İstanbul-Bursa arası 1 Nisan'da 18 dakika

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa (Gemlik) ile İstanbul (Haliç) arasındaki ulaşımı 18 dakikaya indirecek deniz uçağı seferleri, 1 Nisan'da başlayacak.

İstanbul-Bursa arası 1 Nisan'da 18 dakika
İstanbul-Bursa arası 1 Nisan'da 18 dakika
GİRİŞ 23.03.2013 12:25 GÜNCELLEME 23.03.2013 13:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Haliç'ten Türkiye'nin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan SEABİRD Havayolları Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşat Arusan ile şirket pilotlarının Gemlik'te yaptıkları incelemenin ardından olumlu görüş bildirmeleri üzerine başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Bu çerçevede, Gemlik-İstanbul deniz uçağı seferlerinde Gemlik'te yer hizmetlerinin verileceği limandaki binalar modernize edilirken, deniz uçağının yanaşması için de özel iskele yapıldı. Son prosedürlerin tamamlanmasının ardından seferlerin 1 Nisan'da başlatılmasına karar verildi.

Seferler, haftanın her günü karşılıklı iki tur olarak planlandı. Buna göre, Haliç'te Kadir Has Üniversitesi Caddesi'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri'nin yanındaki iskeleden ilk uçuş, 1 Nisan'da saat 08.30 ve aynı gün ikinci tur ise saat 18.00'de yapılacak. Gemlik Limanı'ndan uçuşlar da sabah saat 09.15, akşam ise saat 18.45 olarak belirlendi. Sadece 1 Nisan'da ilk gün olması nedeniyle Gemlik'ten ilk uçuş saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

Biletler satışa çıkarıldı

Bu arada, deniz uçağı seferleri için biletler de satışa çıkarıldı. Bursa-İstanbul arasında 100 lira bedelle 18 dakikada ulaşım imkanından yararlanmak isteyenler, Burulaş'ın ''www.burulas.com.tr'' adresli internet sitesinden veya ''444 99 16'' numaralı telefondan biletlerini alabilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, deniz uçağı seferleriyle Bursa'nın ulaşım yelpazesini iyice genişlettiklerini belirterek, ''İstanbul, 14 milyona ulaşan nüfusu ile Bursa için önemli bir fırsat. Bursa'yı İstanbulluların gelip, dinlenebileceği, nefes alabileceği bir kent olarak planlıyoruz. Bunun için de öncelikle ulaşımın kolay olması gerekiyor. Mudanya'dan başlattığımız BUDO seferleri bu açıdan önemli bir eksiği giderdi. Deniz uçağı seferlerimiz ile iki kent arasındaki mesafeyi iyice kısalttık. Şimdiden Gemlik'e ve Bursa'mıza hayırlı olsun'' diye konuştu.

AA

YORUMLAR 3
  • asil çığlık 11 yıl önce Şikayet Et
    hayrlısı. ben denilen bölgede yaşamıyorum ama genede güzel bir gelişme , aslında geç bile kalınmış denebilir
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 11 yıl önce Şikayet Et
    BAŞBAKAN'DA ÇOK OLUYOR ARTIK(!). Yakında Küdüs ve Medine demir yolları açılırsa şaşırın şaşkınlar.....
    Cevapla
  • Furkan BAYRAKDAR 11 yıl önce Şikayet Et
    şaka değil gerçek. inan.. Bir Gemlikli olarak yazıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı