Murat Karayılan'dan eylem tehdidi

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Murat Karayılan, başlatılan çözüm sürecinin her an bitebileceğini belirterek "PKK'ya eyleme hazırlanın diyebilirim" dedi.

Murat Karayılan'dan eylem tehdidi
Murat Karayılan'dan eylem tehdidi
GİRİŞ 19.06.2013 13:16 GÜNCELLEME 19.06.2013 13:16
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

PKK'nın geri çekilme sürecinde devletin askeri faaliyetleri azaltma yerine daha geniş savaş hazırlıklarına girdiğini iddia eden Karayılan, bu durumun ciddi kaygılara neden olduğunu öne sürdü.

Örgütün yayın organlarından Fırat Haber Ajansı'na konuşan Karayılan, devletin uygulamalarıyla süreci sabote etmek için elinden geleni yaptığını iddia etti. Karayılan, “Siyaseti yürütecek olanlar zindanda kalacak, gerilla da geri çekilecek. Peki, ne yapılmak isteniyor? Mademki yeni bir dönem, demokratik çözüm dönemi başlıyorsa ve siyasi çözüm gündemdeyse, o zaman Kürt siyasetinin özgürleşmesi gerekir. Kürt sorununda artık şiddetin karşılıklı olarak bir tarafa bırakılması ve sorunların diyalogla çözülmesi hedeflenmiştir. ‘Fikir savaşı yapalım' denildi, ‘Silah değil artık fikirler konuşsun, siyaset sahasında mücadele yürütülsün' denildi. Böyle bir sürecin gelişmesi için biz üstümüze düşeni yapmış olmamıza rağmen, Türk tarafı hiçbir şey yapmadığı gibi şiddete ve baskıya dönük yoğun kaygı uyandırıcı pratikler yapmaktadır. Diğer yandan elinde silah bulunduran aile ve çevreler, bu silahları diğer ailelere dönük bir üstünlük aracı olarak değerlendirmektedir. Yani koruculuk normal uyumlu bir toplumun gelişmesi önünde bir engeldir. Bu keşifler neyi amaçlamaktadır? Askerlikte keşif demek, bir eyleme hazırlanmak demektir. O zaman ben de gerilla güçlerine, ‘siz de gidin devlet ve güvenlik kuvvetlerini keşfedin, eyleme hazırlanın' diyebilirim. Böyle mi diyelim yani? Böyle süreç gelişir mi? Peki böyle gelişmezse devlet niye bunu sürdürmektedir? Keşif yapmak eyleme hazırlık, hava saldırısına hazırlık demektir. Eğer böyle kötü bir niyet yoksa, o zaman bunlar neden yapılıyor? Bunların geri çekilme sürecini yavaşlattığını daha önce söyledik. Mesela şimdi diyecekler ki, ‘sınır hatlarını kontrol ediyoruz.' Tamam da Kandil 150 kilometre sınırdan uzaktır ama sürekli keşif altındadır. Demek ki sınırla bir ilgisi yoktur. Yürütülen bir faaliyet ve bir proje vardır. Eğer devlet ve hükümet üstüne düşen görevlerin gereğini yapmazsa bunda tabii ki AKP hükümeti sorumlu olacaktır. Çünkü biz üzerimize düşenlerin hepsini yaptık. Kimse bize, ‘siz şunu yapmadınız' diyemez.” ifadelerini kullandı.

Karayılan, Öcalan'ın isteği üzerine Diyarbakır'da yapılan konferanstan çıkan sonuç bildirgesinin olumlu olduğunu belirterek, bu yılın Kürtlerin birlik yılı olacağını umut ettiğini kaydetti. Karayılan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye de Öcalan'ın mektup gönderdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “ Öcalan'ın 3 satırlık selamını ben yazdım onlara ulaştırdım. Mektup falan yok.” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 58
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Selametimiz Kuran Ve İmandadır.. Ciddi manada bir dua ile birlikte çok kapsamlı mutabakatın sağlanması lazım..İnsanlarımız İnsani ve İslami değerler noktasında bilinçlenmesi için çok çabuk ve ciddi adımların atılması lazım..Yetkililerin önü açması için çalışmaları lazım..Selametle..Günümüz hayır ola inşallah...Ayrıca M.e.KARTALA yanlışlıkla ""yorumu beğendim"...geri almak mümkün mü?
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    muhammet emin kartala.... evet haklısın burası Türkiye burda bir gecede her şey değişiverir. Amma arkadaşım kılıçtaroğlugillerin bu milletin meclisinde olduğu bir ülkede aponun içerde olması Allahtan reva mı?! Şu son olaylardan sonra sen de başını ellerinin arasına al ve düşün, Apo bunların hangisinden daha hain, hangisinden daha fazla suçlu...
    Cevapla
  • ester malik 10 yıl önce Şikayet Et
    Sanki özgürsün de. Karayılan! Siyonist ve haçlı emperyalist efendilerin,yani ipini ellerinde tutanlar, istemese hiç bir şey yapamazsın,kimse seni takmaz,batının uşaklığından istesen de çıkamazsın,artık ip onların elinde,sizin de cemaatin de,herkes bunu bilir,siz hariç
    Cevapla
  • idriscaglar 10 yıl önce Şikayet Et
    pkk Silah Bırakmaz. son 2 ayda dağa çıkan kişi sayısı 3 bini geçti. pkk kurulduğundan bu yana bu kadar insan dağa çıkmamıştı. pkk neden ateşkes ilan etti peki. 2012 de idris Naim Şahin içişleri bakanıyken pkk ya müthiş darbe vuruldu. Tükenme noktasına geldi diyebiliriz. ateşkes ilan etmek zorunda kaldı. Yani toparlanmak için zamana ihtiyacı vardı. ve istediğini yaptırdı bence. çekildi dendi, çekiliyor dendi v.s evet pkk çekildi. Ama yaşlanmış işe yaramaz adamlar çekildi. yani artık dağda yürüyemeyecek adamlarını çektiler. geri kalanlar ise hala yerlerinde ve çok rahat bir şekilde eğitimlerine devam ediyor. Rahat dedim çünki dağda ne asker ne de polisimiz var artık. onlar sözde çekileceklerdi ya bizde askerimizi ve polisimizi dağa çıkarmadık ki rahat çekilsinler. Amma malesef öyle değil. çok daha büyük tehlike bizi bekliyor. zaman beni haklı çıkartacaktır. İnşallah da ben yanılıyorumdur ve zaman beni haksız çıkarır
    Cevapla
  • SaNCaKTaR BaBa 10 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün gece arkadaş yazmış "abi ülkeyi bunlara satıyorsunuz" diye. Bende dedim ki amç Kürt halkının doğruyu görmesi problemin ne olduğunu bilmesi.. Ve dedim ki fazla geçmez bunlar da şimdi başlayacaklar tehdite. Ve işte bugün başladılar. İlk amaç bu Gezi Protestosunun başarılı olması demokrasi adı altında Türkiyeyi çok büyük zararlara kardeş kanı dökmeye iteceklerdi. Aklı selim kardeşim, abim,ablam,anam,amcam bunlara gelmedi. Tabi istenilen oyun yanlış yerlere gitti şimdi PKK zannediyor ki bütün Kürt halkı yanımda hayır biz biriz bütünüz. Bizim derdimiz caniler değil masumlardır. Bizim düşündüğümüz onlar. Ondan sen kürt halkına ihanet etmeye kalkışma onlarda çok acılar yaşadılar.Sizin gibi zihniyetsizler yüzünden kendi çıkarlarınız için halkları kullandınız. Ama inanıyorum ki halk bir nebze olsun bunu anladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini