Danıştay'dan referandum açıklaması

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasının referanduma götürüleceği haberleri üzerine Danıştay'tan açıklama yapıldı.

Danıştay'dan referandum açıklaması
Danıştay'dan referandum açıklaması
GİRİŞ 13.06.2013 10:42 GÜNCELLEME 13.06.2013 12:17
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı protestoları ve çıkan olaylarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eylemlerde yer alan 11 kişilik heyetle 4.5 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşme sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Topçu Kışlası için Beyoğlu ilçesi veya İstanbul genelinde olmak üzere referandum yapılabileceğini söylediğini açıkladı.

Hüseyin Çelik'in yaptığı referandum çıkışının ardından bir açıklama da Danıştay'dan geldi.

YARGI KARARININ ÖNÜNE GEÇEMEZ

Görevinin sona ermesi dolayısıyla Danıştay Başkanlığı'nda kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Taksim Gezi Parkı'na yönelik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum önerisiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada "Bunu referandum olarak algılamıyorum. Daha çok kamunun istek ve arzusunu ortaya çıkarmak için yapılan bir oylama. Bu yargı kararının önüne geçemez. Hukuk devletinde yargı kararları esastır" şeklinde konuştu.

 

 

 

KAYNAK: HABER7- AJANSLAR
YORUMLAR 33
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Taylerı indirelim birazda sıpalar çıksın oralara !. yargıtay,danıştay, sayıştay,daha birkaç taylar var ,yeter sıra sıpalarda !
    Cevapla
  • osman akkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Adalet ve kalkınma partisi bu,. İstiyor musunuz diye soracak... Evet derse vatandaş kanun olacak... Sen de işini yapacaksın...
    Cevapla
  • Hasan Ellialtı 10 yıl önce Şikayet Et
    Her cübbeyi giyen...!!!. Demokraside sırtı apoletliler halk onun önüne ne koyarsa onu yemek zorundadır.. Halk iradesinin önüne hukuk guguk geçemez.. çünkü hukuk dediğinide halk iradesi belirler.. geçmeye çalışılırsa geçenler tasfiye edilir.. yola devam edilir..
    Cevapla
  • ali özdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Danıştayı Sahiplenmiş Kendileri Olmazsa Olmaz Zannediyorlar. Danıştay başkanı her gün verilen selaları duy ölüm herkesin bir gün başına geecek, kimse dolarları markları, son model arasıyla gömülmeyecek, dünyada en fazla yaşasan kaç yıl yaşayacaksın 200- 250 e sonra bütün yaptığın o mal mülk ilk sahine kalacak yani Cenab-ı Allah a eee sonra üç beş kürek toprak ve hesap zamanı bunlar hiç de uzak değil sayılı nefes çabuk tükenir.
    Cevapla
  • Gönülden Yazar 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu darbeler hep bu pohpohculairn yuzunden oldu.. Sonra sucu askere attilar.Adam ne dese he dedikleri icin en sonunda isin ucu askeri mudaheleye kadar gitti.Mendereste Ozal da sizin kafaniz yuzunden gitti,ozellikle Menderes.Adami hic uyarmadiniz, hic elestirip ya efendi sen bunu istiyorsun ama bu su kisma dokunuyor demediniz, sizin babalarinizdir onun asilmasina sebep.Adam gibi yapici elestiri yapip hizaya getirin partinizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir