Ekşi Sözlük'ten İslam'a küfür-hakaret diz boyu

Ekşi Sözlük'ün Peygamber Efendimiz'e yapılan hakaretlerin yayınlanmasından sonra gözler, bu sitenin içeriğinde yer alan İslam düşmanlığına çevrilmişti. Sözlükte İslam, Namaz, Allah, Başörtüsü, Hac ve Oruç gibi kavramlarla ilgili olarak hakaretler ardı ardına sıralanınca tepkiler de beraberinde geldi. Hal böyle olunca Ekşi Sözlük yetkilileri de daha fazla sessizliğini koruyamadı.

Ekşi Sözlük'ten İslam'a küfür-hakaret diz boyu
Ekşi Sözlük'ten İslam'a küfür-hakaret diz boyu
GİRİŞ 22.07.2013 13:44 GÜNCELLEME 23.07.2013 14:56
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Haber7'nin 'Ekşi Sözlük'te yer alan İslam'a yönelik hakaretler'e yönelik haberleri büyük ses getirdi. İslam değerlerini aşağılayan ve bu değerlere küfretmeyi 'hüner' zanneden yazarlara Müslümanlardan büyük tepki gelince, Ekşi Sözlük'ten zorunlu açıklamalar geldi. 

HABER7'NİN HABERİ ÜZERİNE EKŞİ SÖZLÜK'TEN YENİ AÇIKLAMA

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Haber7'nin "Ekşi Sözlük'ten İslam'a küfür-hakaret diz boyu" haberinin ardından gelen duyarlı tepkilerden sorna Ekşi Sözlük konuyla ilgili olarak, kendini savunan 'komik' bir açıklama yaptı:

"Facebook, Twitter ve benzeri sosyal medya sitelerinde olduğu gibi Ekşi Sözlük'te de birbirinden farklı görüşteki kullanıcılar kendi içeriklerini oluşturabilmektedir. Bu nedenle Ekşi Sözlük'te de diğer benzeri sitelerde olduğu gibi infial yaratabilecek ve hukuka aykırı içerikler yayına girebilmektedir. Diğer sitelere oranla Ekşi Sözlük'e gelen şikayetlere daha hızlı dönüş yapılmakta ve derhal gerekli tedbirler uygulanmaktadır. Dolayısıyla İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret niteliği taşıyan içeriğin Ekşi Sözlük içerisinde barındırılması mümkün değildir.

Haberiniz sonrası söz konusu başlıklar incelenerek, hukuka aykırı entry'ler yayından kaldırılmıştır.

Ekşi Sözlük bir yer sağlayıcı olup, 5651 sayılı kanun kapsamında sadece şikayet geldiği durumlarda içerik incelemesi yapılmaktadır. Bu nedenle hukuka aykırı bir yayının maksatlı ve bilinçli olarak yapıldığı algısını oluşturacak şekilde haber yapmak doğru olmadığı gibi, hedef gösterici nitelik de taşımaktadır."

PEYGAMBERE HAKARET İÇİN EKŞİ SÖZLÜK NE DEDİ?

Ekşisözlük'te Hz. Muhammed ve İslâm dinine yönelik hakaretler edildiği iddiasına açıklama geldi.  Ekşisözlük, yaptığı açıklamada "ekşi sözlük hukuka aykırılıklara müdahale konusunda sorumluluklarını yerine getirmektedir, ziyaretçilerimiz de rastladıkları hukuka aykırılıkları ilgili yazının yanında yer alan "şikayet" butonuna basarak bu sürece katkıda bulunabilirler." ifadesi kullanılırken, "linç kampanyasına konu olan başlık 11 Mayıs 2013 tarihinde açılmış, açıldıktan bir kaç saat sonra farkedilerek yine aynı gün kapatılmıştır" denildi. 

