Erdoğan'a montaj kumpası dinlemeye takıldı

Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında farklı zamanlarda geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını montajlayarak hükümete kumpas kurmaya çalışanlar da dinlemeye takıldı. İşte internete düşen son ses kaydı:

GİRİŞ 25.02.2014 09:02 GÜNCELLEME 26.02.2014 12:31
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Video paylaşım sitesine yüklenen ses kaydında, Başbakan Erdoğan ile oğlunun farklı zamanlarda yaptıkları tahmin edilen seslerini montajlayarak ve taklit ederek kurgulayanların kendi aralarında konuşmaları yer alıyor.

Ses kaydında, yaptıkları montajdan sonra oldukça neşeli oldukları görülen kumpas ekibi, montajladıkları sesleri yorumluyorlar. Bazı bölümleri çok net duyulan diyaloglarda kumpas ekibi, montaj çalışmalarının evrelerini tek tek değerlendiriyor.

Ekiptekiler, "Biraz aceleye geldi sanki ama zamanla öğreneceğiz gibi" diyerek aceleyle yetiştirdikleri montaj çalışmasıyla ilgili acemiliklerini itiraf ediyorlar.

BAHSEDİLEN 'TAKUNYA' NEDİR?

Ekipteki kadının "Takunyada yayınlasak yeter, oradan yayılır gider" sözleri, kirli tezgahın kimlere yaptırıldığını gözler önüne serdi.

Sosyal medya sitesi Facebook'ta 330 bin beğenisi, Twitter'da ise 3 bin civarı takipçisi olan Takunya grubu, isminden de anlaşılacağı üzere İslam karşıtı paylaşımlarıyla dikkat çekiyor.

Montajlı ses kayıtlarının internete düşmesiyle birlikte, konuyu gündem de tutmak için sık sık paylaşım yapan "Takunya grubu", ortaya çıkan ses kayıtlarına göre, Bilal Erdoğan ve Başbakan Erdoğan'a yapılan montaj tezgahının organizatörleri olduğu anlaşılıyor.

EMRİ PARALELLER Mİ VERDİ?

Takunya isimli İslam karşıtı Kemalist grubun montaj yapmasının yanı sıra, emrin paralel örgütten geldiği iddia ediliyor. (Haber10)

Montaj ekibindeki kadın ise, "ama hakikaten iyi oldu, boşver" diyerek arkadaşına moral veriyor. "Acemilik oldu ama zamanla daha iyisini yaparız" diyerek diğerleri de destekliyor.

"Yok canım bunların kayıt olduğunu anlamazlar ya" diyen bir diğerine "daha iyi montajlar da yaparız aslında" diyerek karşılık veriyor.

Montajlayarak oluşturdukları kayıtları nasıl paylaşacaklarını da tartışan ekibe, kadın arkadaşları, "takunyadan yayınlasak yeter, ordan yayılır" diyor.

Ekipteki kadının, "arkadaş hasta olmasaydı onun sesi daha iyi uyuyor" demesi montaj sırasında taklit sesler de kullanıldığını da açıkça ortaya koyuyor.

Başbakan'ın sesinin iyi olduğunu savunan kumpas ekibi, Bilal'in sesinde biraz sıkıntı yaşandığı görüşünde birleşiyor. Arkadaşına "Çok çocuksu oldu sanki" sözlerine ekipteki kadın "aman Bilal'in sesini kaç kişi tanıyor ki" diyerek yine moral veriyor.

Konuşmalar ilerlerken bir kişinin "Ya bireder sesi niye yükselttin. Çakacaklar köfteyi" demesi dikkat çekiyor.

Arkadaşlarının "çakmazlar çakmazlar" demesine yine ekipteki kadından destek geliyor ve "arkasına ne eklersen ekle yiyorlar" diyor.

Ekipteki birinin, "Onlar zaten keriz ekibi, bizimkiler zaten biat ekibi..." diyerek herkese hakaret etmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

Konuşmaların sonunda ekibin "çekirdeğimiz de bitti" diye yakınmasından ekibin montaj kumpası sırasında oldukça uzun bir çalışma temposuna girdikleri anlaşılıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 41
  • deli kimyacı 10 yıl önce Şikayet Et
    bunlar da acemice olmuş. tex de komik dublaj da keşke daha profesyonel hazırlasaydınız
    Cevapla
  • murat demircan 10 yıl önce Şikayet Et
    Böyle birşey olabilir mi?. Bu inandığınız ses kaydında neden acaba başbakanın sesi kayıt edilirken ki konuşmaları yok ta iş bittikten sonra ses kaydına yer verilmiş? (konuşmalarda "arkadaş hasta olmasaydı onun sesi daha iyi uyuyor" deniyor) Peki bu ortam dinlemesini yapıyorsunuz da neden suç üstü yapmıyorsunuz? Bunların cevabını alabilir miyim?
    Cevapla
  • fehmi karal 10 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek de olsa artık inanmiyacaz . Artık bir ses kaseti gerçek de olsa inanmiyacam anladım ki her türlü çakallık yapıyorlar, Bir de ordaki kadin i merak ettim tanişma şansim varmı acaba ona çekırdek alırdım. çekırdeği bitmiş.
    Cevapla
  • ismilazimdegil 10 yıl önce Şikayet Et
    SAÇMALIK ŞU Kİ;. Yahu kardeşim, montaj yapanlar dinlemeye takılmış. Be mübarek bu insanlar tanınmış kişiler mi ki, aaa evet bu işi yapan şu şu şu kişilerin sesi diyebilelim. Ben ve birkaç arkadaşım bunu evde veya bir mekanda planladık ve sitelere yükledik dedik ki, montaj yapanlar dinlemeye takıldı dedik. Buna inanmak için biraz saf olmak gerekir. Kısaca, taklit yarışmasında ünlü birisini güzel taklit yaparsanız alkış alırsınız. Ama benim taklidimi yaparsanız kimse ne yaptığınızı anlamaz. O yüzden bu sesler kime ait, kim ne bilsin. Haber değeri bile yok. Ama eğer MİT veya Emniyet tarafından (gerçekçi bir şekilde tabiki) dinleme yapıldıysa ona birşey diyemem. Yoksa öbür türlü bu konuşmaları sen ben de yapar süreriz internete. Birilerini zan altında bırakmak için.
    Cevapla
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    fatih koray arkadaşım dur ben senin gazını alayım. arkadaşım konuşmaların yapıldığı gün başbakan konyada mitingde. ayrıca sana şu kadarını söyleyeyim, sen haram işlerken Allahı ağzına alırmısın? bilal erdoğan sözde inşallah paraları temizleyeceğiz diyor açıyor selamun aleyküm diyor, kapatıyor selamun aleyküm diyor! Yani anladık bize karşı takkiyedir bu da be adam hiç mi düşünmüyorsun ki, iki insan böylesi bir alçaklık yaparken utanır da Allah demez be... Ama sizin peşinden gittiklerinizde, o dediğimden kalmadığı için heralde, ne demek istediğimi anlamayacaksın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?