari bulunmaktadir. Arsenikli su ise Dünya Saglik Örgütününde acikladigi gibi "KACAK" kuyulardan cikan sularda bulunmus, lakin sadece bi tek Zemzem kuyusu vardir.
    Cevapla
  • Üsame-i kurdi 11 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimiz diyor zemzem suyu şifadır, medine hurması şifadır diyor. . şimdi bir şey daha çıkarmışlar şimdiki proflar diyorki zemzem suyu kanser yapıyormuş,medine hurması hastalık yapıyormuş.yani bir müslüman ordan zemzem suyu ve medine hurması getirmesin. amaçları peygamberimizin bu hadisini haşa yalanlamak.ALLAH tan elin gavuru bizden daha iyi araştırıyor.
    Cevapla
  • ahmet babur 11 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu müslamanım diyene !. böyle rabbin bir kulu olduğum için içim coşuyor. şükürler olsun ki müslüman olarak doğduk ve inşALLAH müslüman olarak ölürüz !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!