EKŞİ SÖZLÜK MODERATÖRÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Ekşi Sözlük Moderatörü ve CHP'den Tekirdağ'ın Merkez Süleymanpaşa ilçesi belediye başkan aday adayı Murat Emre Kervancılar, Ekşi Sözlük'te yer alan Hz Peygambere hakaretlerle ilgili açıklamada bulundu.Hz. Peygambere hakareti tasvip etmediğini kaydeden Kervancılar, "Bu tip hakaretler olup olmadığını net bilmiyorum. Varsa bile böyle bir hakareti tasvip etmiyorum" dedi.7 Temmuz tarihinde 8 kişilik yazar kadrosuyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini kaydeden Kervancılar, "Hakareti ben görmedim. Ama böyle bir hakareti şikayet etmeniz durumunda hemen kaldırılır. Kaldırılması gerekir" diye konuştu.

EKŞİ SÖZLÜK'TE YER ALIP BÜYÜK TEPKİ ALAN İFADELER ŞÖYLEYDİ: 

(İfadeler Ekşi Sözlük'te olduğu gibi aktarılmıştır.)

İSLAM: BİR BATAKLIK GİBİDİR

-25. Entry:yakın geçmişte moda olmuş inanç harcı alemi. yenisi olmayacakmış...

-30. Entry:kiz arkadasim ile evlilik di$i iliski yasadigim icin (1.5 senedir birlikte yasiyoruz) official olarak 100 kirbaca mahkum oldugum din. bir de hadis ler vardir ki bunlarin birini alip digerine vurmak gerekir. insanlarin taslanmasi ile ilgili hadisler en orjinal en guvenilir (al bukhari) hadislerde mevcutlardir.

-38.Entry: Taşlayarak insan öldürmenin yasal olduğu din.

-52. Entry: türklerin başına gelmiş* en talihsiz kazadır.

edit: çok eleştiri alıp çok kötülenince eşşekliğimin farkına vardım, düzeltiyorum. sadece türklerin değil, (diğer dinlerle birlikte) insanoğlunun başına gelmiş en talihsiz kazadır.

93. Entry: tek tanrılı bi dindir ama.uyuşturucu özelliklere sahiptir.bir bataklık gibidir..içine düşersen battıkca batarsın..nefes alamazsın,düşünemez olur insan.en etkili uyuşturucu onun yanıda cok masum kalır.benden uyarması..ama genede siz bilirsiniz.. bu hayat sizin..

95. Entry: hayatı düzene sokmak için gönderilmiş olduğu iddia edilmesine rağmen dünyanın düzenini bozmuş, çivisini çıkarmış dindir. ya da tüm suç inananlarındadır, inanıp da yanlış uygulayanlardadır. islam mükemmeldir.

153.Entry: oldukten sonra kari kiz kovalamaya inanmaktir.

186.Entry: 1 ila 1.8 milyar arasındaki takipçisini muhtelif yollarla meşgul ederek, bazısının tüm hayatını elinden alarak insanlığı büyük zarara sokan, bilimin ve teknolojinin önünde engel olan bir diğer din.

198.Entry: olmayan birşeye inanmanın alışılageldik bir ambalajıdır.

edit: halen nüfus cüzdanımın arka tarafında 'dini' hanesinde yazan kandırmacadır. ulan nerden bildiniz be? kan grubum bile boş, onu bilemedin daha dinimi nerden bildin?

242. Entry: inananları arasında salaklığı çoktan kabul etmiş, ona gerçekleri göstermeye çalışanlara "bırakın ben salak kalayım" diye yalvaranların olduğu din.

NAMAZ: İSLAM'IN BUDİZM'DEN ARAKLADIĞI TAPINMA BİÇİMİ

72. Entry: islam dininin temeli dir ama nasıl bir temeldir ki bir osurukla yıkılır.

135. Entry: bütün ilkel dinlerde de olan yere kapanıp tapınma ayininin sistematik hale getirilmiş hali.

141. Entry: oradan buradan toplama bir din olan islam'in hinduizm'den arakladigi tapinma bicimi.

215. Entry: bir çeşit meditasyon olduğu düşünülen ritüeldir. budimzde de var aynından.

350. Entry: kuranda yazmayan olay. yoganin bir cesidi. adamlar bana kuran'da var diye bi iki salagin yazdigi hadisleri gosteriyor hahaha. bide sia demis bana. olm sia'larda namaz kiliyor sizin gibi. hatta namaz kelimesi bile sia'nin kalbi iran'in dilinden geliyor turkce'ye. hahaha. cahiller sizi.

