IŞİD'e hangi illerimizden katılım var?

Suriye ve Irak'ta terör estiren IŞİD'in Türkiye ayağıyla ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı.

IŞİD'e hangi illerimizden katılım var?
IŞİD'e hangi illerimizden katılım var?
GİRİŞ 12.06.2014 10:30 GÜNCELLEME 12.06.2014 14:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Musul ve Kerkük’te geceden sabaha kontrolü ele geçiren IŞİD, dış haberler sayfalarından çıkıp manşetlere taşındı. IŞİD artık bizim de meselemiz bizim de “baş belamız” oldu. 

Peki, IŞİD'e Türkiye'den hangi şehirlerden katılım var? 

Bu sorunun cevabını gazeteci Nevzat Çiçek, Habertürk'e verdi:

"Türkiye’den katılım yoğun. IŞİD’in konumlandığı yer Türkiye sınırı olarak karşımıza çıktı. Esed’in kapatamadığı sınır kapılarını bunlar şiddetle kapatabildiler. Bir yandan PYD ile savaşırken diğer yandan Türkiyeli İslamcı Kürtleri kendi yanlarına çekmeye başladılar.

IŞİD’in en büyük insan gücünü Irak’taki yapı ve yurtdışından (ABD, Avrupa, Çeçenistan, Orta Asya) gelen savaşçılar oluşturdu. Türkiye’den Kürtler ve Suriyeliler ağırlıkta. Türkiye’den Adıyaman, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Kırşehir, Konya, Ankara ve İstanbul’dan katılım ciddi anlamda yoğun."

YORUMLAR 3
  • atillaemir 9 yıl önce Şikayet Et
    Murat BÖÇKÜN'e. Bingöllü abilerimizden PKK ya karşıda mücadele bekliyoruz. Dünyanın mücahitliğine soyunun kürt kardeşlerimiz nedense PKK ya gelince dut yemiş bülbüle dönüyor. bizim insanımız askerimiz kafir mi, Türkiyemiz kafir ülkesi mi? Doğu insanımız PKK ya karşı çıkmadıkça bu savaş bitmez. Diyarbakır da anaları bir avuç bıraktınız nerdesiniz ey doğu halkı?
    Cevapla
  • atillaemir 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn Murat Böçkün. Bingöllü abilerimizden PKK ya karşıda mücadele bekliyoruz. Dünyanın mücahitliğine soyunun kürt kardeşlerimiz nedense PKK ya gelince dut yemiş bülbüle dönüyor. bizim insanımız askerimiz kafir mi, Türkiyemiz kafir ülkesi mi? Doğu insanımız PKK ya karşı çıkmadıkça bu savaş bitmez. Diyarbakır da anaları bir avuç bıraktınız nerdesiniz ey doğu halkı?
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bingölde Herkes ya Gazidir Yada Şehit.. Biz daha çok küçükken abilerimiz vardı afganistan rusya savaşına gidiyorlardı.. Sonra biraz büyüdük başka abilerimizi gördük onlarda çeçenistana gidiyorlardı.. Daha sonra başka abiler gördük onlarda bosnaya gidiyorlardı.. En son kardeşlerimiz suriyede özgür suriye ordusuna katıldılar yine bingölden çok sayıda şehit çıktı suriyedeki esed zulmüne karşı dünyanın jandarmalığına soyundular ama bir bir düştüler toprağa fidanlar.. Sanki Dünyadaki süper güç ABD değilde Bingöl.. Her savaşa müdahil vallahi.. Bunun sosyolojik veyahut milli manevi araştırmasının yapılması gerek..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması