Sahte avukat kimlikli 2 kişi gözaltına alındı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sahte avukat kimliğiyle girmeye çalışan bir kişi gözaltına alındı.

Sahte avukat kimlikli 2 kişi gözaltına alındı
Sahte avukat kimlikli 2 kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 15.04.2015 20:02 GÜNCELLEME 15.04.2015 20:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bugün öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na bir başkasına aitavukat kimliğiyle girmeye çalışan şahıs gözaltına alındı.

İlk önce adliyenin C kapısından girmeyi deneyen 34 yaşındaki Ufuk T. isimli şüpheli şahıs, burada sorun yaşayınca B kapısına yöneldi. Burada M.A.E. isimli bir avukata ait kimlikle giriş yapmak isteyen şüpheli şahsı özel güvenlik görevlileri fark etti. Durumun adliye içerisindeki emniyet güçlerine bildirilmesi üzerine şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheli şahıs üzerinde herhangi bir tehlikeli madde bulunmadı. Şüpheli şahıs sağlık kontrolü ve parmak izi işlemleri için emniyete götürüldü.

KİMLİĞİN GERÇEK SAHİBİ ŞİKAYETÇİ

Gözaltına alınan Ufuk T.’nin ifadesinde Avukat M.A.E ‘nin yanında çalıştığını, evrak işlerini takip ettiğini söylediği öğrenildi. Emniyet güçlerinin şu an Ordu’da görev yaptığını tespit ettikleri Avukat M.A.E.’ya ulaştı. 6-7 yıl önce İstanbul’da çalıştığını belirten avukat M.A.E., şüpheli şahsın da kısa bir dönem yanında çalıştığını söyledi. İstanbul’da çalıştığı dönemde avukat kimlik kartını kaybettiğini ve bu yönde kayıp kaydı bulunduğunu belirten M.A.E, Ufuk T.'den şikayetçi olduğunu söyledi. Şüpheli şahsın adliyede güvenlik görevlileri ile avukatlar arasında yaşanan tartışmalarda da yer aldığı iddia edildi.

SAHTE AVUKAT KİMLİĞİYLE ADLİYEYE GİRMEYE ÇALIŞTI

Öte yandan, dün de E.C. isimli bir kadın, avukatların giriş yaptığı kapıya yöneldi. Özel güvenlik görevlileri stajer avukat kimliğiyle içeri giren E.C.’yi durdurarak kimliğini inceledi. E.C.’nin üzerindeki kimliğin Y.A. isimli stajyer avukatın kimliğinin renkli fotokopisinin PVC yapıldığı tespit edildi. Şüpheli kadın adliye içerisindeki polis merkezinde yapılan işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Savcılık E.C.’nin kullandığı sahte kimliğin sahibi Y.A. hakkında soruşturma başlattı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 20
  • yo-tik 9 yıl önce Şikayet Et
    gene aynı fikirde misiniz... itirazcı avukatlar...
    Cevapla
  • avukatlar aranıyor da 9 yıl önce Şikayet Et
    yarın savcı kılığında girerse terörist o zaman savcıya girişte arama daha sonra da hakim kılığında da girince hakimler mi aransın denilecek. bence adliyelerde aranmadan cumhurbaşkanı bile girmemeli.yada sensör harici giriş kapısı olmamalı. içeri gireceksen sensörden geçeceksin
    Cevapla
  • vatan sever 9 yıl önce Şikayet Et
    vurun boyunlarını
    Cevapla
  • memet 9 yıl önce Şikayet Et
    Caglayan adelet sarayinin ismi degismemismiydi?
    Cevapla
  • HASAN 9 yıl önce Şikayet Et
    onu neden serbest bırakıyor savcı anlamak mümkün değil. evrakta sahtecilik suçunu işlemiş. ve o evrakla adliye ye girmeye çalışıyor. bu suç değilmi. o savcıya bunlar sorulmazmı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı