Herkesi ağlattı: Acı veda!

7 yıl önce yaralanan yoğun bakımda tedavi gördükten sonra dün GATA'da şehit düşen Binbaşı Yılmaz Tankül'e hüzünlü veda.

GİRİŞ 22.03.2015 18:52 GÜNCELLEME 22.03.2015 19:04
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Erzincan’da 2008 yılında terör örgütünün mayınlı saldırısında yaralanan ve 7 yıldır yoğun bakımda tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) dün akşam şehit olan 40 yaşındaki Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenazesi, Ankara’dan askeri uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’na getirildi.

Şehit Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenazesi, buradan memleketi Sultandağı İlçesi’ne bağlı Yakasenek Köyü’ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mükerrem Ünlüer, Ankara Jandarma Lojistik Komutanı Tümgeneral Zeki Salih Çolak, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güral Alpar, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, şehidin ailesi ve yakınlarıyla çok sayıda kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da cenazeye çelenk gönderdi.
 
EŞİ VE KIZI DA SAF TUTTU
 
İkindi vakti kılınması beklenen cenaze namazı, şehidin bazı yakınlarının yolda olması nedeniyle bir süre daha bekletildi. Şehidin eşi 40 yaşındaki Halime Tankül, kızı 14 yaşındaki Beyza Tankül ile oğlu 7 yaşındaki Burak Eren Tankül, tören öncesinde birbirlerine sarılarak teselli bulmaya çalıştı. Beyza ve Burak Eren, daha sonra babalarının Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunarak uzun süre başında bekledi. Yoldaki yakınlarının gelmesiyle köy meydanında İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazında şehidin eşi Halime Tankül ile kızı Beyza Tankül de cemaatle saf tuttu. 

BABASININ ARKASINDAN ASKER SELAMI VERDİ
 
Sürekli dua ettiği gözlenen Halime Tankül, cenazenin omuzlara alınmasıyla gözyaşlarına boğuldu. Beyza Tankül ise babasının cenazesi askerler tarafından cenaze aracına götürülene kadar asker selamı verdi. Şehit Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül’ün cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.
 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 19
  • defterdar 9 yıl önce Şikayet Et
    allah nur icinde yatirsin komutanim
    Cevapla
  • Gncaslan 9 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM (c.c) Rahmetiyle muamele etsin inşaALLAH. Haberin videosunda KUR'AN-I KERİM,den kesitler verilmiş ve ayetler okunurken olur olmadık yerde kesilmiş. Bir Cumhurbaşkanının konuşma metnini yayınlarken sözünü bitirmesini bekliyorsunuz ve asla yarıda kesmiyorsunuz ama RABBİMİN ayetini yarıda belirli belirsiz yerde kesiyorsunuz, siz bunlardan hesaba çekilmeyeceğinizi mi zannediyorsunuz, yazık ki çok yazık.Dininize gereken hassasiyeti gösterin.Çünkü bu din daha fazlasını hak ediyor.
    Cevapla
  • Sivaslı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bin yıllık Roma'ya kalmayan bu topraklar kimseye kalmaz. Herkesin gideceği yer belli. İnançlı insanlar bunu düşünerek hareket eder. Allah kimseyi cahillerle uğraştırmasn. Hayırlı geceler vatan sevdalıları!..
    Cevapla
  • Sivaslı 9 yıl önce Şikayet Et
    Benim de kürt arkadaşlarım polis, öğretmen, asker olmuş, vatanına hizmet ediyor. Ama birçoğunuz hainliğe meylediyor Allah'ın gazabını üzerinize çekiyorsunuz. Kobani eylemlerinde öldürdüğünüz masum insanların suçu ne ? kininizi gidin IŞIDden çıkartırn ama sizde bunu yapmaya yürek yok. peşmerge desteği olmasa Kobani diye şehir kalmazdı. polise taş atın, kaçakçılık yapın askerden kimlik sorun sonra vay asker bize saldırıyor, vay polis kafamı yardı. Bayrağımıza saygınız yok. Müslümanım dersiniz vatana ihanet edersiniz. Bu mu Müslümanlık ? bir de özür dile diyor. kimsin sen
    Cevapla
  • Halit 9 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin ve Arapların olduğu tüm diyarlarda kan, cinayet, gözyaşı ve oyun var. Bu oyun Türkiye içinde oynanmak isteniyor. Eğer buna Kürtler yol açarsa iki cihanda da iflah olmazlar. Irak onlara bir ders olmalı. Zaten yaşadığı bir ülkesi olan insanlar neden kürdistan diye saçma, tehlikeli ve sinai bir oyuna alet olur anlamak güç. Bu coğrafyada tek bilek olmazsan parmaklarını tek tek kırarşar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?