ALLAH'LA İLGİLİ OLARAK TAHAMMÜL SINIRLARINI ZORLAYAN İFADELER

71. Entry: gelmiş geçmiş en kibirli, en bencil, en acımasız varlık.

93. Entry: üstünde upuzun, yaldızlı ve pembe bir geceligi; başında aynı renkten bir kukuleta olan iyi kalpli, ak sakallı dede.

157. Entry: küçükken, beyaz entariler içinde bulutların üzerinden süzülerek uçan coşkun sabah'tı benim için allah. sonradan öğrendim ki yok böyle bi$ii.

255.Entry: yetişkinlerin noel babasıdır.

395. Entry: bugun de daha devam eden arap mitolojisindeki tepe tanri. hz. muhammed eger eski yunanda yasasaydi, adi muhtemelen zeus olacakti.

366.Entry: inanmayanlarına, 'yolundan sapmış' olanlara cehenneminde yaşatacağı acılarla sabah akşam hayallenip vecd ile orgazm olan milyorlarca mü'mine sahib olan ce-ce*.

459. Entry: orada yokmuş gibi davranır ve seni kandırır.

528.Entry: geçenlerde selam verdim almadı. buradan selam vermenin sünnet almanın farz olduğunu hatırlatırım. kötü örnek teşkili değil mi yani?

534.Entry: gecen bendeydi. saraplarimizi ictik muhabbetimizi ettik. aslinda iyi biri. biraz asabi geldi bana. bir de iyi iciyor. cennette en klas fransiz saraplarindan dagiticam dedi. huri sikintisi varmis ama onu da halledecekmis.

535.Entry: geçen ders çalıştık. çarpım tablosunu bilmiyor. dedim sen böyle mi çarpacan milleti. dedi ki şüphesiz ki o her şeyi bilendir. böyle demet akalın gibi kendinden 3. tekil şahıs olarak bahsetmiyor mu. sevimli ama. (inşallah affedicidir)

537.Entry: kendisinden onceki binlerce tanrinin yaptiklarini sanki kendi eseriymis gibi yutturmaya calisan. var mi oyle belese konmak cakal?

ORUÇ

101.Entry: allahın, kendi yarattığı eşitsizliği herkes anlasın diye uygulanmasını inananlarına zorunlu kıldığı dini olay.

HAC: PUTPERESTLİK BARINDIRIR

96.Entry: suudların para kapısı. içinde yüksek ölçüde putperestlik barındırır.

‘BAŞÖRTÜSÜ'NE NAMUS PREZERVATİFİ YAKIŞTIRMASI

70.Entry: kimisi için namus prezervatifidir.

89.Entry: türkiye şartlarında, hz. muhammed tekrar dünyaya gelse ve "ya müminler, kur'an'da böyle bir şey yok! siz n'apıyorsunuz?" dese dahi takılmaya devam edilecek örtü.

91.Entry: insanlar artik bu kelimeyi gordugunde ''yine nerde bir olay oldu?'' diyor. o kadar can sıktı ki artik bu mevzu, hepsini toplayip yaksalar da rahatlasak.

Haber7

YORUMLAR 162
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan korkmaz kuldan utanmazlar topluluğu Sözlük değil şer yuvası rabbim islah etsin sizi
    Cevapla
  • Can 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayip.
    Cevapla
  • Cevat Serin 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok basit. Söyledikleriniz doğru mu? yanlış mı? Kıyamet yakın. Yarın görüşürüz..
    Cevapla
  • Mehmet Akif ERYAKTI 10 yıl önce Şikayet Et
    Cahile Bak. Sizi gidi kendini bilmiş, dünyanın tek akıllılarını kendilerini sanan kara cahiller!!!
    Cevapla
  • erdoğan busun 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunları tanıyoruz. bu ülkede bunları tanıyoruz.bi kesim sürekli yapıyo bu tür hakaretleri ve şimdi ekşi sözlükte buluştıu bütün inançsızlar.Allah bunlardan ülkemizi korusun gezide gördük suretlerini.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'