Köşk seçimi öncesi çirkin provokasyon

Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta Suriyeli sığınmacılara yapılan saldırıların ardından Adana'da da benzer bir olay yaşandı.

Köşk seçimi öncesi çirkin provokasyon
Köşk seçimi öncesi çirkin provokasyon
GİRİŞ 16.07.2014 07:55 GÜNCELLEME 16.07.2014 08:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriyelilerin işyerlerini basan yüzleri maskeli kişiler ellerindeki satır ve sopalarla işyerlerinin camlarını kırdı. Gelişmelerle ilgili genel kanıysa Suriyeli mülteciler üzerinden, Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde provokasyon yapılmaya çalışıldığı yönünde. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Av. Uğur Yıldırım, mültecilerin yabancı oldukları için hukuki bazı haklarını kullanamadıklarını belirtti.

KARDEŞ BİLİNCİ GEREKLİ

Yıldırım, 'Farklı illerde meydana gelen Suriyelilere yönelik yıldırma ve korkutma girişimini Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi provokasyon olarak değerlendiriyoruz. Mültecilerle ilgili haberlerin tepkisel olabildiğine şahit oluyorduk. Biz böyle bir provokasyon hazırlığını hissediyorduk. Bunlar yabancı oldukları için hukuki bazı haklarını kullanamıyorlar. Yabancıların iltica hakkı başta olmak üzere habersizler. Biz muhacirin ne olduğunu bilen 'Müslümanlar ancak kardeştir' diyen bir dinin mensuplarıyız. Biz Suriyelilerin kardeşiyiz. Bunun bilinci ile hareket etmeliyiz' diye konuştu.

OLAYIN KAŞINMASI DOĞRU DEĞİL

Bu tarz saldırıların bize yakışmayacağını belirten Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, önemli bir konuya dikkat çekti. Oğan, 'Cumhurbaşkanı adaylarından birisi 'Biz Suriyelilere kapıyı açmamalıyız' dedikten sonra bir gazete de '3 ayda şu kadar Suriyeli işyeri açtı' tarzında manşet attı. Aynı gün maskeli gruplar ellerinde bıçaklarla sahaya çıkıp, saldırmaya başlıyorlar. Bu olaylarda provokasyon ihtimalini yüksek görüyorum. 10 Ağustos seçimleri Türkiye açısından çok önemli bir seçim. Ramazan ayında bu hadiselerin kaşınıyor olması doğru değil. Bunlar bu toplumun tarihine kimliğine yakışmaz' dedi.

İSTİKRARSIZLAŞTIRMA GİRİŞİMİNİN BİR PARÇASI

Sığınmacılara yapılan bu saldırıların Türkiye'nin değer ve medeniyet anlayışıyla uyuşmadığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise şunları söyledi: 'Evimize misafir olarak gelenlerin, canı malı bizlere emanettir. Bu saldırılar istikrarsızlaştırma girişimlerinin bir parçası. Bu saldırılar üzerinden dikkatleri Suriyeli vatandaşlarımızın Türkiye'deki konumlarına çekip bir nefret büyütme adımıdır. 17 Aralık, 23 Aralık sonrası, 30 Mart öncesinin devamı olan bir adımdır.'

ÇİRKİN BİR OYUN OYNANIYOR

'Bu oyunu göç alan bütün illerde denemek istiyorlar' diyen gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, 'Çirkin bir oyun oynanıyor. Bunlar Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ortalığı bulandırmak, bulanık suda balık avlamak isteyen, toplumu umutsuzluğa sevketmek isteyen çevrelerin psikolojik harp taktikleri ve komploları. 6. Kol faaliyeti gibi gözüküyor. Bu tür komplolar, derin devleti, paralel yapıyı, İsrail'i, Esed'i, Sisi'yi memnun eder' yorumunda bulundu.

BİZE YAKIŞMIYOR

Gazeteci Yazar Mustafa Özcan, Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere yönelik artan saldırıların ülkenin dışarıda ve içerideki imajını lekelediğini söyledi. Suriyeli mültecilerin sadece Türkiye'ye değil, Lübnan, Ürdün gibi dünyanın değişik ülkelerine sığındıklarını belirten Mustafa Özcan, Türkiye'nin bugüne kadar sergilediği yüz akı misafirperverliğin karalanmaması gerektiğini kaydetti. Özcan, 'Suriyeli mültecilere yönelik saldırıları holiganlık olarak değerlendiriyorum' diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 10
  • Abdullah Kuloğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    biz seni bu sebeple seviyoruz zaten uzun adam. gezizekalılara karşı olan sert tepkin, paralelcilere karşı önlemlerin ve Suriyelilere karşı insani tutumun. işte biz seni bu sebeple seviyoruz....
    Cevapla
  • suat su 9 yıl önce Şikayet Et
    YAPMAYIN. bu ülkede suç da var suçluda.ama kimse onlara saldırmıyor istisnala r dışında.devlet kucak açtı çünkü ölümden kaçıyorlardı.yaşaduıkları şartlardan dolayı birşey bilmeyebilirler cahil olabilirler kaba ve kötü hareketlerde bulunabilirler.yaşam şartlarının getirdiğibir durum.biz kalkıp gidin ülkenize dersek onların zamanında rus askerlerine teslim edilen azerbaycan askerlerinden farkı kalmaz sonları ölüm olur.daha anlayışlı ve müslümanlığın getirdiği merhametle yaklaşın.merhamet görmesekte.allah herşeyi görür..
    Cevapla
  • Süleyman Mavuş 9 yıl önce Şikayet Et
    Misafir kendi rızkını yer. TÜrkçülükle meseleye bakınca çözümü rüyanızda bile göremezsiniz.. Allah razı olsun devletten, hükümetten zulme uğrayana, kendine sığınana, kaçana, mazluma kaypak da olsa gerçek malum da olsa kucak açtı. Planlamada sıkıntılar var ama kimsenin SATIRLARLA insanlara saldırmasını gerektirecek bir haklılık yok. Onlar olsada olmasada ekmeğinizi yiyeceksiniz, yiyiyoruz. Bir Müslümana yakışmayacak en son şeyi yapıyor birileri, buradan da onlara çanak tutmaya gerek yok. Artvinde IHH-nın sosyal hizmet anlayışıyla verdiği iftarı sabote eden sözde sosyalistlerden ne farkı var bu maskeli eli satırlı provakatörlerin. Ben Akpartiliyim laflarına karnımız tok. Gerçek Akpartili davasının gereğine sabredendir.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    müslüman olmak ve şükretmek! işte tüm mesel bu!. Müslüman her zaman yukarılara değil kendinden daha zor şartlarda olana bakmalı.. bakın filistine,orada yaşayan insanlara,memleketini terketmek zorunda kalan Suriyeliler..mağdur olan kim? İşi getirir türklüğe dökerseniz işte bu provokasyondur!Müslüman olarak azıcık sıkıntıyı bile göze alamıyoruz.
    Cevapla
  • gürkan özkan 9 yıl önce Şikayet Et
    suriyeliler. en kısa zamanda batı bölgelerden alınmalı toplanmalı hepside.sınır bölgelerde kamplar çoğaltılmalı türkiyenin heryerinden toplatılmalı bir bir..türk halkı kiralık ev ve iş bulmakta zorlanıyor..provakasyon felan deyil.biraz türk olarak bakın türkiyeye fransızlaşmayın lütfenn ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki